lauantai 26. heinäkuuta 2014

229. Vihdoinkin se kauan odotettu estetunti!

Eilen vihdoinkin oli sitten se estetunti! Oli sen verran lämmin vielä klo 19 aikaan kun alettiin hyppäämään, että hypittiin sellanen reilu puolituntia. Päätettiin eilen vaan yhtäkkiä että Ninni hyppäis Hempalla samaan aikaan mun kanssa, niin sen ei tänään tarttee tuolla kuumuudessa hypätä. :) Ja olihan se kiva kun oli seuraa muitakin kun ne maassaseisojat! :'D

Esteiden paikat kentällä. Aloitettiin ristikoista ja lopulta kaikki oli pystyjä.
Korkeimmillaan mulla (en tiedä Ninnistä) noi pituushalkaisijalla olleet oli 50cm & 60cm, ja linjalla olevat 60cm(?) ja 80cm.


Hypittiin kaikenlaisia ratoja, esim. noi kolme pituushalkaisijalla olevaa sellasena kolmikaarisena, tai sitten puoliympyrää (pituushalkaisijalla-linjalla-pituushalkaisijalla) yms. Unna keksi niin monia erilaisia, että hypättiin kerran tai kaksi aina sama rata ja sitten taas vaihtui. Ehdittiin lyhyessä ajassa monia ratoja. Lopuksi hyppäsin vaan linjaa ja esteet oli n. 60cm (en oo tosta ihan varma, saattoi olla 70?) ja toinen 80cm. Mentiin se pari kertaa, ensin molemmat 60cm ja sitten vähän nostettiin. Tultiin kaksi kertaa toi 60&80cm linja, kun ekalla yrityksellä pudotettiin toi 80cm alas, kun en noiden välissä ehtinyt itse nousta vaan vähänniinkuin lysähdin (älkää kysykö miksi)........ Tokalla yrityksellä Eetu sitten päätti että ei varmana tiputeta, ja pääsin itsekkin mukaan hyppyyn molemmilla esteillä ja siitä tuli todella hieno hyppy! :3

Alotettiin laukkapuomeilla

Tässä en päässyt mukaan joten hyppy vähän kusi ja puomi tuli sitten mukana

Paremmin jo mukana...

Toi seuraava kuva on hdottomasti mun lemppari tolta tunnilta! Ja aikalailla lemppari estekuva muutenki!


Viimenen satulalla, 80cm♥ Ei haluttu enää tiputtaa toista kertaa niin piti ottaa pieni ilmavara ;)
Tää oli meidän viimenen hyppy, 65cm ilman satulaa♥ Oli muuten sitten niiin lähellä etten tossa tippunut...!

Tänään meillä on taas toinen tunti keskiviikon opettajalta. Luvassa on varmaan puomityöskentelyä, tosin en ole ihan varma että mitä. Siitä sitten varmaan postausta illalla tai huomenna! :)
Ja Heidi lupas tulla kuvaamaan!

Sitä ennen vielä Selloon vähän shoppailemaan kaverin kanssa... Heips!

5 kommenttia:

 1. tuo "80 cm" este on maksimissaan 70 cm. huomasin sen heti kun kuvaa katselin. älyttömän hienosti pääset kyllä hyppyihin mukaan, kädelläkin, ottaen huomioon että olet ratsastanut nuin vähän aikaa!! :-) treeniä vaan vielä lisää niin koko homma menee ihan silmät kiinnikin. eikö tolla hevosella kannattaidi olla vatsapanssari kun sen jalat osuu/melkein osuu tuossa yhessä kuvassa ainakin mahaan. ja suojat tai pintelit olisivat aika oleelliset, siltä varalta jos puomi kolahtaa tai menisitte esteen sekaan kiellon tai epävarman hypyn takia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan on kyllä 80cm korkea. :)
   Ja kiitos! Unna aina huomauttaa, niin kyllä se sieltä vielä (ehkä) joskus automatisoituu. Eetulla ei ole vatsapanssaria, enkä voi asiaan sinänsä vaikuttaa, kun se on ratsastuskoulun hevonen. Omia suojia pojulla ei edes ole. Mutta pintelit vois olla hyvä idea, pitää ens kerralla muistaa!
   Kiitos kommentista, näitä on aina kiva saada! :D

   Poista
 2. Tommosil mini esteil ei tarvis ees myödätä ja ihmettelen jos hevosil ei oo siel omii suojii.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tarkotuksena onkin että harjottelen myötäämistä, vaikka esteet ei ookkaan mitään valtavia! :'D Ja mun mielestä kyl 80 ei oo mini......

   Poista
  2. huoh ihan turha toi anon kommentti. XD mitä väliä vaikka vähän ratsastanut henkilö pitäis käsiään hevosen korvissa puomilla, jos tarkotuksena on myötäys nii sit on eikä ulkopuolisten tarvii tulla valittamaan asioista mistä ei tiedä mitään. ei sillä et mä olisin ite ollu paikan päällä kun tia hyppäs. ja joillekkin 40 cm este on iso, toisille iso este taas on joku 120 cm ja niin edespäin. musta näissä kuvissa meno näyttää tosi hyvältä siihen verrattuna että lajia ei olla harrastettu niin kauaa. eikä heti tarvii kaikkee osatakkaan. ja kun jostain asiasta saa kiinni, ja tajuaa sen niin sitä voi ja pitääki parantaa jos vaan on mahdollista! :)

   Poista

Luethan nämä ennen kuin kommentoit! :)

♥ Rakentava kritiikki ja muut positiiviset kommentit on aina tervetulleita!
♥ En tarvitse negatiivista kommenttia ratsastuksestani, käyn valvovan silmän alla ratsastamassa ja korjaamassa virheeni, sinun ei niitä tarvitse minulle kertoa. Asiallisia vinkkejä saa kuitenkin antaa!
♥ Tarkistan jokaisen kommentin ennen julkaisua; ilkeydet ja asiattomat kommentit jäävät julkaisematta.
♥ Postausehdotuksia ja haasteita otetaan vastaan!
♥ Jos jotain jäi mietityttämään, kysy pois! Lupaan vastata parhaani mukaan. :)

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.