perjantai 7. marraskuuta 2014

264. Keskiympyrällä asettamista ja onnistunut laukkatehtävä

Heipsan :)

Toi alkutervehdys tuntuu ehkä tyhmältä, mutta laitan sen silti :D


Maanantaina sain liikuttaa Failan. Tamma on vihdoinkin taas kunnossa ja liikkui puhtaasti, joten se jatkaa taas tunneilla! Ensi viikolla en sillä vielä pääse, mutta ehkä jollain tunnilla. :)

Postausta kuvittaa nyt ihana Cora ♥ (kuvat otettu 7.11.2014)


Meidän tunnilla pääsin sitten vihdoin taas Kertulla! En hirveästi odottanut tunnilta mitään, mutta yllätyinkin positiivisesti! :) Kerttu oli heti alusta asti todella mukava ja rauhallinen ratsastaa. 
Kolme ihmistä oli perunut, joten meitä oli vain kolme. Ihan kiva, kun tehtiin vähän erilaisia harjoituksia ja oli kunnolla tilaa tehdä kaikkea! 

Aloitettiin tunti tekemällä käynnissä voltteja. Pidin kokoajan keskipitkät ohjat, ja poni meni kivasti rentona kaula kaarella. Välillä nousi pää, jos vähänkin heilautin kättä liikaa (tämä ongelma esim. harjoitusravissa). Sitten siirryttiin kevyeeseen raviin ja jatkettiin voltteja. Ravi ei meinannut ensin nousta, en tiedä mikä siinä sitten oli. Hetken keskustelun jälkeen saatiinkin sitten oikein kivaa ravia. Yritin keventää rauhassa, ja Kerttukaan ei enää sipsuttanut menemään. Tehtiin sen jälkeen vielä muutama voltti harjoitusravissa --> poni pää ylhäällä suurimman osan ajasta ja en osannut yhtään istua siellä... :'D


Välikäyntien jälkeen siirryttiin kaikki kolme keskiympyrälle, jolla asetettiin kokoajan sisälle. Samalla tehtiin siirtymisiä (käynti, ravi) ja pysähdyksiä, sekä harjoitusravi-pysähdys-harjoitusravi. Ravista pysähdys ja pysähdyksestä takaisin raviin oli hankala, mutta kivasti Kerttu kuunteli, ja pelkät pohjeavut ja pieni maiskutus toimi! 

Sitten muut siirtyi kokouralle vasempaan kierrokseen, ja me jäätiin Kertun kanssa keskiympyrälle oikeaan kierrokseen. Muut teki uralla väistöjä, peruutuksia, käynti-ravi-siirtymisiä ja pysähdyksiä. Me aloitettiin laukkatehtävä. 


Laukkatehtävää tehtiin vähän hevoskohtaisesti. Esim. Kertulla harjoiteltiin laukan ylläpitämistä ja etenemistä. Taas oli laukannostossa hankaluuksia, mutta kun se vihdoin nousi, pyysin reippaasti eteen. Laukka eteni tosi kivasti, nousin vähän kevyeeseen istuntaan ja poni laukkasi ihan pyöreenä ja oikeen mukavaa laukkaa! :D  Tuskinpa mitään peräänantoa, mutta varmaan aika lähelle kuitenkin! Saatiin paljon kehuja opelta, että hyvin etenee, laukka pysyy hyvin ja hienosti pyöreenä! Ponikin sai paljon kehuja laukan aikana ja sen jälkeen! Jee :3Muut teki vuorollaan saman tehtävän, ja me Kertun kanssa uralla tehtiin siirtymisiä, pysähdyksiä ja jopa peruutuksia! Olin tosi yllättynyt, ettei Kerttu ruvennut viskelemään päätään, kun pyysin sitä peruuttamaan. Saatiin kolmisen kaskelta peruutusta, jonka jälkeen kehuin ponia. Aiemmin en ole sillä saanut peruutettua, kun se vain viskeli päätään minkä kerkesi. Nyt riitti, kun pidin keskipitkät ohjat, painoin pohkeilla ja nojasin taakse. JES !!Kun muut oli tehny laukkatehtävän, vaihdettiin suuntaa ja menin keskiympyrälle vasempaan kierrokseen (muut uralla oikealle). Ekalla kerralla laukka ei taas noussut, mutta positiivisella mielellä uusi yritys ja oikeasti hieno laukannosto! :) Istuin taas alkuun satulassa ja pyysin vain eteen. Poni meni ihan rentona pyöreenä ja nousin sitten äkkiä kevyeeseen istuntaan, jolloin pyöreä ihana laukka jatkui! Totaalinen onnistuminen! :D  Saatiin tästäkin paljon kehuja ja hymyilin niin paljon, että hyvä kun ei posket revenneet... :')  Muiden vuoron aikana sitten vaan käveltiin uralla, sekä tehtiin pieniä väistöjä.

Kun muut taas oli valmiita, siirryttiin välikäyntien jälkeen takaisin keskiympyräjje, jolla jatkettiin taas asettamista käynnissä ja harjoitusravissa. Kerttu oli todella reipas ja meinas vähän lähteä sitten liian lujaa. Jatkettiin kevyessä ravissa hetki, ja siirryttiin kokouralle. Loppuverkan aikana Kerttu meni kaula kaarella ihan rentona! 


Loppukäyntien jälkeen poni talliin ja kunnon hehkutus miten kiva poni ja miten hyvin tunti meni! :') 
Lopputuloksena siis onnellinen ratsastaja, onnistunut tunti ja selvästi edistystä on tapahtunut mun ratsastus"urallani" ! Ehkä musta vielä sittenkin tulee kouluratsastaja... Tai sitten ei ;)


Mulla on ollut nyt kahtena peräkkäisenä viikkona todella onnistuneet tunnit! Ensin Roopella ja nyt Kertulla! Sitä epäonnistumista sitten odotellessa.... Ensi viikolla menen tunnin Jepellä, eli sittenpähän sen näkee miten se menee.. :'D  Siitä tulee sitten omaa postausta ensi viikolla, maanantaina tai tiistaina.Yritän nyt tosissaan tsempata tän bloggauksen kanssa. Mutta ulkona on ollut liian pimeää, että saisi ratsastuksista kuvia (ehkä lauantaina aikaisemmin sitten selkään!), ja muu aika onkin mennyt kavereiden kanssa, läksyissä ja koiran kanssa lenkkeillessä - siis se aika mikä jää yli talleilusta... Onneksi enää vajaa pari kuukautta joululomaan, että saa vähän hengähtää... Ja onhan tässä vielä koeviikkokin, että vähän vapaampaa. Ongelmahan on juuri se, etten saa kuvia, enkä tahdo kuvattomia postauksia julkaista... 


2 kommenttia:

  1. Ihanan positiivinen postaus, ihan tuli itsellekin hyvä mieli tätä lukiessa! :) Nuo onnistumisen hetket hevosen selässä ovat kyllä jotain maailman parasta! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, kiva kuulla! :) Ja ne on. Ehdottomasti! :)

      Poista

Luethan nämä ennen kuin kommentoit! :)

♥ Rakentava kritiikki ja muut positiiviset kommentit on aina tervetulleita!
♥ En tarvitse negatiivista kommenttia ratsastuksestani, käyn valvovan silmän alla ratsastamassa ja korjaamassa virheeni, sinun ei niitä tarvitse minulle kertoa. Asiallisia vinkkejä saa kuitenkin antaa!
♥ Tarkistan jokaisen kommentin ennen julkaisua; ilkeydet ja asiattomat kommentit jäävät julkaisematta.
♥ Postausehdotuksia ja haasteita otetaan vastaan!
♥ Jos jotain jäi mietityttämään, kysy pois! Lupaan vastata parhaani mukaan. :)

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.