keskiviikko 15. lokakuuta 2014

258. Maanantain tunti Jepellä & keskiviikon heppailut

Moikka! :)

Se kysymyspostaus on vähän jäänyt, kun ei tullut hirveästi kysymyksiä (mistä en ollut edes kovin yllättynyt...), joten annan nyt enemmän aikaa lähetellä kysymyksiä, jos niitä teillä on :) Aikaa on vaikka tämän viikon sunnuntaihin, jolloin mun vaan pitää löytää aikaa kirjoittaa se vastauspostaus. Linkki kysymyspostaukseen löytyy TÄÄLTÄ, ja sinne voitte niitä kysymyksiänne laitella. Mutta kysymyksiä voi toki laitella tämänkin postauksen loppuun :)

Ruunalauma tarhailee ja Eetu hiipii kohti kameraa ©minä

Kuitenkin. Siitä maanantain tunnista lyhyt postaus. Täytyy nyt hehkuttaa, kun me onnistuttiin Jepen kanssa!

Alkuun oli taas eteenpäin puskemista. Pohkeita ja raippaa joutui käyttämään tiuhaankin tahtiin, että poni pysyi liikkeessä. Ensimmäisenä tehtävänä alkuverkkojen jälkeen oli käyntisiirtyminen lyhyellä sivulla. Piti saada pitkiä rentoja käyntiaskelia. Ne meni todella hyvin, Jeppe hidasti pelkällä istunnalla ja käveli rennosti pitkin askelin. Raviin lähteminen vaati sitten taas vähän voimakkaampia pohjeapuja, mutta se ei ollutkaan tehtävän pääasia, vaan ne käyntiaskeleet.

Sitten tehtiin ensin oikeaan kierrokseen sama käyntiinsiirtyminen, nyt lyhyen sivun alussa, jonka jälkeen piti nostaa käynnistä laukka ja tehdä ympyrä siihen kentän päätyyn laukassa ja hidastaa harjoitusraviin lyhyellä sivulla ennen kulmaa. Oikealle ehdittiin tekemään tehtävää kolmisen kertaa, ja se oli aivan kamalaa. Ei sitä voinut edes laukaksi sanoa, kun ei pyörinyt yhtään kivasti, ja tuo oikea kierros taitaa olla Jepellekin se vaikeampi. Kerran saatiin kehuja, ja ope sanoi jotain että "oli todella hyvä laukka tähän kierrokseen", vaikka selkään se tuntui ihan hirveeltä. Ehkä paremmalta kuin ne pari muuta yritystä, mutta kuitenkin hirveeltä.

Kerran ehdittiin tehdä samaa tehtävää vasempaan kierrokseen, kun tunti alkoi lähestyä loppuaan. Me mentiin Jepen kanssa ensimmäisinä, ja saatiin todella hienoa käyntiä, upea laukannosto. Laukkakin pyöri todella hienosti koko ympyrän ihan sinne lyhyen sivun kulmaan asti, josta hidastettiin hienoon raviin. Poni sai kyllä todella paljon kiitoksia tästä suorituksesta. Laukka jopa tuntui mukavalta selkään. :D

Loppuverkoissa Jeppe haki todella matalalle, kaula hienosti kaarella. Ei se kauaa jaksanut siellä pysyä, mutta hienoja pätkiä tuli. Jeppe jopa tuntui ihan kivalta ponilta tunnin lopuksi. Ei tuo poni silti mun lemppareihin pääse.

Ensi viikolle mulle luvattiin Roope. Pääsen kokeilemaan tätä meidän "uutukaista" tuntiheppaa, jolla on todella isot liikkeet ja korkeutta sellanen 170cm. Katotaan mitä siitäkin tulee, mutta innolla odotan! ;)

Valitettavasti mulla ei taas ole kuvia tunnista, kun a) kukaan ei halua seistä kylmässä kuvaamassa b) voi ottaa vain videoita kun tulee pimeetä. Mutta yritän saada jonkun joskus ottamaan videoita tunnista, niin näette edes jotain :)  Nyt kun aurinko laskee jo kuuden aikaan ja tulee aikaisin pimeää, ei meidän kentän valot riitä valaisemaan niin hyvin koko kenttää, että saisi siellä mitään kuvia otettua. Yritän lauantain Eetuilutkin ajoittaa nyt sinne kolmen ja kuuden välille, että saisin edes vähän kuvia tai videoita tänne bloginkin puolelle!

©Carita

Tänään kävin kuitenkin hoitamisen ja iltatallin välillä vähän Failalla köpöttelemässä. Tuulinen sää + Nanna & Touho-shettis & poniagility + tarhassa juoksenteleva hevonen + Faila = ei todellakaan hyvä yhdistelmä. :'D
Joka kerta kun Nanna äänteli, Touho laukkasi, hyppi pystyyn ja pukitteli, niin Faila hyppi "pystyyn" ja ympyrää ja yritti ravailla karkuun. Tätä Failaa on ollutkin ikävä! Tähän asti sillä kävely on ollut kuin nukkuvalla lehmällä köpöttelyä, mutta nyt Faila oli ihan virkeä ja hyvinhän siellä selässä pysyi...! ;)  Touho & Nanna harjoitteli poniagilityä tuleviin kisoihin, josta Nanna onkin kirjoittanut blogiinsa TÄÄLLÄ. « Menkää toki kaikki lukemaan siitä enemmän sieltä.

Touho

Teen nyt iltatalleja vielä perjantain ja lauantain yksin, kun Heidi on jossain hevonkuusessa, joten kattelen jos olisi aikaa kuvailla ja tehdä taas jonkinmoista kuvapostausta lähiaikoina. :)

Ja huomenna me lähdetään Porvooseen jonnekin muutenvaan, kun on vapaata kaikilla. Siitä sitten varmaankin jotain postausta, jos innostun kuvien ottamisessa. ;)


*EDIT* 
Saatte vielä lyhyen videon :)


2 kommenttia:

  1. Tuo mulle Porvoon Brunbergiltä herkkui :D ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Just sinne ollaa menos, jaja katotaa mitä sielt tuon ja kenelle ;)

      Poista

Luethan nämä ennen kuin kommentoit! :)

♥ Rakentava kritiikki ja muut positiiviset kommentit on aina tervetulleita!
♥ En tarvitse negatiivista kommenttia ratsastuksestani, käyn valvovan silmän alla ratsastamassa ja korjaamassa virheeni, sinun ei niitä tarvitse minulle kertoa. Asiallisia vinkkejä saa kuitenkin antaa!
♥ Tarkistan jokaisen kommentin ennen julkaisua; ilkeydet ja asiattomat kommentit jäävät julkaisematta.
♥ Postausehdotuksia ja haasteita otetaan vastaan!
♥ Jos jotain jäi mietityttämään, kysy pois! Lupaan vastata parhaani mukaan. :)

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.