tiistai 16. syyskuuta 2014

246. Maanantain tunti Twistillä

Postausta kuvittaa nyt nämä "taiteelliset luontokuvat" ja Coran kuvat! ;)


En nyt jaksa kirjoittaa muista maanantain tapahtumista, koska oli ihan perus päivä, eli kerron vain tunnista.

Tunnille olin toivonut Robinia, mutta sainkin Twistin. Twistillä on kiva mennä, joten olin tosi innoissani tunnista! :)

Aloitettiin perus käyntityöskentelyllä, asettelin paljon. Kun nostettiin ravi niin heti alkoi tuntua, kun Twist kuumui ja yritti juosta muiden ohi hirveetä vauhtia. Tehtiin paljon voltteja ja ympyröitä, että vähän saataisiin rauhallisempaa ravia.

Aseteltiin paljon, josta sitten ruvettiin taivuttelemaan ja lopulta yritettiin avoa ravissa. Pari kertaa meni ihan ok, kun mentiin ihan Jepen takapuolessa, mutta joka kerta kun yritettiin mennä ilman että joku muu oli suoraan edessä, Twist yritti hulluna ravata vaan ja ottaa edellä menevää kiinni. Muutaman epäonnistuneen yrityksen jälkeen Twist yritti nostaa laukkaa ja rupesi riuhtomaan ohjia ja sellaisia minipukkejakin tuli. Selvästi huomasi, ettei Twist ollut käynyt taas aikoihin tunnilla...! Jäätiin sitten pääty-ympyrälle Twistin kanssa "rauhoittumaan" taas. Siitä ei tullut kuitenkaan mitään, joten siirryttiin Twistin kanssa yksin tyhjälle yksäripuolelle ravailemaan ja taivuttelemaan.


Kun muut aloitti jotain laukkatehtävää, tein Twistin kanssa laukkaympyröitä. Laukka nousi ihan älyttömän kevyesti, pienellä pohkeen sipaisulla. Tehtiin molempiin suuntiin ympyröitä ja ravaltiin vähän välissä. Siirryin käyntiin, kun näytti että Twist alkoi olla aika hikinen.

Muutkin siirtyi käyntiin ja mentiin niiden kanssa kävelemään tuntipuolelle. Loppuravit tehtiin yksäripuolella Twistin kanssa, ja loppukäynnit sitten tuntipuolella muiden kanssa.

Tunnin lopuksi Twist oli aivan hikinen. Tamma todennäköisesti pääsee nyt ainakin 1-2 tunnille viikossa, niin ehkä kunto kasvaa ja loppuu tuo muiden kanssa "kisaaminen" ! :D


Vaikka tunti ei mennyt ihan putkeen, oon silti tyytyväinen ja jäi hyvä fiilis tunnista! Nauratti paljon tunnilla, ja vaikkei onnistuttu avoissa hirveen hyvin, niin olipahan ainakin hauskaa!

Saatiin meidän tunnille myös ensikertalainen connemara-tamma Kerttu, joka aloitti nyt tuntiponiuransa Puniksessa! Carita pääs ensimmäisenä sitä kokeilemaan, ja näytti todella kivalta ponilta. Kerttu on myös tarpeeksi iso, että pääsen itsekin sillä joskus! ;)


Anteeksi, nyt ei varmaan hirveästi tule tunneista kuvia, kun Heidi ja Carita on meidän tunnilla, ja kohta jo pimenee illatkin... Mutta ei se mitään, kuvailen sitten muita kuvia tänne kuvittamaan postauksia! :)


Ensi viikolla meen Jepellä tai Eetulla, ja jatketaan aika varmasti taas näissä kouluratsastuksen merkeissä.

Seuraavan kerran meenkin tallille huomenna hoitamaan ja varmaan tekemään illan, tänään kuitenkin taidan vaan olla kotona ja lukea kokeisiin. Koeviikko kun alkaa taas 23. päivä...  Mulla ei onneksi ole kuin viisi koetta tässä jaksossa, eli enkku, äikkä, ruotsi, matikka ja uskonto. Kyllä niistä (ehkä) selvitään. No ainakin kaikista paitsi ruotsista! :/Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Luethan nämä ennen kuin kommentoit! :)

♥ Rakentava kritiikki ja muut positiiviset kommentit on aina tervetulleita!
♥ En tarvitse negatiivista kommenttia ratsastuksestani, käyn valvovan silmän alla ratsastamassa ja korjaamassa virheeni, sinun ei niitä tarvitse minulle kertoa. Asiallisia vinkkejä saa kuitenkin antaa!
♥ Tarkistan jokaisen kommentin ennen julkaisua; ilkeydet ja asiattomat kommentit jäävät julkaisematta.
♥ Postausehdotuksia ja haasteita otetaan vastaan!
♥ Jos jotain jäi mietityttämään, kysy pois! Lupaan vastata parhaani mukaan. :)

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.