sunnuntai 12. lokakuuta 2014

257. Rataharjoitukset ja meidän ensimmäinen ruusuke!

Tänään osallistuttiin sitten mun toisiin estekisoihin ikinä, eli kolmansiin kisoihin missä oon ollut. Ja no tietysti osallistuin Eetulla.

Lähitallilla oli siis tänään rataharjoitukset, ja päätin reilu viikko sitten ilmoittautua sekä puomi/ristikkoluokkaan että sitten 60-70cm luokkaan. Sain Caritankin osallistumaan ristikkoluokkaan! ;) Kisapaikalla se 60-70cm luokka rupesi jännittämään ihan liikaa, ja meinasin heittää hanskat tiskiin ja lähteä kotiin... :'D


Kymmeneltä menin tallille, hoidin Eetun, ja Carita hoiti Hempan. Yhdeltätoista lähdettiin sitten ratsastamaan kisapaikalle. Meidän piti mennä pieni maastopätkä ja sitten autotien vierttä, ja matkaa tuli yhteensä ehkä reilu 2km tallin pihasta sinne. 

Ehdittiin justjust kävelemään rataa pari kertaa, kunnes oli ensimmäisen verryttelyryhmän vuoro. Luokka alkoi klo 12, ja me oltiin molemmat Caritan kanssa vasta toisessa verkkaryhmässä klo 12:25-12:40, eli meidän verkkaryhmä aloitti klo 12:40.


Kun oma vuoro sitten tuli, niin jo ekalla puomilla Eetu puri kuolaimeen ja vaan lähti. Sain sen ihan kivasti ohjattua oikeille esteille, vaikka vauhtia olikin ihan liikaa. Pari puomia sitten kolautettiin, joten lopputulokseksi 8 virhepistettä. Sillä ei ihan sijoille päässyt (yllätys), mutta Carita meni hienosti ja pääsi 4. sijalle! :)


Nanna oli mun henkilökohtainen avustaja, kun sellainen sai olla mukana ;)


Mentiin sitten viereiselle sänkipellolle kävelemään ja ravailemaan, koska toinen luokka alkoi vasta vajaa tunnin kuluttua siitä, eli suunnilleen 13:50(?). Carita sitten onnistui sen loppuverkoissa lentämään Hempalta, kun poni päätti pukittaa... Ei ole nämä ponit ennen tainneet olla pellolla... Eetukin vähän yritti että jos vaikka pikkasen mentäis revittelemään, mutta en päästänyt, niin ravailtiin vähän ympyrällä ja käveltiin siinä pitkin ohjin.


Sitten alkoi mun verkkavuoro (olin 60-70cm luokassakin vasta tokassa verryttelyryhmässä). Ekat hypyt meni tosi hyvin, Eetu hyppäs ja ei mitään ongelmaa. Sitten vaihdettiin verkkaestettä ja mentiin vasempaan kierrokseen, jonka siis pitäisi olla parempi. No tuota... Eetu kielsi esteelle joka kerta, ihan sama miten maiskuttelin ja muut jopa auttoi esteen vieressä. Eetu ei juossut ohi, vaan veti liinat kiinni esteen eteen, hipaisematta kuitenkaan estettä. Kerran päästiin siitä sitten onneksi yli. Jännitys vaan lisääntyi, kun Eetu ei meinannut ollenkaan mennä esteistä yli. 

Sitten vaan toivottiin parasta kun oma vuoro tuli. Vastoin mun kaikkia odotuksia, 60-70cm rata meni älyttömän hyvin! Tosin yhen kerran juostiin ohi esteestä (linjan toinen este), joten 4 virhepistettähän sieltä tuli. Mentiin siis vain radan ensimmäiset 7 estettä. Ei se kuitenkaan mitään, taisi muilla olla jotenkin huono päivä (meidän onneksemme), koska päästiin Eetun kanssa kolmannelle sijalle ja saatiin hieno valkoinen ruusuke! Eetu ei ruusukkeesta tykännyt, joten se kävi sitten päänravisteluiden jälkeen parikin kertaa maassa... :D Pieniä mutapisaroita siinä on... Mutta mitä väliä?! Tärkeintähän on että saatiin hyvä rata ja ollaan molemmat tyytyväisiä! :3Esinepalkinnoksi saatiinkin vaaleanpunaisia kumilenkkejä - niin miehekäs väri että sopii EetullekinKunniakierros
Oli tarkoitus ravata (ja ravattiinkin aluksi), mutta laukattiinkin loput puolikierrosta, 
eikä meinattukaan sitten enää lopettaa... :'D

Vähän olin tohon ristikkoluokan suorituksen jälkeen ensin pettynyt, kun vauhtia oli ihan liikaa, vaikka ohjaus onnistuikin. Mutta ainakaan meitä ei hylätty, ja sitten 60-70cm luokka menikin paljon paljon paremmin! :) Joten tälleen päivän päätteeksi fiilikset on todella hyvät ja oon älyttömän iloinen ja tyytyväinen meihin♥ Tälläkertaa  meillä ei ollut valkkuakaan mukana, joten ihan omilla (ja Nannan) neuvoilla selvittiin!

Loppukäynnit kestikin sitten sen puolituntia, kun käveltiin takaisin Punikseen. Poni hikisenä, molemmat tyytyväisenä♥


Tähän loppuun saatte vielä molemmat radat videolla:
*sivuhuomautus* molemmissa luokissa oli ARV: 367.1, eli siis siinä on perusrata, ja perusradan maali on samalla uusinnan lähtö. Eli jos on puhdas rata jatketaan vaan uusintaan suoraan.

4 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Mihin ihmeeseen se mun kommentti nyt oikeen katos?! :D
   Mutta siis mun piti sanoa, että ihana postaus ja hienoja kuvai! Onnittelut sijoituksesta! :)

   Poista
  2. Ei mitään tietoa :D mutta kiitos paljon! :)

   Poista

Luethan nämä ennen kuin kommentoit! :)

♥ Rakentava kritiikki ja muut positiiviset kommentit on aina tervetulleita!
♥ En tarvitse negatiivista kommenttia ratsastuksestani, käyn valvovan silmän alla ratsastamassa ja korjaamassa virheeni, sinun ei niitä tarvitse minulle kertoa. Asiallisia vinkkejä saa kuitenkin antaa!
♥ Tarkistan jokaisen kommentin ennen julkaisua; ilkeydet ja asiattomat kommentit jäävät julkaisematta.
♥ Postausehdotuksia ja haasteita otetaan vastaan!
♥ Jos jotain jäi mietityttämään, kysy pois! Lupaan vastata parhaani mukaan. :)

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.