maanantai 29. kesäkuuta 2015

Sellainen tavallinen viikonloppu

Koska viime sunnuntaina hypättiin Grandin kanssa, niin maanantaina hölkkäiltiin vain kevyesti, suurimmaksi osaksi pitkin ohjin. Käytiin kaikki askellajit läpi ja ainakin Grandi vaikutti tyytyväiseltä, kun ei tarvinnut mitään sen kummempaa tehdä.. :)

Robin tarhailee 26.6.Keskiviikkona pidin taas ponitunnin ja pääsin yllättäen liikuttamaan suokkiruuna Villen. Menin ihan vain ilman satulaa rennosti; ei kumpikaan oikein jaksanut tehdä mitään sen kummempaa. :)

Juttelin myös Grandin omistajan kanssa, ja ilmeisesti osallistutaan (minä ja Grandi) naapuritallin erikoisestekisoihin ("maastoesteet"), sekä meidän tallin rataharkkoihin tässä kesän aikana, vaikka seuraavia kisoja kaavailtiinkin vasta syksymmälle. :)

Perjantaina oli kuitenkin jälleen Grandi-päivä!


Alkuun mentiin käynnissä taivutellen ja muutamia askeleen pidennyksiä. Sitten tehtiin sellaista "tehtävää", jossa ennen kentän pituushalkaisijaa tehtiin voltti, jonka jälkeen väistettiin vuorotellen eri suuntiin kohti uraa. Sitten ehtiin jonkun aikaa ravissa tempon muutoksia, jotta saisin Grandia vähän hereille, sekä otettiin parit laukat molempiin suuntiin.

Kokeiltiin sitten vähän vastalaukkoja suoralla uralla, kaarteissa sekä kiemurauralla. G:n laukka on ihanan tasainen ja rauhallinen, ja vastalaukatkin sujui todella hyvin! :)

Ravailtiin sitten lopuksi kentällä, ja käytiin kävelemässä maastossa.

Kaikki postauksen kuvat tähän asti © Heidi♥Viikonloppu menikin taas nopeasti ohi. Lauantaina oli tallilla siivoustalkoot, joiden jälkeen oli tarkoitus lähteä Heidin kanssa maastoon Luckylla ja Viksulla. Sattuneesta syystä suunnitelmat meni jälleen plörinäksi, ja hypättiin sitten esteitä maaston sijasta.

Alkuun mentiin laukkapuomeja ja pientä ristikkoa, korkeinpana päästiin jopa 65-70cm. Lucky tiputti yhden esteen, jonka jälkeen tamma päätti että nyt riitti, eikä suostunut menemään enää mistään yli. Päästiin me sitten puomi ja pieni (30cm?) pysty, ja viimeisen puomin jälkeen oli pakko lopettaa. Pitää taas hypätä joku kerta. Ehkä parin viikon päästä?

Sain myös kokeilla hypätä Nannan ponilla Ipalla, joka on aivan kamala :D Noei, Nanna vaan saa sen näyttämään niin helpolta ja kivalta, mutta itse kun menee selkään (ensinnäkin oon varmaan liian pitkä sinne), niin poni ei tee mitään mitä siltä pyydän.... :'D

Ja pakko mainita myös, että Luckyn laukka nousee ja pyörii jo paaaaljon paremmin, kuin joku aika sitten!! :) Hieno poni se on ♥
Ensin oltiin kieltämässä ja sitten päätettiinkin hypätä yli... Noh, en tippunut! :D

Aivan järkyttävää XDSunnuntaina menin Luckylla vähän koulua kentällä, tarkoituksena "läpiratsastaa" Luckya. Mikään ammattilainenhan en tosiaan ole, joten parhaani mukaan vain yritin ratsastaa Luckya pyöreäksi, takajalkoja alle ja muutenkin pohkeen ja ohjan väliin. Koska ulkona oli älyttömän kuuma, menin kentän varjoisella puoliskolla puolisen tuntia vain ilman satulaa, jonka jälkeen en viitsinyt tammaakaan enää "kiusata". L kulki ihan kivasti, vähän yritti alkuun juosta alta. Joku ötökkä häiritsi Luckya ihan hirveästi, jonka takia L ravisteli korvia koko ajan... Ei siinä mitään, jätettiin tällä kertaa tähän ja ensi sunnuntaina kokeillaan jotain uutta. :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Luethan nämä ennen kuin kommentoit! :)

♥ Rakentava kritiikki ja muut positiiviset kommentit on aina tervetulleita!
♥ En tarvitse negatiivista kommenttia ratsastuksestani, käyn valvovan silmän alla ratsastamassa ja korjaamassa virheeni, sinun ei niitä tarvitse minulle kertoa. Asiallisia vinkkejä saa kuitenkin antaa!
♥ Tarkistan jokaisen kommentin ennen julkaisua; ilkeydet ja asiattomat kommentit jäävät julkaisematta.
♥ Postausehdotuksia ja haasteita otetaan vastaan!
♥ Jos jotain jäi mietityttämään, kysy pois! Lupaan vastata parhaani mukaan. :)

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.