maanantai 15. joulukuuta 2014

JOULUKALENTERI | luukku 15
Tästä luukusta paljastuupi pieni kuvapostauksen tyylinen siitä, miten ollaan Eetun kanssa kehitytty!

Oon aikaisemmin tehnyt postauksen omasta kehittymisestäni ratsastajana syksystä 2012 - huhtikuuhun 2014. Postaus löytyy TÄÄLTÄ. Päätin kuitenkin kirjoittaa erikseen siitä, miten ollaan Eetun kanssa kehitytty. :)
Muistaakseni ensimmäinen tunti Eetulla oli silloin ekan syksyn alussa (v. 2012), kun olin vasta alottanut ratsastuksen.

Sen jälkeen meninkin tokan vuoden lähes vuorotellen Eetulla ja Failalla, sekä pari kertaa välissä Jepellä ja muutaman kerran viime keväänä Twistillä (jolla olisi taas kiva päästä tunnille joku päivä!).


Alkuun mentiin Eetun kanssa aikalailla ponin tahdon mukaan. Meillä ei toiminut yhteen ollenkaan, Eetu taisi muistaakseni oikaista jokaisen kulman ja laukkailla milloin huvitti yms.Kesällä 2013 käytiin estekurssilla Eetun kanssa ja siellä alettiin löytämään sitä yhteistä säveltä. Eetu ei rynninyt jokaiselle esteelle vaan odotti (useimmiten ainakin) apuja ja ratsastajaa. Käytiin silloin myös maastoilemassa, mm. Kaurasuolla, ja sielläkin vauhtia riitti enemmän kuin tarpeeksi. Jenny veti silloin maaston meille (minä ja Heidi), joten kaikki meni todella hyvin ja ehdottomasti lähtisin uudelleen!


Kuvat estekurssilta, kesä 2013

Tokana vuonna (kun menin enemmän jo Eetulla), aloin tajuamaan millä avuilla ja miten Eetua tulisi ratsastaa. Pääsin sillä enemmän tunneilla, joka auttoi paljon. Opin tuntemaan Eetua paremmin, ja ennakoimaan sen liikkeet paremmin.Siitä sitten viime kesänä pyysin valkun paikalle, kun vuokrasin Eetua heinäkuussa. Eetun lihasjumien takia neljän viikon vuokraus muuttuikin kahden viikon jumppailuksi + kahdeksi viikoksi. Ne kaksi ratsastamatta jäänyttä (jumppailu-) viikkoa venyikin nyt sitten vielä eteenpäin, kun käyn Eetulla lauantaisin.

Valkun ansiosta ollaan löydetty Eetun kanssa puuttuvat palaset, jotka alkaa vihdoinkin loksahdella paikoilleen. Tämän syksyn aikana ollaan käyty kolmissa kisoissa, saatu meidän molempien ensimmäinen ruusuke sekä saatu yhdessä niin monta onnistumista, etten voisi enempää oikeastaan toivoa! ♥

Tästä on hyvä jatkaa eteenpäin Eetun kanssa, todennäköisesti ollaan menossa kokeilemaan ensi keväänä taas joku HeC luokka Puniksessa tai naapuritallilla sekä jotkut 40-60cm estekisat! :)


Suurin kaikista mun ja Eetun saavutuksista on kuitenkin ollut luottamus. Ihmiset ei tallilla aina ymmärrä, miten Eetu on mun kanssa niin ihana ja kiltti - en mäkään ymmärrä, miten esim. Unna tulee (haluaa tulla) toimeen Nasun kanssa (LINKKI UNNAN BLOGIIN). Mutta se onkin se luottamus. Mä luotan Eetuun ja se muhun, mikä myös omalla tavallaan helpottaa meidän 'yhteiseloa'.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Luethan nämä ennen kuin kommentoit! :)

♥ Rakentava kritiikki ja muut positiiviset kommentit on aina tervetulleita!
♥ En tarvitse negatiivista kommenttia ratsastuksestani, käyn valvovan silmän alla ratsastamassa ja korjaamassa virheeni, sinun ei niitä tarvitse minulle kertoa. Asiallisia vinkkejä saa kuitenkin antaa!
♥ Tarkistan jokaisen kommentin ennen julkaisua; ilkeydet ja asiattomat kommentit jäävät julkaisematta.
♥ Postausehdotuksia ja haasteita otetaan vastaan!
♥ Jos jotain jäi mietityttämään, kysy pois! Lupaan vastata parhaani mukaan. :)

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.