perjantai 10. huhtikuuta 2015

Pääsiäisloman ratsastuksia

Varoitus! Postaus sisältää paljon ratsastuskuvia!

Moips! :)

Viime sunnuntaina pääsin maastoon Kipsi-hepan sekä Erikan ja Romeon kanssa. Käytiin reilu puolen tunnin (?) käyntimaasto, ja Kipsi oli aivan unelma! Ei hätkähdellyt mistään - ei vaikka viereisellä pellolla oli lauma joutsenia ja joku ihminen vihelteli koirapilliinsä. Romeo otti vähän itseensä niistä, mutta Kipsi oli ihan lungisti. :)  Maaston jälkeen mentiin vielä hetki kentällä pari kierrosta kenttää ympäri kevyttä ravia molempiin suuntiin, sekä käveltiin piiiiitkät loppukäynnit. 


Voi kun tietäisin, mitä tämän ponin päässä oikein liikkuu... :D


Romeo yritti ohi, mutta Erika ei ollut ihan samaa mieltä.
Paras pätkä, mitä saatiin aikaiseksi... :'D

Maanantaina ennen omaa tuntia pääsin vielä uudelleen Kipsin selkään. Menin alkuun satulalla, kun ravailin molempiin suuntiin, että pystyin keventämään. Käveltiin lopuksi varmaan 20 minuuttia vielä ilman satulaa, ja ei kyllä ollut mukavimmasta päästä tuon selkä. Noin 99% ajasta mitä yritin edes tehdä mitään Kipsin kanssa, herra käveli pää taivaissa - ilmeisesti leikkien kamelia.. :D Noh pari lyhyttä hetkeä Kipsi jopa näytti ihan hevoselta. ;)  


Pitkin ohjin ravaillessa..

Kun Kipsi oli viety tarhaan, harjailin Eetua varmaan tunnin, kunnes oli kello sen verran, että piti vaihtaa kamat ja laittaa poni kuntoon. Omalla tunnilla olin alunperin menossa Kertulla, mutta kun kuulin, että meillä olisi sijainen pitämässä koulutuntia, vaihdettiin Heidin kanssa ja sain Jepen. Kumpikin oli siis tyytyväisiä. :D

Menin n. varttia vaille seitsemän kentälle, ja kävelin Jepen kanssa taivutellen oman tunnin alkuun saakka. Tunnilla tehtiin paljon erilaisia asettamistehtäviä:

Tehtävä 1: Vasen kierros. Ravi pitkän sivun alusta, voltille ravissa, voltin puolessa välissä siirtyminen käyntiin, voltti loppuun käynnissä (asettaen kokoajan sisään), voltin jälkeen suoristus, asetus oikeaan, ennen kulmaa suoristus ja käynti eteen.

Tehtävä 2: Sama kuin edellinen, mutta piti voltin jälkeen suoristaa, ottaa asetus oikealle ja väistättää samalla takapäätä uran sisäpuolelle.

Tehtävä 3: Sama tehtävä kuin 1, mutta oikeaan kierrokseen.

Tehtävä 4: Sama tehtävä kuin 2, mutta oikeaan kierrokseen.

Tehtävä 5: Vasen kierros. Ravi pitkän sivun alusta, voltille ravissa (asetus sisään), voltin puolessa välissä laukannosto, voltti loppuun laukassa, voltin jälkeen jatketaan uraa pitkin laukassa edelleen asettaen sisälle (vasemmalle).

Tehtävä 6: Sama kuin tehtävä 5, mutta oikeaan kierrokseen.
Jeppe oli tuninn alussa ihan tahmea, eikä meinannut liikkua minnekään - hyvä puoli se, että pysäytykset onnistuivat kuin ajatus. ;) Kun aloitettiin ensimmäistä tehtävää, ravi nousi jo helpommin ja tuli ihan reipasta ravia. Laukkatehtävissä Jeppe oli ihan innoissaan ja tuli todella hyvää laukkaa molempiin suuntiin, vaikka yleensä oikealle laukka hyytyy ennen kuin on edes päässyt kunnolla rullaamaan. Loppuraveissa Jeppe oli ihan rentona ja saatiin kehuja opelta! Poni ainakin oli tyytyväinen, kun pärski ja pörisi siinä ravaillessaan rennosti eteenpäin. Loppukäynnit mentiin ihan pitkin ohjin, kun ei ollut merkkejäkään jännittymisestä. 

Alkutahmeuksien jälkeen tunti meni siis lopulta todella hyvin. Paremminkin olisi tietysti voinut mennä, mutta siihen nähden mistä aloitettiin tunnin alussa, niin loppu oli todella hyvä. :)
Oi, olisipa mulla videota näistä laukoista... :')Niitä käsiähän voisi yrittää edes kantaa eikä roikotella pitkänä.... 

Loppuraveja

Kiitokset Caritalle kuvista ♥

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Luethan nämä ennen kuin kommentoit! :)

♥ Rakentava kritiikki ja muut positiiviset kommentit on aina tervetulleita!
♥ En tarvitse negatiivista kommenttia ratsastuksestani, käyn valvovan silmän alla ratsastamassa ja korjaamassa virheeni, sinun ei niitä tarvitse minulle kertoa. Asiallisia vinkkejä saa kuitenkin antaa!
♥ Tarkistan jokaisen kommentin ennen julkaisua; ilkeydet ja asiattomat kommentit jäävät julkaisematta.
♥ Postausehdotuksia ja haasteita otetaan vastaan!
♥ Jos jotain jäi mietityttämään, kysy pois! Lupaan vastata parhaani mukaan. :)

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.