maanantai 14. syyskuuta 2015

PunRan koulukilpailut | 23.8.

Postaus on todella myöhässä. Anteeksi.

Sunnuntaina 23.8. oli PunRan järjestämät koulukilpailut Puniksessa, jonne siis osallistuttiin Grandin kanssa. Kisoihin osallistui myös pari muuta meidän tallilta. Mentiin c-luokka, ja ratana oli HeC:1 2000.


Kisat alkoivat yhdeksältä, joten mentiin Heidin ja Caritan kanssa tallille jo seitsemältä hoitamaan hepat. Grandi oli yön aikana kierinyt kakassa, joten hoitamiseen menikin odotettua kauemmin; onneksi kuitenkin vain reilu puolisen tuntia. En edes viitsinyt letittää tai laittaa sykeröitä Grandin harjaan, kun sillä on niin epätaisainen ja kuitenkin lyhyt harja. Mutta ei se mitään, hieno poni oli kumminkin! :)

Oma vuoroni oli n. 10:20, ja verkkaamaan pääsin siinä 10 aikaan. Kävin kuitenkin Grandia vähän herättelemässä maastossa ennen verkkailua, ja ai että miten ihanasti ruuna toimi maastossa! Kaikki lisäykset onnistui hienosti ja G polki kivasti takajaloilla. Kentälle kun päästiin, niin edelleen meni kivasti, peruutuksissa G oli pyöreänä ja kulki rennosti. Radalle kun päästiin, G ei enää liikkunut minnekkään, vaan vähän ravaili eteenpäin korvat hörössä. Ja tietenkin tuomareiden autoa piti säikähtää, kun voihan se sieltä aitojen ulkopuolelta vaikka hyökätä!

Radasta selvittiin kuitenkin ihan kivasti, paitsi laukkakohdat oli kyllä suurimmaksi osaksi ravissa... Kannusta olisin toki voinut käyttää, mutta en tykkää ollenkaan kaivaa niillä tai muutenkaan käyttää kannuksia, joten rata meni sitten vähän laiskahkosti. Laukannostot sujui hyvin, mutta laukkaa en vain saanut ylläpidettyä... Myös temponlisäykset alkoi hyvin, mutta hyytyi joka kerta loppua kohden.

Saatiin tulokseksi 55,25% ja jäätiin jälleen lähes viimeisiksi, sijalle 24/28..... Tää kouluratsastus ei ole mun juttu. En vaan osaa... Jospa sittenkin vaan panostettaisiin niihin esteisiin?  Ja tuomarin kommentti: "Symppis hevonen, joka voisi syttyä paremmin eteenpäin ajaville avuille. Valmistele laukannostot huolellisemmin. Tsemppiä" ja "Lyhennä ohjia", mikä onkin edelleen iso ongelma. Ne narut vaan kun ei pysy käsissä, kun tuntuu että vedän suusta, vaikka ilmeisesti ei ole lähelläkään....


Juuri yhtään julkaisukelpoista kuvaa ei ollut, kun ratsastaja ei osannut istua.3 kommenttia:

 1. Kyllä se siitä, jos mä ja Pilleri oltaisiin käyty viikko sitten kisoissa olisi meille tullut varmaan hylätty- meillä ei kaasussa ongelmaa, mutta jarrussa joskus senkin edestä ;) Tsemppaan sua! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Pitää vaan keksiä joku keino, millä saisin houkuteltua Grandin liikkumaan vähän reippaammin :'D Tsemppiaä myös teille! :)

   Poista
  2. Kiitos kovasti! :) ja kiitokset myös lähettämistäsi kysymyksistä!:)

   Poista

Luethan nämä ennen kuin kommentoit! :)

♥ Rakentava kritiikki ja muut positiiviset kommentit on aina tervetulleita!
♥ En tarvitse negatiivista kommenttia ratsastuksestani, käyn valvovan silmän alla ratsastamassa ja korjaamassa virheeni, sinun ei niitä tarvitse minulle kertoa. Asiallisia vinkkejä saa kuitenkin antaa!
♥ Tarkistan jokaisen kommentin ennen julkaisua; ilkeydet ja asiattomat kommentit jäävät julkaisematta.
♥ Postausehdotuksia ja haasteita otetaan vastaan!
♥ Jos jotain jäi mietityttämään, kysy pois! Lupaan vastata parhaani mukaan. :)

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.