perjantai 6. helmikuuta 2015

Käyntijumppailua Romeolla ja tunti Eetulla

Laitan nyt tähän samaan postaukseen sekä lauantain että maanantain ratsastukset, eli varoitus: pitkä postaus. :)

Eetu ennen erkkaa ♥

Lauantaiaamuna olin ensin erkassa, ja sain viettää Eetun kanssa taas aikaa. Kävin sen jälkeen kotona, jolloin Erika soitti, jos haluaisin mennä Romeolla jumppailemaan - ja tietenkin halusin! Eihän Romeon liikuttamisesta voi kieltäytyä.

Menin sitten tallille vähän ennen viittä ja laitoinkin Eetun tunnille, jonka jälkeen hain Romeon tarhasta. Harjailin ja kuivattelin sitä varmaan puolisen tuntia, ennenkuin hain sen suitset ja ratsastusloimen. Säässä ei ollut kehumista, kun lunta tuli ja tuulikin ihan reippaasti. Laitoin sitten Romeon kuntoon ja Carita punttasi mut selkään, kun menin ilman satulaa.

Anteeksi laatu.... :/ Talvi-iltoina on vaan liian pimeää, että saisi hyviä kuvia.

Heti alkuun Romeo oli todella jäykkä ja haluton yhteistyöhön. Se vain puski kuolainta vasten ja yritti ottaa ravipätkiä, eikä muutenkaan kuunnellut mitään apuja. Tehtiin sitten varmaan puolisen tuntia loivia väistöjä, avoja sekä kolmikaarista kiemurauraa niin, että jokaiseen kaarteeseen tehtiin voltit, sekä lyhyiden sivujen keskelle tehtiin vähän isommat ympyrät. Ensimmäinen puolikas ympyrästä meni aina hyvin, jonka jälkeen Romppu oikaisi ympyrän loppuosan. Tehtiin pääty-ympyrää yhdessä vaiheessa varmaan viisi kertaa, ennen kuin saatiin kokonainen ympyrä tehtyä oikomatta. Loppuakohden parani huomattavasti, ja otettiin muutama ravipätkä. Ensimmäisellä yrityksellä ei jarruista ollut tietoakaan, vaan jarruttaminen kesti puoli kierrosta. Yritin jarruttaa lähes kokonaan istunnalla, tehden ohjilla vain pieniä pidätteitä. Yritettiin sitten uudestaan, jolloin jarruttamiseen meni enää muutama metri! :D  Tehtiin sitten vielä hetki käynnissä ympyröitä ja voltteja, ja Romeo taipui jo huomattavasti enemmän kuin alussa. Toivottavasti huomenna Romeo on parempi, kun Erika menee sillä! :) Käveltiin loppuun vielä pari minuuttia ihan pitkin ohjin, ja Romppu käveli ihan rauhallisesti - ei merkkejäkään ravailuista! :DMaanantaina mulla oli koeviikon toisiksi viimeinen koe, eli ruotsi. Loppupäivä ennen tallille menoa kuluikin sitten kemian kokeeseen lukiessa. Se(kään) koe ei mennyt ihan nappiin....

Viime tunnilla opettaja lupasi, että saisin Jepen tunnille. Tallilla kuitenkin todettiin, että Jepeltä puuttuu toinen takakenkä, eli en sillä voisikaan mennä tunnille. Vaihdeltiin sitten heppoja ja sainkin Eetun! :D

Tällä kertaa laitettiin kaikki satulat, koska tunnilla tehtiin kevytistunta- ja tasapainoharjoituksia, eli estejalustimilla.


Eetu oli edellisellä tunnilla, joten mun tarvitsi vasta pari minuuttia vaille siirtyä kentän laidalle. Edellisen tunnin tultua kaartoon kävelinkin nopeasti Eetun luokse ja nousin selkään. Myös edellinen tunti oli tehnyt kevytistuntaharjoituksia, joten jouduin pidentämään jalustimia varmaan 10 reikää.... :'D 

Aloitettiin sitten tunti - kuten lähestulkoon aina - perus alkuverryttelyllä, eli ensin käynnissä voltteja ja sitten kevyessä ravissa jatkuu sama. Jonkun ajan päästä jätettiin voltit pois pitkiltä sivuilta ja ravattiin ne kevyessä istunnassa, ja kevennettiin sitten lyhyillä sivuilla, joilla tehtiin voltteja. Sitten vaihdettiin tehtävää siten, että kevennettiin pitkät sivut ja mentiin lyhyet sivut kevyessä istunnassa niin, että lyhyen sivun keskelle piti tehdä voltti - edelleen kevyessä istunnassa ja asettaen kulmissa ja kaarteissa. 

Sain opelta kehuja istunnasta lähes jokaisella kierroksella; onhan mun helppo Eetun kanssa kulkea, ei varmana onnistuisi esim. Donnalla (tämä siksi, etten Donnalla osaa ratsastaa ollenkaan; ei siitä etteikö Donna osaisi :)!). Mutta se on mun mielestä vain hyvä asia, ettei ole asiat unohtuneet tässä parin kuukauden aikana. 

Lumialaatu ja linssilude :D

Tunnin alussa Eetu yritti vaan oikoa jokaisen kulman ja pysähdellä volteilla, sekä oikaista aina voltin viimeinen neljäsosa. Eli sellaista perus possuilua mitä se tykkää tehdä lasten kanssa, ja tekikin edellisellä tunnilla. Koko tunnin olin määrätietoinen, enkä antanut Eetun pysähdellä tai rynniä, ja Eetu menikin ajoittain todella hyvin! :)  

Välikäyntien jälkeen aloitettiin laukkatehtävää. Tehtävässä tultiin ravissa lyhyelle sivulle, sitten kulma harjoitusravissa. Kulman jälkeen nostettiin laukka ja noustiin itse kevyeeseen istuntaan, jossa sitten täytyi pysyä koko sen ajan, kun hidasti takaisin raviin. Vasta kun hevonen oli ravissa, sai istua takaisin satulaan ja jatkaa keventämistä. 

Eetu yritti noin 4/5 yrityksestä vain rynniä laukkaan. Tämähän ei tietenkään ole hyväksyttävää, joten tehtiin voltteja ja tein paljon pieniä pidätteitä. Mutta kertaakaan ei Eetu päässyt rynnimään, vaan viimeiseen sekuntiin odotti sitä pohjetta. Laukka ei ollut kuin ehkä kerran sellaista laukkaa, vaan enemmänkin sellaista lötköpötköilyä... Tosin se pitkäsivu, jolla laukattiin, oli lumikasojen takia vain n. 30m (?), ja siitä pari ensimmäistä metriä meni ensin pidättämiseen ja laukannostoon, sekä viimeiset metrit sitten jo hidastukseen; ei Eetu niin lyhyellä välillä saa nostettua hyvää laukkaa - varsinkaan kun se on saanut edellisellä tunnilla rynniä. Kerralla tai parilla Eetu meni todella kivaakin laukkaa, eikä raviin siirtymisessä ollut mitään ongelmaa millään kerralla, vaikka olin kevyessä istunnassa. Riitti painoavut kevyesti. :)

Sitten tehtiin samaa tehtävää niin, että ravattiin lyhyelle sivulle, ja noustiin kevyeeseen istuntaan jo siinä puolessavälissä. Lyhyen sivun ja pitkän sivun välinen kulma, sekä laukannosto tehtiin siis kevyessä istunnassa. Pitkän sivun lopulla myös hidastettiin raviin edelleen samalla tavalla. 

Puolessavälissä tuntia alkoi vähän polttelemaan pohkeissa, mutta keventäminen auttoi.  

Jarppi-kissa

Kenttä on ainakin tähän asti *koputtaa puuta* ollut niin hyvässä kunnossa, että kuulemma jos pysyykin hyvänä, voidaan pitää puomitunteja ja ehkä jopa hypätä jotain pientä. :D Mun tuurilla kenttä on ensi maanantaina peilijäässä ja jää karmeaan kuntoon loppuvuodeksi.... Peukut pystyssä, että päästäisiin mahdollisimman pian hyppäämään!

Pakko tänne loppuun vielä sanoa, että puut on ihanan hopeisia, kun ne on lumen peitossa. :)

2 kommenttia:

  1. Tia, Romeo oli tosi kiva jumppailujen jälkeen :3 kiitos vielä ! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä :3 Ja kiitos ittelles, mielelläänhän mä Romeolla meen vaikka useemminkin ;) <3

      Poista

Luethan nämä ennen kuin kommentoit! :)

♥ Rakentava kritiikki ja muut positiiviset kommentit on aina tervetulleita!
♥ En tarvitse negatiivista kommenttia ratsastuksestani, käyn valvovan silmän alla ratsastamassa ja korjaamassa virheeni, sinun ei niitä tarvitse minulle kertoa. Asiallisia vinkkejä saa kuitenkin antaa!
♥ Tarkistan jokaisen kommentin ennen julkaisua; ilkeydet ja asiattomat kommentit jäävät julkaisematta.
♥ Postausehdotuksia ja haasteita otetaan vastaan!
♥ Jos jotain jäi mietityttämään, kysy pois! Lupaan vastata parhaani mukaan. :)

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.