tiistai 30. syyskuuta 2014

253. Eilinen, erittäin hidas tunti Jepellä

Maanantaina menin jo puoli neljän aikaan tallille auttamaan heppojen uloslaitossa ja hoitamaan. Pääsin kerrankin ajoissa, kun aamulla oli vain koe.

Hoidin sitten Eetun ja odottelin, että saataisiin hepat ekalle tunnille kuntoon. Kävin myös tokan tunnin aikana Villellä kävelemässä noin puolituntia. Herra oli aika rauhallinen, mutta kuitenkin kokoajan valppaana kattelemassa Donnaa, joka pyöri sielä tunnilla viereisellä kentällä.

Vein sitten ennen omaa tuntia Villen tarhaan ja hain Jepen, jonka Carita oli kiltisti laittanut mulle valmiiksi ;)  Varttia vaille seittemän selkään ja kävelemään.

Muut tuli kentälle sitten vähän ennen seittemää, ja aloitettiin tunti seiskalta. Meille tuli jälleen uusi tuntiheppa, "Roope", jolla Heidi pääsi menemään. Roopella on valtavat liikkeet - just sellainen hevonen mistä tykkään. :3  Toivottavasti saan sillä pian mennä!

Alkuun tehtiin todella pitkä alkuverkka. Jeppe ei oikeastaan liikkunut yhtään. Ei sitä voi edes käynniksi sanoa, pikemminkin matelemista. Olisi pitänyt ottaa kannukset...

Ensimmäiset puoli tuntia sain kunnolla pistää Jeppeä eteen, että edes vähän liikkuisi. Välillä tuli pieni pätkä oikein hyvää, reipasta, pitkää ravia, ja sitten se taas hyytyi kokonaan sellaiseksi mateluksi.

Tehtiin tunnilla pohkeenväistöjä käynnissä oikealle ja sitten ravissa. Oikealle meni ihan kohtalaisesti, ehkä kerran taidettiin saada väistöä aikaiseksi koko matkalle. Vasemmalle väistö meni ravissa todella hyvin, ravi pysyi yllä ja hienot väistöaskeleet tuli. Olin ihan yllättynyt tästä. Se taisikin olla ainoa hetki koko tunnista, kun Jeppe oikeasti ravasi kokoajan reippaasti.

Sitten oli enää loppuverkka ja poni talliin,

Olin itseasiassa tosi tyytyväinen tuntiin, vaikka se menikin vähän puskemiseksi ja nauramiseksi koko touhu, kun "Jeppe ei halua"... Yhdessäkin vaiheessa Jeppe vaan pysähtyi, ei edes korvaa heilauttanut kun painoin pohkeilla. Siinä sitten hetki mietittiin että kumpi nyt päättää - minä vai hevonen. Pienen raipalla muistutuksen jälkeen Jeppe jatkoi taas eteenpäin.

Vanha kuva musta ja Jepestä :)

Toi hevonen ei todellakaan ole mun suosikki ratsastettava, vaikka sillä onkin ihana luonne. Mutta mä kaipaan kyllä sellaista hevosta, jolta löytyy se oma moottori.

Ja vaikka Eetu onkin laiska, niin sieltä löytyy se moottori kyllä, sen käynnistymiseen vaan menee usein aikaa... ;)


Ensi viikolla saan tunnille jälleen Kertun (ellei sitä vaihdeta), ja odotan tuntia innolla! Tietysti olisi ollut kiva päästä Roopea kokeilemaan, mutta Kerttu on ihana, joten en valita! ;3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Luethan nämä ennen kuin kommentoit! :)

♥ Rakentava kritiikki ja muut positiiviset kommentit on aina tervetulleita!
♥ En tarvitse negatiivista kommenttia ratsastuksestani, käyn valvovan silmän alla ratsastamassa ja korjaamassa virheeni, sinun ei niitä tarvitse minulle kertoa. Asiallisia vinkkejä saa kuitenkin antaa!
♥ Tarkistan jokaisen kommentin ennen julkaisua; ilkeydet ja asiattomat kommentit jäävät julkaisematta.
♥ Postausehdotuksia ja haasteita otetaan vastaan!
♥ Jos jotain jäi mietityttämään, kysy pois! Lupaan vastata parhaani mukaan. :)

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.