keskiviikko 4. maaliskuuta 2015

Puomeja Failalla ja leirille valmistautumista

Maanantaina menin tallille neljäksi. Hoidin Mallan, Eetun ja Oton. Kävin myös Oton kanssa kävelemässä ulkona. Omalla tunnilla pääsin sitten Failalla!


Aloitettiin tunti ensin käyntityöskentelyllä ja sitten ravityöskentelyllä, kevyessä ravissa. Faila oli alkuun vähän tahmea ja raskas ratsastaa, mutta parani loppua kohden huomattavasti. En muistanutkaan miten raskasta on oikeasti keventää Failalla alkuraveissa.. :'D  Asetukset meni silti ihan hyvin, vaikka tempo olisi saanut olla ehkä hieman reippaampi. Tehtiin voltteja kaikille sivuille, paitsi toinen pitkäsivu mentiin kevyessä istunnassa.

Jatkettiin sitten voltit muualle kevyessä ravissa, mutta samalla pitkällä sivulla kuin alkuverryttelyissä ylitettiin 3 puomia kevyessä istunnassa. Tämän jälkeen oli välikäynnit ja käveltiin hetki pitkin ohjin. 

Sitten jatkettiin puomitehtävillä. Mentiin ravissa voltti kahden puomin yli niin, että ylitettiin ensimmäinen puomi, siitä jatkettiin volttia seuraavan puomin ylitse ja vielä ensimmäisen puomin yli uudelleen. Faila kulki todella kivasti, innostui puomeista huomattavasti! Tehtiin tätä ensin ravissa muutaman kerran, jonka jälkeen lisättiin tehtävään laukkapätkä. Tultiin sitten samaa tehtävää, mutta ensimmäinen puomi ravissa, jonka jälkeen nostettiin (yhä siinä voltilla puomien yli asettaen sisälle) laukka, ja tultiin laukassa voltti loppuun kahden puomin yli. Faila oli ihan liekeissä jo tässä vaiheessa, ja yritti nostaa laukkaa jo aiemmin, hyppeli vähän minne sattuu ja nosti pään taivaisiin. Omalla vuorolla sitten ravattiin todella hidasta ravia (jopa Failalle hidasta), mutta ei tarvinnut muuta kuin tehdä pieniä pidätteitä vähän väliä ja keventää itse hitaasti, jolloin Faila odotti. Ensimmäisen puomin jälkeen nostettiin sitten laukkaa, ja Faila lähti eteen eikä ylös! Tehtiin todella hyvät, pyöreät voltit tasaisessa tempossa ja vieläpä poni rentona - molempiin suuntiin! 

Loppuverryttelyissä kaikki oli vähän innoissaan, joten tehtiin temponhidastuksia ja paljon voltteja vielä kevyessä ravissa. Sen jälkeen oli enää loppukäynnit.

Loppukäynteihin asti Faila pysyi suht rauhallisena, ellei intoiluja ja yhtä hypähdystä lasketa (onhan se viereisellä kentällä kävelevä Romeo aika pelottava... not). Loppukäynneissä sitten tapahtui jotain ja Faila rupesi pomppimaan eteenpäin. Siinä sitten äkkiä ohjien keräily käteen ja poni kuulolle. Hetki siinä meni, että sain ohjat puolipitkiksi ja Failan takaisin kuulolle. Kun Faila alkaa hyppiä, pitää sitä pyytää eteen eikä kiskoa pysähtymään, tai se ei lopeta. Joten otettiin sitten pari hidasta raviaskelta, ja kun Faila sitten taas rauhottui, annoin pitkät ohjat ja käveltiin loppukäynnit loppuun. Mitä lie pieniä vihreitä miehiä Faila taas kuvitteli näkevänsä. ;) 

Tummanharmaa viiva kuvaa uraa ja puomitehtäviä, vaaleanharmaat katkoviivat kuvassa kuvaa voltteja. 
Piirrustustaidot 6/5


Tunnin jälkeen raahasinkin sitten kaikki leirillä tarvittavat kamat (kengät, hanskat jne) kotiin pesuun. Perjantaiaamuna on lähtö, joten kamat täytyy torstaihin mennessä pakata.

Ensi maanantaina en pääse tallille - autokoulun aloituksen takia - joten nyt tulevana torstaina käyn korvaamassa etukäteen sen tunnin. Menen tunnin Jepellä, ja joudun vieläpä ratsastamaan verkkareissa, koska ratsastushousuni on pesussa leiriä varten... Saa nähdä, mitä siitä tulee! :D

Yritän ehtiä kirjoittamaan siitä postausta vielä torstai-iltana, tai sitten vasta ensi maanantaina. Leirille en ota läppäriä, joten en pysty postailemaan. Tai pystyn, mutten pysty laittamaan kuvia, enkä halua täysin kuvattomia postauksia julkaista. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Luethan nämä ennen kuin kommentoit! :)

♥ Rakentava kritiikki ja muut positiiviset kommentit on aina tervetulleita!
♥ En tarvitse negatiivista kommenttia ratsastuksestani, käyn valvovan silmän alla ratsastamassa ja korjaamassa virheeni, sinun ei niitä tarvitse minulle kertoa. Asiallisia vinkkejä saa kuitenkin antaa!
♥ Tarkistan jokaisen kommentin ennen julkaisua; ilkeydet ja asiattomat kommentit jäävät julkaisematta.
♥ Postausehdotuksia ja haasteita otetaan vastaan!
♥ Jos jotain jäi mietityttämään, kysy pois! Lupaan vastata parhaani mukaan. :)

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.