perjantai 13. maaliskuuta 2015

Einolan leiri, osa 2 - lauantai

Lauantain ensimmäinen tunti oli jo heti kymmenestä yhteentoista, ja mentiin esteitä. Menin tunnin samalla hevosella kuin perjantain koulutunnin, eli Taffilla. Tunti meni hyvin, mentiin aika pieniä esteitä, erilaisilla tehtävillä. 

Lauantain toinen tunti olikin sitten koulua, ja menin tunnin varmaan mahtavimmalla hevosella millä olen koskaan mennyt koulua, eli Lolalla - oikealta nimeltään Angola, joka on latvialainen puoliverinen tamma, ja nimenomaan tamma isolla T:llä. Alkuun oli taas vähän hakemista, että mistä nappuloista painelemalla tamma liikkuu ja miten. Ja kyllä muuten huomasi, että kyseessä oli tamma! Tehtiin tunnilla erilaisia laukkatehtäviä ja kiemurauria, ja Lola kulki älyttömän kivasti, laukka nousi pelkällä ajatuksella, ja muutenkin tamma kulki todella pyöreästi. Muutamat pukit tuli laukkatehtävissä, jos pohje oli liian takana tai liian edessä, tai jos annoin liian voimakkaasti pohkeita tms. Mutta tuskin edes heilahdin, ne oli enemmänkin taaksepäin potkuja, kuin pukkeja. ;) Sanoinkin tunnilla (varmaan moneen otteeseen), kuinka makea hevonen Lola oli! Ennen tuntia sain Lolan vakkariratsastajalta vinkkejä, miten tamman saa kulkemaan oikeinpäin, ja ai että se tunne, kun tein työtä käskettyä ja Lola kulki kuin unelma!Jostain syystä kuvaaja otti vain muutaman kuvan, mutta näillä nyt mennään! :)


Lauantaina viimeinen tunti olikin sitten vasta illalla seitsemän aikaan, ja tunti oli vapari. Eli itsenäistä ratsastelua maneesissa. Menin tunnin ilman satulaa, ja hevonen jolla menin, oli reipas 7-vuotias suomenhevosruuna, Ricardo "Rikke". Halusin ehdottomasti mennä tunnin ilman satulaa, ja tallin omistaja sanoi, että Rikellä voi mennä. Jo perjantaina katselin Riken menoa, ja ihastuin ruunaan heti! Rikke oli sellainen reipas, innokas ja vähän ehkä höpsö suokkiruuna - tuli todella kotoinen olo. ;) Olin lähes koko tunnin pääty-ympyrällä, ja tehtiin paljon käyntityöskentelyä, sillä poju todellakin oli reipas. Välillä ei pysynyt jalat mukana ja välillä taas pää ei ihan pysynyt jalkojen tahdissa.. Ravissa pysyminen tuotti aluksi hankaluuksia, ja jopa vähän kaduin ponin ottamista tunnille. Kuitenkin kun keskityin ja päätin, että nythän onnistutaan, niin lopputunti meni todella hyvin ja otettiin ihan laukkaakin siinä ympyrällä. Jotenkin odotin, että Rikke vain ottaa ja lähtee, mutta se kuuntelikin tosi kivasti, ja laukassa oli helppo pysyä - ehkä jopa helpompaa kuin ravissa.

Ei kyllä maistu hevosen korva hyvältä... :D


"Oi kato, kamera!" :DJokainen ratsastuskuva on joko © Heidi tai Patta
Jokainen ratsastusvideo on © Heidi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Luethan nämä ennen kuin kommentoit! :)

♥ Rakentava kritiikki ja muut positiiviset kommentit on aina tervetulleita!
♥ En tarvitse negatiivista kommenttia ratsastuksestani, käyn valvovan silmän alla ratsastamassa ja korjaamassa virheeni, sinun ei niitä tarvitse minulle kertoa. Asiallisia vinkkejä saa kuitenkin antaa!
♥ Tarkistan jokaisen kommentin ennen julkaisua; ilkeydet ja asiattomat kommentit jäävät julkaisematta.
♥ Postausehdotuksia ja haasteita otetaan vastaan!
♥ Jos jotain jäi mietityttämään, kysy pois! Lupaan vastata parhaani mukaan. :)

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.