keskiviikko 11. helmikuuta 2015

Kauden ensimmäinen puomitunti Jepellä + infoa jälleen

Maanantain tunnilla menin Jepellä, kun olin sitä toivonutkin. Juuri mun tuuria, että sillä tunnilla mentiin puomeja.. 


Menin Jepellä kävelemään alkukäyntejä yksärikentälle jo 20 vaille seitsemän, jotta saisin sitä verryteltyä tarpeeksi, ja mahdollisesti saisin tunnista sitten enemmän irti. Tein Jepen kanssa väistöjä, taivutuksia, voltteja ja otin pari ravipätkää. Jeppe oli todella jännittynyt ja kyttäili kokoajan kentän päädyssä olevia lumikasoja - kun onhan ne aika pelottavia... Yritin saada Jepen keskittymään enemmän asetuksiin ja liikkumiseen, mikä onnistuikin ajoittain erittäin hyvin. Ehkä viisi-kuusi kertaa, koko tunnin aikana Jeppe hätkähti jotain, vaikka olikin kokoajan korvat höröllä kyttäillen milloin tarhassa riehuvia hevosia ja milloin sitten niitä kamalan pelottavia lumikasoja kentän toisessa päässä.

Aloitettiin tunti sitten seitsemältä tuntsarikentällä, ja tehtiin ensin käynnissä muutamia voltteja ja taivuteltiin, sekä tehtiin hyvät kulmat ja tiet, ja yritettiin saada poni kuulolle ja kuuntelemaan erityisesti sisäpohjetta. Sisäpohkeen kanssa ei meillä ollut mitään ongelmaa, ja ainoat "ongelmat" meillä oli jälleen ravin ylläpitämisessä. Joka kerta, kun meidän vetoapuna ollut poni kääntyi voltille, Jeppe veti liinat kiinni eikä liikauttanut korvaansakaan, ennenkuin poni oli jälleen meidän edessä. Muutaman tällaisen jälkeen pyysin Jepen reippaasti eteen, käänsin voltille ja voltilta tullessa edessä ei ollut yhtään hevosta, ja Jeppe jatkoi hienosti ravissa! Sen jälkeen ei juuri tullutkaan enää sellaisia ärsyttäviä pysähdyksiä.


Mentiin aluksi pitkiä sivuja kevyessä istunnassa, jonka jälkeen lisättiin puomit. Tehtiin voltti puomeilla ravissa niin, että toinen puomi oli aseteltu pitkän sivun viereen poikittain (kuvassa sininen), sekä toinen kentän pituushalkaisijalle (kuvassa liila) niin, että niiden yli pääsi kivasti yhdellä voltilla. 

Kenttä on pysynyt nyt sen verran hyvänä, että pystyttiin laukkaamaankin. Laukattiin siis vain sitä pitkän sivun puomia (kuvassa sininen) suoralla uralla. Saatiin jopa Jepen kanssa laukattuakin sen puomin ylitse, ja Jeppe oli ihan liekeissä; se oli nostamassa laukkaa jo lyhyeltä sivulta, vaikka tehtävä oli niin, että ravissa kulma ja vasta suoralla linjalla laukannosto.

Loppuraveissa tehtiin lyhyille sivuille voltit puomien yli (kuvassa vaaleansininen) ja sen jälkeen olikin enää loppukäynnit ja poni talliin. 

Loppufiilikset tunnista on siis todella hyvät, vaikka alkuun taas vähän jännitti, että mitäköhän tunnista tulee, kun Jeppe jo alkukäynneissä kyttäili kaikkea ja säpsähti.. 

Eetu ottaa kaiken niin tosissaan... not :D

Sitten siihen otsikossa mainitsemaani infoon. Eli siis tällä viikolla mulla on vanhojentanssit. Esitys on torstaina vanhemmille ja perjantaina sitten koululle. Teen niistä oman postauksen, jossa esittelen vähän mekkoa ja muita asusteita, sekä muut asukuvat jne.  

Haluatteko jotain muutakin postausta wanhoista, vai pelkästään asukuvia? :)

Vanhojentansseista johtuen en postaa tällä viikolla enää muuta, sekä se postaus sitten wanhoista tulee vasta ehkä ensi viikon puolella, kun on lomaa ja aikaa, ja kunhan olen toipunut mahdollisista itseni nolaamisista... ;)

4 kommenttia:

 1. Myday huomisesta Wanhojen päivästä!!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kunnon myday postausta en voi toteuttaa, mutta jonkunlaisen videon voisin väsätä :)

   Poista
 2. Kunnon postaus kaikesta wanhoissa, kiitos :*!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja sä lähetät mulle paaaljon kuvia sun wanhoista kiitos :*

   Poista

Luethan nämä ennen kuin kommentoit! :)

♥ Rakentava kritiikki ja muut positiiviset kommentit on aina tervetulleita!
♥ En tarvitse negatiivista kommenttia ratsastuksestani, käyn valvovan silmän alla ratsastamassa ja korjaamassa virheeni, sinun ei niitä tarvitse minulle kertoa. Asiallisia vinkkejä saa kuitenkin antaa!
♥ Tarkistan jokaisen kommentin ennen julkaisua; ilkeydet ja asiattomat kommentit jäävät julkaisematta.
♥ Postausehdotuksia ja haasteita otetaan vastaan!
♥ Jos jotain jäi mietityttämään, kysy pois! Lupaan vastata parhaani mukaan. :)

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.