lauantai 27. helmikuuta 2016

Onko meistä sittenkin kouluradoille?

...ehkä ei kuitenkaan. :D

Viime torstaina, 25.2., oli tutun pitämä koulutunti tarjolla läheisellä tallilla. Grandi oli mulla nyt hiihtolomaviikon, sen omistajan ollessa lomalla, joten sain aikaiseksi käydä myös koulutunnilla. Pitkään aikaan ei ollakaan käyty kouluvalmennuksissa, joten nyt kun tilaisuus tuli, niin olihan siihen pakko tarttua. :D

Saatiin Heidi mukaan henkiseksi tueksi jännittävälle matkalle kohti uutta tallia ja kenttää, sekä vielä kuvaajaksi. Kiitos Heidi♥ 


Meillä on aina mahtavat ilmeet :D

Tunti alkoi viideltä, joten vähän ennen puolta viittä lähdettiin kävelemään Puniksesta, kun matkaan menee se 25-35min (riippuen miten hitaasti Grandi tallustaa). Vähän oli jännät paikat, kun Grandi ei aiemmin kyseisellä tallilla ollut käynyt ja paljon tapahtui ympärillä. Ilman sen kummempia ongelmia kuitenkin selvittiin perille asti. Kentällä oltiin noin minuuttia vaille viisi. Riisuttiin sitten loimi ja heijastinloimi ja mentiin kävelemään kenttää ympäri, että Grandi saisi rauhassa katsella ympärilleen ja tutustua ympäristöönsä. Myös kentän reunalla olevaan peiliin käytiin tutustumassa, vaikka eipä Grandi siitä ollut moksiskaan.

Tunnilla tehtiin käynnissä pohkeenväistöjä, sekä kolmikaarista kiemurauraa ensin käynnissä ja sitten ravissa. Kenttä on sen verran "tavallista" pidempi, että kaikista kaarista tuli todella leveitä. Oli rauhassa aikaa taivuttaa kaarella ja suoristaa, mutta Grandia ei oikein taipuminen keskimmäisellä kaarella innostanut, jos joku ravasi edellä... Väistöt menivät aika kivasti, mutta Grandi olisi saanut liikkua myös väistössä reippaammin. Alkuun käynti nimittäin hidastui heti, kun aloitettiin väistö, mutta saatiin kuitenkin muutama hyvä suoritus.


Niin miksiköhän ei ohjat pysy käsissä? Voisi varmaan kokeilla pitää nyrkkiä kiinni joskus...? 

Tunnista jäi todella hyvä fiilis kaikenkaikkiaan. Grandi nimittäin ravasi todella lennokkaasti lähes koko tunnin ja oli muutenkin kuulolla ja teki mielellään töitä. Niinkuin aina tunnin alussa yleensäkin, myös tällä kertaa Grandi yritti luistaa työnteosta ja valua vain väistön loppuun ja kävellä laahustellen. Kuitenkin tunnin lopussa Grandi oli todella hyvin kuulolla ja reipas! Pappa sai kehuja niin multa kuin myös tunnin pitäjältä sekä sivustakatsojalta - erityisesti sen ravi oli kuulemma hieno! :D

Kotimatka sujui reippaammin kuin menomatka, mutta huomattavasti rennommissa tunnelmissa. Grandi oli selvästi vähän väsynyt, joten käveltiin tutut peltotiet puolipitkillä ohjilla löysäillen.
10 kommenttia:

 1. Hyvin näytti menevän :D Koulutuupparoiminen on kuule yllättävän mukavaa, suosittelen ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yllätyin ittekki miten kiva oli :D Ja kyllä me taidetaan noissa esteissä pysyä ;)

   Poista
 2. Hööh et laittanu sitä parasta tuijotuskuvaa :D

  VastaaPoista
 3. Hyvältä näytti meno! :) Perusharjoitukset ovat ihan paikallaan välillä. Ja oon hyvin kateellinen kun pääsette siellä ratsastamaan ulkokentällä! Meillä on pelkkää loskavelliä ja jäätä kaikkialla ):

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Perusharjoitukset kun menee hyvin, nii tulee motivaatiota treenata. Joo, yllättävän hyvänä on kentät pysyneet, vaikka kelit onkin olleet mitä on... Toivottavasti teilläkin kenttä on pian taas kunnossa!

   Poista
 4. Yllättävän hyviä käyntiväistöjä teitte alussa! Oli muuten kiva saada pitkästä aikaa koulustakin videota. Se kun on enemmän oma laji niin sitä on mielenkiintosempaa katella:D aiotko mennä uudelleen kouluvalmennukseen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Grandi oli kivasti hereillä alusta asti (vaikkakin käynti eteni hiiiiitaaaasti), kun ihan uusi paikka. :) Mutta kiitos! Ja näin mä muistelin, että sinä tai joku oli toivonut kouluvideoita. :D Tällä viikolla taas torstaina; sama aika, sama paikka. Kuvaajat tervetulleita. ;)

   Poista
  2. Mulla on torstaina oma tunti :/

   Poista
  3. Eipä se mitään! Tässä päivällä meni eniveis suunnitelmat uusiksi, ja torstain koulutunti vaihtuikin perjantaille estetunniksi... :)

   Poista

Luethan nämä ennen kuin kommentoit! :)

♥ Rakentava kritiikki ja muut positiiviset kommentit on aina tervetulleita!
♥ En tarvitse negatiivista kommenttia ratsastuksestani, käyn valvovan silmän alla ratsastamassa ja korjaamassa virheeni, sinun ei niitä tarvitse minulle kertoa. Asiallisia vinkkejä saa kuitenkin antaa!
♥ Tarkistan jokaisen kommentin ennen julkaisua; ilkeydet ja asiattomat kommentit jäävät julkaisematta.
♥ Postausehdotuksia ja haasteita otetaan vastaan!
♥ Jos jotain jäi mietityttämään, kysy pois! Lupaan vastata parhaani mukaan. :)

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.