sunnuntai 9. marraskuuta 2014

265. Liinassa ja ilman

Lauantaina pääsin viimein taas Eetulla! Tarkoituksena oli mennä kerrankin kaksi tuntia putkeen.
Menin tallille joskus kahden jälkeen ja kolmen jälkeen oltiinkin jo kentällä. Kerrankin valoisaa! :)

Ensin kokeilin erkkaa varten, millainen Eetu on liinassa, jos voisin sitten ensi lauantaina erkassa pitää Eetua liinassa, kun se ei taluttajista oikein tykkää.


Taluttelin hetken Eetua uralla, kunnes siirryttiin kentän keskelle. Ensimmäinen ongelma oli, etten saanut Eetua ollenkaan ympyrälle. Työnsin sen pitkälle, kävelin itse keskelle ja otin liinan kunnolla käteen, jolloin poni seisoikin jo mun vieressä. Uusi yritys, poni pidemmälle ja kun käänsin vähän katsetta, poni oli taas jo vierellä. Muutaman yrityksen jälkeen Eetu jo tajusi että ideana oli pysyä kauempana eikä siinä mun vieressä.


Hienosti se sitten kuunteli kun pyysin käyntiä ja ravia molempiin suuntiin. Oikealle se kuitenkin könkkäsi oikeaa etu(?)jalkaa. Putsasin sitten kavion siinä kentällä uudelleen, ettei vaan mitään kiviä jäänyt kengän vääliin. Punttasin sitten Caritan selkään ja kokeiltiin, kuunteleeko Eetu ratsastajaa vai liinan päässä olevaa henkilöä. Sitten vaihdettiin osia, eli minä selkään ja Carita liinaa pitämään. Ihan kivasti kuunteli molempia - sekä ratsastajaa että liinan päässä olevaa henkilöä. Lopputuloksena siis se, että kyllä voidaan pitää Eetua liinassa erkassa, eikä kenellekään pitäisi siitä koitua mitään ongelmia. Helpottaa myös sitä Eetun kanssa ravailua siellä. :)Otetiin liina pois ja jatkoin hetken ympyrällä molempiin suuntiin. Ravi oli todella tönkköä. Ravattiin ja taivuteltiin hetki, kunnes nostettiin parit laukat. Eetu tuntui laukassa ihan hirveältä, laukka oli katkonaista, tönkköä ja raskasta. Yleensä Eetu tykkää laukata, mutta nyt tuntui, että se vain yritti päästä takaisin käyntiin. Heti kun lopetinkin laukan pyytämisen, Eetu hidasti suoraan käyntiin...

Diagnoosini: Eetulla ei ole kaikki kunnossa. Jotain sillä on nyt kipeänä.


Tulin sitten alas selästä ja tutkin koko ponin läpikotaisin. Painelin lihaksia ja jalkoja, hieroin ja kokeilin onko lämpöä tai turvotusta. Mitään ei löytynyt, Eetu vain enemmänkin nautti "hieronnasta", joten epäilen alkavaa lihasjumia. 

Eikun poni talliin ja käytävälle. "Hieroin" ponin läpi. Lavat, kaula, niska, säkä, selkä, jalat, lautaset. Mitään epätavallista en löytänyt. Laitoin arnikaa ja vein ponin karsinaan viltti päällä. Onneksi yöksi laitettiin fleece, joten ainakin pysyy lämpimänä.

Maanantainahan sen sitten näkee, millainen Eetu on, kun sunnuntai on vapaata ja poni vain seisoo tarhassa.. Mutta toivotaan parasta♥


Maanantain tunnilla mulla onkin sitten se Jeppe, ja täytyy sanoa, että en odota innolla. :D Ei ole yhtään mun tyylinen hevonen. Mutta positiivisella mielellä mennään, ja ainakin mitä oon nyt kuullut, niin Jeppe on ollut todella reipas ja kiva ratsastaa! 

4 kommenttia:

 1. liina ei saa ikinä missään vaiheessa osua maahan! ja ei oikein voi sanoa diagnoosiksi kun et ole mikään lääkäri, joka on diagnosoimassa jotakin sairautta. pikemminkin voisit sanoa että tuo on sinun teoriasi tai hypoteesisi...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo tiedän. Se valu kun eetu tuli lähemmäs. Ja en väitäkään olevani mikään lääkäri. Diagnoosi on ihan hyvä sana tuohon. Sori nyt vai, mutta jos ei ole mitään järkevää sanottavaa, älä sano ollenkaan.

   Poista
 2. Voi harmi, toivotaan, että Eetulla on vain jotain pientä jumia ja heppa olisi pian taas kunnossa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep toivotaan. :) Niitä kesällä olleita jumeja en tosiaan toivo takaisin...

   Poista

Luethan nämä ennen kuin kommentoit! :)

♥ Rakentava kritiikki ja muut positiiviset kommentit on aina tervetulleita!
♥ En tarvitse negatiivista kommenttia ratsastuksestani, käyn valvovan silmän alla ratsastamassa ja korjaamassa virheeni, sinun ei niitä tarvitse minulle kertoa. Asiallisia vinkkejä saa kuitenkin antaa!
♥ Tarkistan jokaisen kommentin ennen julkaisua; ilkeydet ja asiattomat kommentit jäävät julkaisematta.
♥ Postausehdotuksia ja haasteita otetaan vastaan!
♥ Jos jotain jäi mietityttämään, kysy pois! Lupaan vastata parhaani mukaan. :)

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.