keskiviikko 18. maaliskuuta 2015

Jälleen onnistunut koulutunti Jepellä

Moikka! :D

Sunnuntaina kävin Erikan kanssa kisoissa, Erikan "kuninkaallisena palvelijana" (niinkuin Erika asian ilmaisi.. :'D)  Itse mielummin sanoisin, että kisahoitajana ja kuvaajana. On kiva käydä kavereiden kisoissa / valmennuksissa kuvaamassa, kun saan itse harjoitusta kuvaamiseen, ja kerta kerralta kuvien laatu paranee. :)  Romeolla on niin isot liikkeet, että on helppo ajoittaa kuvia. Kisoista sen verran, että Erika meni Rompulla ristikkoluokan (clear round) ja pääsi puhtaasti läpi, joten ruusukehan siitä tuli! Enemmän voitte lukea Erikan omasta blogista TÄÄLTÄ.

Romeon kanssa odoteltiin, että Erika oli kävellyt radan.


Maanantaina pääsin sitten viimeinkin hoitamaan Eetua pitkästä aikaa. Erkki oli ihan tyytyväisenä ja rauhallinen, jopa kuntoonlaitossa. Ihan kiltti ponihan se on, joskus. ;) ♥

Omalla tunnilla menin taaas Jepellä - vasta kolmatta kertaa peräkkäin. Ei se mitään, Jeppe oli jälleen kerran aivan ihana ja innostui laukkatehtävistä. Yhtään pukkia / tottelemattomuuksia ei tullut, muita kuin muutama käyntisiirtyminen ilman lupaa.

Alkuverryttely oli ihan kuin jokaisella kerralla: käyntityöskentelyä, sitten kevyessä ravissa samaa, jonka jälkeen vielä hetki samaa harjoitusravissa. Verryttelyssä keskityttiin Jepen kanssa vain säilyttämään hyvä, reipas ravi ja asettelemaan kulmissa ja kaarteissa.

Siirryttiin sitten pääty-ympyröille, joilla piti alkuun asettaa käynnissä sisälle ja hakea rentoa käyntiä. Sitten samaa ravissa, jonka jälkeen siirryttiin yksitellen toiselle pääty-ympyrälle laukkatehtävälle. Meidän vuoro oli vasta toisena laukkatehtävässä, joten omaa vuoroa odotellessa tehtiin käynti-ravi-siirtymisiä, hakien mahdollisimman kevyitä ja rentoja siirtymisiä, unohtamatta kuitenkaan asettamista. Jeppe kulki kivasti oikein päin ja pyöreänä, ja olinkin aika yllättynyt! Myös siirtymiset hoituivat pienillä istunnanmuutoksilla ja kevyillä pohjeavuilla. 

Kun tuli meidän vuoro mennä laukkaympyrälle, Jeppe oli jo menossa kovaa vauhtia. Vaikka mentiin oikeaan kierrokseen, Jeppe nosti laukan tosi kivasti. Muutama askel saatiin aina laukattua, ennenkuin Jepeltä katosi tasapaino ja laukka muuttui ravisäheltämiseksi. Siinä vaiheessa sitten vain otettiin käynnissä tai ravissa tasapaino takaisin ja nostettiin uusi laukka. Jepen kanssa ei voi suuttua, jos laukka muuttuu ravisähellykseksi, vaan sitten uusi yritys - siis rennolla meiningillä mennään Jepen kanssa. :)

Sitten siirryttiin takaisin koko uralle hetkeksi käynnissä, käveltiin pitkin ohjin ennen loppuverkkaa. Loppuverkassa Jeppe oli jo vertynyt, joten saatiin todella hyvää, rentoa ravia ja lopuksi mentiinkin ihan pitkin ohjin vähän ravia. Todella hyvä fiilis jäi taas tästäkin Jeppe-tunnista! :D  On se hieno poika! 


Tiistaina meillä oli ponikurssin neljäs kerta, ja hoidettiin Twistiä ja Oskua, ja käytiin taluttelemassa Twistiä vähän tallin pihassa ja kentällä. Lapset on jokaisella kerralla ihan innoissaan, kun saavat kuurata mutaisia poneja ja talutella niitä kentällä.. :'D  

Malla

2 kommenttia:

  1. Heheh... se on lyhyempi versio tolle kuvaaja/ kisahoitaja nimetykselle ;) xD ja sust on khyll kova apu :) <3 ps... kai mun pitää viel sanoo, ett kivasti meni teil Jepen kans :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuvaajakisahoitaja on iha tarpeeks lyhyt :DD ja kiitus :3 Ja kiitoskiitos Jeppe on kyl hieno mies ;)

      Poista

Luethan nämä ennen kuin kommentoit! :)

♥ Rakentava kritiikki ja muut positiiviset kommentit on aina tervetulleita!
♥ En tarvitse negatiivista kommenttia ratsastuksestani, käyn valvovan silmän alla ratsastamassa ja korjaamassa virheeni, sinun ei niitä tarvitse minulle kertoa. Asiallisia vinkkejä saa kuitenkin antaa!
♥ Tarkistan jokaisen kommentin ennen julkaisua; ilkeydet ja asiattomat kommentit jäävät julkaisematta.
♥ Postausehdotuksia ja haasteita otetaan vastaan!
♥ Jos jotain jäi mietityttämään, kysy pois! Lupaan vastata parhaani mukaan. :)

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.