torstai 12. marraskuuta 2015

Eetun kuulumisia ja muita höpinöitä

Blogi on ollut hetken hiljaisempi, kun on ollut niin paljon tekemistä, eikä juurikaan vapaa-aikaa. Ja jos on ollutkin hetki, niin en ole jaksanut sitä viettää koneen ääressä. HIHS-postaukset ovat todella jäljessä kuvamäärän takia, sekä teidän lähettämiinne kysymyksiin pitäisi ehtiä ruunapoikien kanssa vastailla. :)

Viime vuonna toteutin blogissa joulukalenterin, mitä en tänä vuonna taida tehdä. Se vie todella paljon aikaa, ja totta puhuen, se olisi varmaan pitänyt aloittaa jo aikoja sitten. Julkaisen kyllä jotain erikoispostauksia joulun aikoihin, mutta en vielä ole keksinyt millaisia. Joten jos on ideoita, laittakaa kommentilla! Yritän toteuttaa niistä mahdollisimman monia parhaani mukaan. :)  Olen myös miettinyt arvontaa, kunhan saan 50 lukijaa täyteen. Palkintoa en ole tosin vielä keksinyt, sillä sen pitäisi sitten sopia kaikille, ettei turhana vain lojuisi kaapin pohjalla. Ideoita?

Postauksen kuvat on vuosilta 2013-2014, 
sillä uusimmat on kaikki julkaistu blogissa lähiaikoina.


Nyt kuitenkin niitä Eetun kuulumisia!

Eetu on nyt pikkuhiljaa palaillut takaisin töihin; tehden tunnin päivässä, n. 5-6 kertaa viikossa. Nyt Eetu jatkanee tunneilla normaalisti, juurikin tunnin päivässä arkipäivinä. Viikonloppuisin se on "minun", eli menen sillä lauantaisin tai sunnuntaisin. 

Perjantaina 30.10. oli meidän ensimmäinen kouluvalmennus pitkään aikaan. Valkku yllättyi, kun en mennytkään Grandilla, vaan kentällä odotteli pullea suokkipoika Eetu. :D  Tehtiin tunnilla laukannostoja ja ravitehtäviä, kaarevalla ja suoralla uralla, sekä ympyrällä. Koko tunti keskityttiin mahdollisimman pieniin, kevyisiin apuihin. Saatiinkin paljon positiivista kommenttia valmentajalta! En voisi olla tuntiin tyytyväisempi!  Käännökset ja kaikki siirtymiset onnistuivat istunnan avulla. Ja vaikka laukkojen jälkeen Eetu olikin vähän reippaammalla tuulella, jaksoi se silti kuunnella ja odottaa.

Eetun kunto ei vielä ole mikään hyvä, mutta saatiin silti aivan älyttömän hyviä pätkiä - niin laukassa kuin ravissakin. Laukka rullasi isona ja voimakkaana, muttei lähtenyt alta vaan pysyi kivassa paketissa. Ravissa saatiin pätkiä peräänannossa, joista kerran meni niinkin pitkään (ehkä puoli kierrosta kentällä?), että valmentaja sanoi, ettei ole aiemmin nähnyt Eetun kulkevan niin pitkään peräänannossa! :D  Teille joillekkin peräänanto voi olla arkipäivää, että kaikki hevoset kulkevat helposti peräänannossa pienin avuin. Mulle se ei sitä kuitenkaan ole, varsinkaan Eetun kanssa. Joten pieni voittajafiilis tuli tunnista, kun Sotanorsu kulkikin peräänannossa, vaikka käytettiin vain pieniä, kevyitä apuja. :)  Tuntuu, että vaikka Eetulla ei enää paljoa opetettavaa mulle ole, haluan silti jatkaa sen kanssa puuhailua, niin kentällä kuin maastossakin. :)  Estehevoseksi Eetusta ei enää ole, enkä sillä lähtisi enää hyppäämäänkään; alkaahan se olla jo vanha ja juuri kesällä se oli pitkällä sairaslomalla jalkansa takia. Joten nyt keskitytään sitten kouluratsastukseen, ja toivottavasti päästään vielä jotkut seuratason HeC-luokat starttaamaan! Jos vaikka saataisiin yli 50%. ;)


Jos Eetun kuulumiset kiinnostaa enemmän, niin heittäkääs kysymyksiä tuonne kommenttiboksiin, jotta voin niihin sitten vastailla. :)

6 kommenttia:

 1. Jeij, hyvä te! Tuttu tunne tuo "hevosen pitäis mennä heti ja helposti peräänantoon"- juu, ei se mee haha :'D
  tsemppiä hei teille, varsinkin jos lähdette kisoihin! Work hard :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha kiitos! :D Joo ei todellakaan menee... Eetukin kun on vielä itsepäinen ja muutenkin rakenteeltaan vähän tankki... :'D Mutta kiitos! Eiköhän me jotkut kisat käydä vielä, näyttämässä vähän, että osataan me nyt sen verran, että edes 50% pitäisi radasta saada... ;)

   Poista
 2. Eetu sopii sulle kyl loistavasti! Toivottavasti se kuntoutuis loppuun asti hyvin. :)

  VastaaPoista
 3. Kiitos, oon kyllä samaa mieltä ;) <3 Ja onhan Eetu jo kuntoutunut, mutta pitäis vielä sitä peruskuntoa ja lihaksistoa kasvattaa, ja saada se iso maha vähän... noh... pienemmäksi... :'D Estehevosta siitä ei kuitenkaan enää tule, en suostu. Se on nyt kouluponi, vaikkei hirveän upea kouluponi olekkaan.. :) Kiitos kommentistasi!

  VastaaPoista
 4. Tia, sä voisit tehä jouluaattona lahjapostauksen.
  Ja sit joskus ku ostat esim jotain Eetulle/Grandille tai sulle niin jos tekisit ostosten esittelyn.
  Ja sit esim huomen jonku mydayn blogii/youtubee mä voin kuvaa!
  Ja jos te meette joskus kisoihi nii te saatte ainaki 50%
  - Iida :3

  VastaaPoista
 5. Kiitos ideasta! Voi olla, että lahjapostaus siirtyy kuitenkin sinne joulupäivään, kun vasta illalla on meillä tapana jakaa lahjat. :) Ja ostosten esittelyä voisin joskus myös tehdä, kun saisin aikaiseksi kuvata. Teen niitä mielummin videomuodossa. Mydayta teen myöhemmin, ongelmana niissä on nyt, ettei päivässä riitä valoa sellaisen kuvaamiseen. Jotain lyhyitä mydayta, kuten HIHS:ssä otettu, saatan tehdä kuitenkin, esim. jos on kisoja tai valmennuksia tms. :)

  Ja kiitos! Siihen tähdätään. ;) Kiitos ihanasta kommentista Iida <3

  VastaaPoista

Luethan nämä ennen kuin kommentoit! :)

♥ Rakentava kritiikki ja muut positiiviset kommentit on aina tervetulleita!
♥ En tarvitse negatiivista kommenttia ratsastuksestani, käyn valvovan silmän alla ratsastamassa ja korjaamassa virheeni, sinun ei niitä tarvitse minulle kertoa. Asiallisia vinkkejä saa kuitenkin antaa!
♥ Tarkistan jokaisen kommentin ennen julkaisua; ilkeydet ja asiattomat kommentit jäävät julkaisematta.
♥ Postausehdotuksia ja haasteita otetaan vastaan!
♥ Jos jotain jäi mietityttämään, kysy pois! Lupaan vastata parhaani mukaan. :)

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.