perjantai 21. elokuuta 2015

Tunti uudella tuntiponilla ja kouluvalmennus Grandilla

Heipsan!

Postauksia tuleekin nyt sitten vain kerran-pari viikossa, ellen sitten saa inspistä julkaista vaikka kuva- ja videopostauksia. Jos haluatte siis muitakin kuin pelkkiä ratsastuspostauksia tai Eetun kuulumispostauksia lukea, niin ehdotelkaas tuonne alas kommentteihin jotain postausideoita, niin lupaan toteuttaa niitä tässä syksyn aikana! :D

Mutta sitten postauksen aiheeseen, eli maanantain ratsastustuntiin. Pääsin tunnilla Kapulla, joka on siis lv-ruuna, ja se saapui Punikseen heinäkuun loppupuolella. Kapu oli aika osaamaton tullessaan Punikseen, mutta hienosti on näinkin lyhyessä ajassa ruunasta kuoriutunut hyvä kouluponi! Lähinnä Unna on tätä heppaa ratsastanut sen ollessa Puniksessa, joten menkää lukemaan Unnan blogista, jos kiinnostaa Kapun ensimmäinen kuukausi Puniksessa! Linkki blogiin. :) Valitettavasti en saanut tunnista kuvia, mutta ei se mitään! Joku kerta sitten toivottavasti saan Kapustakin tänne kuvia!

Ensinnäkin Kapulla oli Nasun satula, joka on ponille hyvä, mutta oli outoa istua niin pienessä satulassa, kun oon nyt tottunut näihin Luckyn ja Grandin satuloihin... Ja toiseksi Kapu oli todella pieni itsekin, ainakin Eetuun ja Eetun heinäMAHAAN verrattuna... :'D  Päästiin tunnilla kokeilemaan pääty-ympyrällä kaikkia askellajeja, ja täytyy sanoa, että Kapulla on kyllä todella kivat askellajit - vain harjoitusravissa istuminen oli vähän hankalaa. Koko tunnin sain työstää Kapua kunnolla. Se hienosti kuunteli mitä pyysin, vaikka välillä ei mennytkään sisäpohje läpi, kun oli ponilla kiire kavereiden perään. Mutta viimeiset pari askelta loppuraveista K kulki pyöreästi, joten lopetin siihen ja käveltiin loppukäynnit pitkin ohjin. Oon aika varma, että Kapusta tulee monen suosikki-tuntiponi!
Tiistaina oli sitten kouluvalmennus. Ensin oli tarkoitus mennä vain itsekseen vähän koulurataa läpi, mutta totesin, että on ehkä parasta mennä kuitenkin ihan valmennukseen. Lauantaina menen Grandilla kuitenkin vielä uudelleen, niin mennään silloin sitten sitä rataa läpi.

En ole tainnutkaan vielä mainita, mutta sunnuntaina meillä on siis koulukilpailut Puniksessa, ja osallistutaan sinne Grandin kanssa! Mennään vain helppo c -luokka, ja ratana on HeC:1 2000. Jos saadaan hyviä tuloksia nyt parista koulukisoista c-luokista, niin saatetaan kokeilla ensi keväänä / syksynä sitten jotain helppo b -rataa! Mutta nyt keskitytään toistaiseksi näihin c-luokkiin. Grandi on taitava hevonen, ja on kiva, että on nyt mahdollisuus myös korkeampiin (b-a) luokkiin. Tässäkin varmaan enemmän oma jännitys vaikuttaa siihen, etten halua todellakaan vieläkään mitään b-luokkia mennä, vaikka heppa niissä voisikin pärjätä.... ;)


Alkukäynnit kävin toisen ratsukon seurana maastossa, jonka jälkeen kuudelta alkoi kentällä valmennus. Valmennuksesa katsottiin istuntaa paljon. Heti alkuun pistettiin kaikkien istunnat kuntoon, jonka jälkeen aloitettiin käyntityöskentely. Aluksi käveltiin siis siksakkia uran sisäpuolella, eli kokoajan asettaen sisälle ja ulos, että saatiin ponit hereille ja kuuntelemaan kääntäviä apuja. Grandi liikkui todella hitaasti ja tahmeasti, ja sain lähes jatkuvasti olla pyytämässä sitä eteen.

Sitten mentiin pääty-ympyröille ja tehtiin samaa harjoitusta, kuin joskus vuosi sitten tein Eetun kanssa. Eli harjoitusravissa hidastettiin kahteen kertaan ympyrän aikana lähes käyntiin, josta pyydettiin heti eteen niin, että heppa otti takajalat alleen. Grandi liikkuu todella kivasti myös hitaassa, kootussa ravissa, eikä niin helposti lähtenyt takaisin eteen. Muutaman toiston jälkeen molempiin suuntiin saatiin pari-kolme onnistunutta yritystä kumpaankin kierrokseen, jonka jälkeen käveltiin hetki pitkin ohjin. 

Tehtiin myös muutamia laukka-harjoituksia, kuten loivaa kiemurauraa (pieni pätkä vastalaukkaa), sekä lävistäjää laukassa niin, ettei G hidasta liian ajoissa raviin. Tähän saatiin vinkki: pitää ratsastaa lyhyttä, napakkaa laukkaa, jolloin heppa tietää, että se ehtii jarruttamaan kyllä myöhemminkin. Jos tullaan pitkässä laukassa, G yrittää tietenkin jarrutella aikaisemmin, että ehtii jarruttaa ennen kulmaa. Tähän täytyy siis radalla kiinnittää huomiota!

Lopuksi käytiin vähän kolmikaarista läpi harjoitusravissa, että saataisiin hyvä tie. Tämä meni ihan ok, mutta pitää tässäkin keskittyä huolella sitten radalla. :)

Tältä me näytetään 90% ajasta... XD


Tänään pääsin jälleen Grandin selkään. Käytiin aika kevyesti rataa läpi, huomenna sitten tarkemmin. Kävin myös Eetun ratsastamassa, sekä vein yhden ryhmän maastoon vielä yhdellä ihanalla suokkitammalla! Oli aika kiireinen päivä... :D

Huomenna pääsen vielä kerran treenaamaan Grandin kanssa, ennen sunnuntain kisoja. Käydään silloin rataa läpi niin useasti kuin vain ehitään. Yritetään silloin keskittyä niihin ns. "ongelmakohtiin", kuten esimerkiksi se kolmikaarinen, sekä laukan ylläpitäminen ja napakkuus. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Luethan nämä ennen kuin kommentoit! :)

♥ Rakentava kritiikki ja muut positiiviset kommentit on aina tervetulleita!
♥ En tarvitse negatiivista kommenttia ratsastuksestani, käyn valvovan silmän alla ratsastamassa ja korjaamassa virheeni, sinun ei niitä tarvitse minulle kertoa. Asiallisia vinkkejä saa kuitenkin antaa!
♥ Tarkistan jokaisen kommentin ennen julkaisua; ilkeydet ja asiattomat kommentit jäävät julkaisematta.
♥ Postausehdotuksia ja haasteita otetaan vastaan!
♥ Jos jotain jäi mietityttämään, kysy pois! Lupaan vastata parhaani mukaan. :)

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.