tiistai 11. marraskuuta 2014

266. Hiekan maistelua & uuden videoeditorin kokeilua

Heippa :)


Otsikosta varmaan jo arvaakin, että eilen tunnilla sain maistaa hiekkaa. Neljä energistä ja säpsyä hevosta kerralla kentällä ei ollut ollenkaan hyvä. Noei. Siinä tunnin sisään tippui yhteensä kolme ihmistä (vain yksi meidän tunnilta), mutta ei onneksi käynyt mitään. Aloitetaan alusta. :D Tallille menin puoli viisi, hoidin Mallan ekalle ja Eetun tokalle. Jepen kanssa menin kentälle n. 20 vaille seittemän. Käveltiin yksärikentällä ja jo siinä vaiheessa Jeppe mulkoili kentän takana olevaan tarhaan. Oli ihan pimeää, vain kenttä valaistuna, joten Jeppe oli ihan jännittynyt. Joten ohjat käteen ja käynnissä voltteja, asetuksia ja väistöjä. 

Seitsemältä siirryttiin tuntipuolelle kävelemään. Tunti aloitettiin perus käyntityöskentelyllä. Jeppe oli todella hidas, mutta paljon mukavempi kuin yksärikentällä ollessa. Kun piti ravata Jeppe ei liikkunut mihinkään. Ja mulle sanottiin että oli ollut erittäin reipas viimeksi tunnilla.. Noh Faila meni hetken meiän edellä niin saatiin vetoapua ja päästiin ravaamaan. Parin kierroksen jälkeen saatiin jo yksin ravattua ja tehtyä voltteja. Vasemmassa kierroksessa tultiin sitten kioskinpuoleista pitkää sivua kevyessä istunnassa ravissa. 

Alkuverkkojen jälkeen käveltiin hetki ja jatkettiin sitten puomitehtävällä. Piti ravata keventäen kolme puomia ensin oikealle. Jeppe ihan innostui tästä tehtävästä ja voisin kutsua sitä askellajia puomien välissä jo raviksi. 

Kaunista x)

Vaihdettiin sitten suuntaa ja tehtiin tehtävää vasemmassa kierroksessa. Tämä meni ensin pari kertaa ihan hyvin, kunnes Jeppe veti hirveen loikan eteen ja pukitti perään. Lopputulos: minä maassa ja poni tuijottaa hölmönä vieressä. Noh hetki siinä maassa istuskellen ja eikun takaisin selkään. Mutta onni onnettomuudessa, en lentänyt lätäkköön asti. Jäi metrin tai pari vajaaksi. ;)

Jatkettiin sitten samaa tehtävää. Meni ihan kivasti, Jeppe kuunteli minne halusin sen ja muisti jopa nostella jalkoja. Hetken päästä yksäripuolella lensi ratsastaja, joten jatkettiin hetki tehtävää käynnissä. Hepat on nyt tarhassa päättänyt että tänään on tällainen päivä :D Kun ruunatkin vielä illalla riehui tarhassa. Eilinen taisi olla monella vapaapäivä. Käynnissä Jeppe ei aina muistanut nostella jalkoja. 

Kun "tilanne" oli ohi, jatkettiin tehtävää yksi kerrallaan laukassa. Muut meni keskiympyrälle käynnissä oikeaan kierrokseen ja yksi kerrallaan tultiin puomit vasemmassa laukassa. Laukka nousi tosi kevyesti ekalle, Jeppe kompuroi ekalla puomilla ja loput mentiinkin sitten jotain ihme ravilaukkaa.. :'D Mutta päästiin yli kaikista! Tehtiin tehtävää kolme kerta, ja se meni viimeisellä kerralla parhaiten ja laukka rullasi viimeisenkin puomin yli. 

Käveltiin taas hetki ja aloitettiin loppuverkka. Kerttu ravasi reippaasti meidän takana, joten Jeppe lähti koko pitkän sivun pukitellen. Ninjana sitten seisoin jalustimilla ja pidin ohjista, etten lentänyt (osasin kerrankin varautua ajoissa). Jeppe yritti samaa vielä sitten toiseen suuntaan, joten jäätiin loppuverkaksi sitten tallinpuoleiselle lyhyelle sivulle voltille. Enää Jeppe ei sitten yrittänyt mitään, kun piti keskittyä voltilla ravaamiseen ja tasapainon ylläpitämiseen. Loppukäynnitkin käveltiin siinä päädyssä ympyrällä ja ihan kivasti se jaksoi sitten keskittyä siinä, kun asettelin kokoajan vähän sisään.

Pitkään aikaan ei ole Jeppe taas keksinyt mitään tuollaista, mutta ehkä kun kolme muutakin oli vähän "villinä" kentällä, niin Jeppe muisti että hei sehän osaa tän jutun myös. 

Muuta ei jäänyt kuin vähän kipeä selkä ja oikeastaan vähän naurattaa koko tilanne. Jos olisin osannut varautua olisin ehkä ehtinyt pysäyttää Jepen ajoissa. Mutta ei voi mitään. :D Kakkua! Ja niinkuin olen sanonut, kaksi edellistä tuntia meni niin hyvin, että nyt oli pakko epäonnistua. Ei ikinä mene montaa tuntia putkeen hyvin. :) Mutta ei tämäkään tunti ihan puihin mennyt, tipuin vain kerran!


Ensi viikolle en vielä tiedä heppaa, mutta toivoisin Kerttua tai Failaa, tai Twistikin olisi kiva! Ja ensi viikolla myös jatketaan varmaan taas puomiharjoituksilla. Kenttä on tähän asti *koputtaa puuta* pysynyt hyvässä kunnossa, että ehkä mahdollisesti pääsisi vielä hyppäämään. :)


Tässä vielä tämä video. Tein siis Eetusta tällaisen lyhyen (n. 1:40) videon, kun testailin uutta videonmuokkausohjelmaani. :)2 kommenttia:

Luethan nämä ennen kuin kommentoit! :)

♥ Rakentava kritiikki ja muut positiiviset kommentit on aina tervetulleita!
♥ En tarvitse negatiivista kommenttia ratsastuksestani, käyn valvovan silmän alla ratsastamassa ja korjaamassa virheeni, sinun ei niitä tarvitse minulle kertoa. Asiallisia vinkkejä saa kuitenkin antaa!
♥ Tarkistan jokaisen kommentin ennen julkaisua; ilkeydet ja asiattomat kommentit jäävät julkaisematta.
♥ Postausehdotuksia ja haasteita otetaan vastaan!
♥ Jos jotain jäi mietityttämään, kysy pois! Lupaan vastata parhaani mukaan. :)

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.