torstai 18. kesäkuuta 2015

Meidän ensimmäinen kouluvalmennus + viimeviikon ratsastuskuvia

Heippa! :)

Viime viikolla kävin Luckylla keskiviikkona maastossa, ja Grandilla ratsastin kentällä perjantaina. Ratsastin Luckylla myös lauantaina, ja kokeiltiin myös vähän kaulanarulla; ei kyllä tamma ottanut pidättäviä apuja kuuleviin korviinsa. Eteenpäin vievät avut sitten toimivatkin entistä paremmin... :'D
Mutta niistä saatte vain kuvia. :)  Luckyn kuvat lauantailta, Grandin kuvat perjantailta.Kiitos Heidille kuvista ♥


Keskiviikkona 17. kesäkuuta meillä oli Grandin kanssa meidän ensimmäinen kouluvalmennus, kun ängettiin Heidin ja Viksun seuraksi. :)  

Mentiin n. 20 yli neljä kentälle kävelemään alkukäyntejä, jotta kun valkku saapuisi puolelta paikalle, voitaisiin heti aloittaa tunti. Kun valkku saapui paikalle, ruvettiin verkkaamaan kevyessä ravissa, tavoitteena rento, pitkä ravi.Tunnilla keskityttiin aika paljon omaan istuntaan ja hevosen takajalkojen liikkumiseen. Tähän väliin pakko huomauttaa, että taas oli hyvä käydä valvovan silmän alla ratsastamassa. Itse kun ei välttämättä kiinnitä niin paljoa huomiota omaan istuntaan (minä ainakaan useimmiten). Mulla ei ohjat pysy käsissä sitten millään, kun tuntuu, että vedän suusta, jos otan ohjat kunnolla käteen.

Tehtiin ensin suoralle linjalle (pituushalkaisija) harjoitusravista muutaman askeleen käyntisiirtyminen, ja yritettiin saada napakka ravi sen jälkeen. Pitkille sivuille tehtiin aina vähän askeleen pidennyksiä kevyessä ravissa ja haettiin vähän tahtia raviin ja takajalkoja alle.

Sitten siirryttiin molemmat omille pääty-ympyröille. Haettiin ensin pitkää käyntiä, josta lähdettiin sitten puoli ympyrää kerrallaan aina asettamaan sisälle ja samalla väistättämään takapäätä ympyrän keskelle päin, poikittaen vähän hevosia. Kun saatiin hyvä pätkä, piti antaa taas sisäohjaa ja mentiin reilu puoli kierrosta mahdollisimman letkeää käyntiä. Tätä toistettiin monta kertaa molempiin suuntiin. G väisti todella kivasti, mutta käynnin hakeminen pitkäksi ja letkeäksi oli työn takana. G on aika mukavuuden haluinen hevonen, ja mielellään vain laahustaisi menemään. Mutta hienosti sen saisi kyllä kulkemaan - jos vain osaisin sitä siltä pyytää! ;)


Tehtiin pääty-ympyröillä myös askeleen pidennyksiä laukassa, ja kun saatiin hyvä, rento laukka, niin piti hidastaa ja koota laukkaa. G meni niin hienosti, että muutaman kootun laukkaympyrän jälkeen saatiin siirtyä ravin kautta käyntiin. 


Loppuverkassa G kulki kaula pitkällä pyöreänä ja kulki muutenkin ihanan letkeästi, reippaasti ja kuitenkin tasaisesti. Ei painanut kädelle, vaan oli enemmänkin kevyt ja lennokas! 

Alkutunnista G oli vähän laiskahko ja hidas, mutta loppuakohden parani huomattavasti! Pitää tässä kesän aikana käydä ainakin pari kertaa vielä tunneilla, että ei mene heppa pilalle kun ratsastelen miten sattuu. ;)  Noei, kunhan saan jalat pitkiksi ja kantapäät alas, sekä kädet pysymään omilla paikoillaan, ja tietysti ohjat pysymään käsissä, niin sitten ollaan jo päästy aika pitkälle! Kyllä sen huomaa, miten oma istunta vaikuttaa todella paljon. :)

Jepen  jaloissa kävi pyörimässä tällanen karvapallero kesken tunnin :D Söpö

Kiitos kuvista ja videoista Carita♥


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Luethan nämä ennen kuin kommentoit! :)

♥ Rakentava kritiikki ja muut positiiviset kommentit on aina tervetulleita!
♥ En tarvitse negatiivista kommenttia ratsastuksestani, käyn valvovan silmän alla ratsastamassa ja korjaamassa virheeni, sinun ei niitä tarvitse minulle kertoa. Asiallisia vinkkejä saa kuitenkin antaa!
♥ Tarkistan jokaisen kommentin ennen julkaisua; ilkeydet ja asiattomat kommentit jäävät julkaisematta.
♥ Postausehdotuksia ja haasteita otetaan vastaan!
♥ Jos jotain jäi mietityttämään, kysy pois! Lupaan vastata parhaani mukaan. :)

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.