torstai 26. helmikuuta 2015

Viimeviikkoinen tunti Failalla, sekä tämän viikon tunti Jepellä

En viime viikolla enää vanhojentanssipostausten takia jaksanut postata muuta. Niiden postausten tekemiseen meni sen verran aikaa, että vaikka onkin loma, en enää muuta jaksanut postata..  Joten anteeksi siitä. Toivottavasti kuitenkin piditte niistä postauksista! :)


Kuitenkin.. :D Viime viikon maanantaina menin tunnilla Failalla!

Mentiin lähes kaikki ilman satulaa, kun kenttä oli ihan jäässä ja tehtiin vain käynti- ja ravijuttuja - ja muutenkin tykkään mennä enemmän ilman satulaa. Ravia sai mennä vain urilla, kuitenkin hidastaen aina kulmissa. Faila oli heti alusta alkaen todella reipas ja kuitenkin kokoajan kivasti kuulolla.

Tehtiin tunnilla temponvaihteluita ravissa, siten, että suorilla urilla kuljettiin reippaammin ja kulmissa aina hitaammin. Kaikki kulmat ja kaarteet piti muistaa asettaa hyvin, ja voltit tehtiin käynnissä. Tehtiin myös harjoitusravissa avotaivutusta uralla molempiin suuntiin, mikä meni yllättävän hyvin!

Loppuverkoissa ravattiin uralla, tehtiin hyvät kulmat hidastaen ja taivutellen, ja voltit tehtiin käynnissä. Loppukäynnit mentiin ihan pitkin ohjin, eikä Faila ollut ollenkaan säpsy - ei koko tunnin aikana. Päinvastoin. Tamma meni oikein kivasti ja oli oikea työmyyrä!

Tunnin jälkeen vein Failan talliin, jonka jälkeen haettiin Caritan kanssa hepat tarhoista, kun Heidi teki illan. Kävin tietysti myös moikkaamassa Eetua vielä ennen lähtöä

Oton kanssa hengailua maanantaina :)

Tämän viikon maanantaina menin tunnilla sitten Jepellä. Jeppe oli (ainakin tarkoitus) läpiratsastaa lauantaina, mutta oli tai ei, Jeppe oli erittäin kiva ratsastaa kun saatiin verryteltyä. Jeppe yllätti todella positiivisesti!

Olin tallilla puoli viiden jälkeen, jolloin laitoin Hempan tunnille, hoidin Eetun ja pidin seuraa Otto-ponille. Käveltiin Oton kanssa hetki pihassa ja sitten vaan hengailtiin siinä ja seurattiin kentän tapahtumia. 

Noin varttia vaille oltiin Jepen kanssa kentällä ja tehtiin vähän käynnissä asetuksia yksäripuolella. Kenttä oli sillä kentällä keskeltä aivan jäässä, mutta uralla pystyi jopa laukata. Tuntipuoli oli tallattu todella hyväksi - edes Jeppe ei liukastellut!

Seitsemältä siirryttiin tuntipuolelle ja jatkettiin käynnissä lyhyitä väistöjä, asetuksia ja voltteja. 
Tunnilla tehtiin temponlisäyksiä kevyessä ravissa, sekä siirtymisiä. 

Siirtymisiä tehtiin niin, että tultiin harjoitusravissa pitkälle sivulle, jolla otettiin muutama käyntiaskel ja siirryttiin takaisin raviin. Jeppe vähän töksähti jokaisella kerralla käyntiin, vaikken ottanut mitään isoja pidätteitä. Ravin Jeppe nosti ihan kivasti.

Toinen siirtymis-aiheinen tehtävä oli niin, että tultiin lyhyt sivu harjoitusravissa, ennen kulmaa siirtyminen käyntiin ja kulmasta sitten laukannosto. Laukkaa piti lyhentää niin, että ennen pitkän sivun loppua piti siirtyä suoraan laukasta käyntiin. Laukasta käyntiin meni todella hyvin muutaman kerran, ja Jeppe oli ihan innoissaan - yritti nostaa laukkaa jo lyhyellä sivulla, mutta kiltisti odotti kulmaan asti. Saatiin jopa ihan hyvääkin laukkaa, jopa oikeaan (Jepelle vaikeampaan) kierrokseen! 

Loppuraveissa tehtiin vähän temponvaihteluita ja voltteja kevyessä ravissa, jonka jälkeen sitten perinteiset loppukäynnit. Annoin Jepelle loppukäynneissä jo enemmän ohjaa, kun se tuntui hyvältä. Hörisi ja pärski ainakin ihan tyytyväisenä. 

Jeppe osaa aina välillä yllättää erittäin positiivisesti! :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Luethan nämä ennen kuin kommentoit! :)

♥ Rakentava kritiikki ja muut positiiviset kommentit on aina tervetulleita!
♥ En tarvitse negatiivista kommenttia ratsastuksestani, käyn valvovan silmän alla ratsastamassa ja korjaamassa virheeni, sinun ei niitä tarvitse minulle kertoa. Asiallisia vinkkejä saa kuitenkin antaa!
♥ Tarkistan jokaisen kommentin ennen julkaisua; ilkeydet ja asiattomat kommentit jäävät julkaisematta.
♥ Postausehdotuksia ja haasteita otetaan vastaan!
♥ Jos jotain jäi mietityttämään, kysy pois! Lupaan vastata parhaani mukaan. :)

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.