keskiviikko 13. toukokuuta 2015

Maastossa Kipsillä ja kolme päivää uudella heppasella

Heips! :)

Tästä tuli jotenkin tällainen kilometripostaus, kun se kattaa neljän päivän ratsastukset. 
Kuvia on myös paljon, mutta toivottavasti edes joku jaksaa lukea... :D


Torstaina pääsin jälleen Kipsillä, ja käytiinkin Luckyn seurana maastokävelyllä. Kipsi oli edelleen yhtä ihana kuin tähänkin asti. :)  Käytiin n. puolen tunnin käyntimaasto, jonka jälkeen hoidin Kipsin vielä ja se pääsi tarhaan illaksi.

Sain kokeilla vielä Luckyä vähän kentällä, ja oli kyllä hauska heppa! :D Lucky kulki todella helposti muodossa ravissa, mutta laukannostot olivatkin sitten vähän haasteellisempia. Laukat kuitenkin nousi ihan kivasti parin yrityksen jälkeen. 


Perjantaina olin Kipsin kanssa kentällä ilman satulaa, tehtiin aika kevyttä verryttelyä ja loppukäynnit käytiin maastossa. Kipsi on ihanan rauhallinen, ja kerta kerralta meillä toimii yhteistyö paremmin! :)

Coran kanssa ollaan ulkoiltu yhdessä enemmän, ja kesä kun tulee, niin ehkä sitä intoa ulkoillakin on enemmän. :)

Lauantaina oli erkka aamulla. Iltapäivällä oltiin Caritan kanssa Touhoilemassa. Ajeltiin ensin hetki kentällä, kun molemmat lauantain tunnit oli maastossa. Jonkun ajan päästä vielä vähän hypytettiin ponia. Se on niin suloinen pikkuinen pallero! :3  Touho pääsi sitten vielä tarhaan illaksi.Sekä lauantaina että sunnuntaina pääsin menemään lv-tamma Luckylla, ja mentiin ihan vaan kentällä. 

Lauantaina tein käynnissä alkuun paljon taivutuksia, ympyröitä, voltteja ja parit väistöt. Ulkopohkeelle Lucky oli todella herkkä, mutta sisäpohjetta se ei useimmiten ottanut kuuleviin korviinsa. Tehtiin sitten myös samaa ravissa, sekä ennen loppuverryttelyitä vielä otettiin muutamat laukat. Oikealle nousi paljon helpommin ja päästiin pitempi matka, kun taas vasemmalle laukka kesti juuri ja juuri yhden lyhyen sivun. Edelleen oli sisäpohkeelle ihan kuuro, yritti vain mennä sellaista kananmunaa keskellä kenttää... :D  Loppuverkoissa L haki ihan itse pyöreää kaulaa ja oli kevyt kädelle. 

Huomatkaa suojat! ;)
Vähän lisäyksiä :D
Sunnuntaina pääsin sitten uudelleen Luckyllä, ja jatkettiin samaa kuin lauantaina. Mutta lisäksi otettiin ensin yksi sitten vielä toinen puomi yhdelle pitkälle sivulle. Alkuun L oli todella reipas, mutta tälläkertaa kuunteli sisäpohjetta paremmin. Ensimmäiset puominylitykset mentiin käynnissä, sitten ravissa. Ihan kivasti meni, vaikkakin kerran hyppäsi niiden kahden ravipuomin yli.. :'D  Samoin kuin lauantaina, laukka nousi oikealle helpommin, mutta ihan kivaa laukkaa saatiin kuitenkin aikaiseksi. :) Loppuverkoissa L haki itse taas pyöreää kaulaa ja oli todella kevyt kädelle ja jopa kuunteli pohkeita. Välillä yritti kiihdyttää alta pois, vetämällä pään taivaisiin ja pidentämällä askelta. Siitä sitten rauhallisesti pohkeet lähemmäs, ulko-ohjaan hyvä tuki ja pieniä puolipidätteitä sisäohjalla, ja jälleen oli kulki poni hienosti. :) Loppukäynnit kokeilin vielä ilman satulaa. Ponilla oli yllättävän mukava selkä, vaikka ensin vaati vähän tasapainoa pysyä selässä. 

Maanantaina sain viestin L:n omistajalta, jos haluaisin mennä sillä tunnille, kun hän ei itse ehtisi. Tietenkin vastasin myöntävästi, ja tunnilla mentiinkin sitten ilman satulaa! :) 
Tehtiin alkuverryttelyissä paljon asetuksia ja voltteja; yritettiin saada poni kuuntelemaan hyvin sisäpohjetta. Kun kaksi päivää (lauantai, sunnuntai) olin tätä jo tehnyt L:n kanssa ja poni kuunteli molempia pohkeita! 
Heti alkuun Lucky haki taas pyöreää kaulaa ja oli yllättävän kevyt kädelle. Ensimmäiset pari kierrosta ravia oli kyllä sellaista säheltämistä ratsastajan osalta, ettei tosikaan. Pääsin kyllä sitten jyvälle siitä, miten siellä pitää istua, että pystyy samalla tekemään annettuja tehtäviä.

Saatiin tehtäväksi mennä kolmikaarista, jota tehtiinkin lähes koko tunti erilaisilla tehtävillä. Ensin mentiin käynnissä ihan normaalisti, sitten ravissa. Lisäiltiin tehtävään pikkuhiljaa osia: suorille urille tehtiin ravista käyntisiirtymiset. Viimeisenä tehtävänä oli niin, että tultiin ravissa kolmikaarista niin, että käyntisiirtymisen jälkeen nostettiinkin laukka ja piti laukata keskimmäinen kaari. Tämä tuotti sitten vähän vaikeuksia, kun laukka ei noussut sitten millään - ei oikealle eikä vasemmalle. Satulalla olisi voinut olla helpompaa, mutta ei se haitannut. Juuri ennen loppuverkkoja sitten L oli nostelemassa laukkaa milloin mistäkin, korvat hörössä vähän kuin sanoakseen "Eikös me nyt laukatakkaan?".


Loppuverryttelyt meni hyvin ja L kulki kivasti rentona ja kuunteli pohkeita suurimman osan ajasta. Loppukäyntien jälkeen poni talliin ja sai hyvästä työstä vielä porkkanaa. 

Kokonaisuudessaan tunti meni todella hyvin, ja innolla odotan mahdollista seuraavaa Lucky-ratsastusta! :)

5 kommenttia:

 1. Ihan pakko kysäistä, mikä tuon Touhon oikea nimi on, näyttää niin kovin tutulle ponille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ellen nyt ihan väärin muista, niin Jokimäen Rambo on Touhon oikea nimi! :)

   Poista
  2. No onhan se sitten tosiaan tuttu poni. Itse olen tutustunut Toutsiin silloin, kun poni oli vuoden ja olisinkohan kolmivuotiaaksi asti ehtinyt ponin elämää seurailemaan enemmän ja vähemmän aktiivisesti.

   Poista
 2. Eikä miten suloinen toi pieni :D!

  VastaaPoista

Luethan nämä ennen kuin kommentoit! :)

♥ Rakentava kritiikki ja muut positiiviset kommentit on aina tervetulleita!
♥ En tarvitse negatiivista kommenttia ratsastuksestani, käyn valvovan silmän alla ratsastamassa ja korjaamassa virheeni, sinun ei niitä tarvitse minulle kertoa. Asiallisia vinkkejä saa kuitenkin antaa!
♥ Tarkistan jokaisen kommentin ennen julkaisua; ilkeydet ja asiattomat kommentit jäävät julkaisematta.
♥ Postausehdotuksia ja haasteita otetaan vastaan!
♥ Jos jotain jäi mietityttämään, kysy pois! Lupaan vastata parhaani mukaan. :)

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.