keskiviikko 3. helmikuuta 2016

Sarjoja sarjojen perään

Kuten edellisessä postauksessa mainitsin, esteillä sarjat ovat ongelma - mulle itselleni. Viime sunnuntaina, 31.1., kävimme sitten Grandin kanssa maneesilla hyppäämässä. Valmentaja laittoi kentälle neljä paria tolppia, ja luvassa oli sarjojen treenaamista.

Postausta kuvittamassa nyt puhelinkuvat. :)

Ensin laitettiin puomeja, joita tultiin ravissa ns. kahdeksikkona, eli punaiset, pinkit ja siniset, punaiset. Myös toiseen suuntaan, eli punaiset, siniset ja pinkit, punaiset (aina ulkopuolelta). Sitten vaaleammat puomit nostettiin hyvin pieniksi pystyiksi, ja tultiin samaa tehtävää edelleen ravissa.

Hienot piirrustukset, tiedän.. ;)Alkuverryttelyiden jälkeen valmentaja rakensi puomeista esteet. Pinkki-sininen sarja oli yhden laukan väli, joka aloitettiin n. 40cm:stä ja nousi lopuksi 60cm. Punainen sarja oli kahden laukan väli, jossa vaaleampi oli ensin ristikkona ja tummempi pystynä. Lopuksi kahden laukan sarja nostettiin molemmat pystyiksi, joista (kuvassa) vaaleampi oli  70cm ja tummempi 80cm.Tulimme kahden laukan väliä ja yhden laukan väliä edelleen "kahdeksikkona", eli kahden laukan sarja, kääntyminen oikealle tai vasemmalle, yhden laukan sarja, kääntyminen uudelleen kahden laukan sarjalle ja sen jälkeen toisesta suunnasta yhden laukan sarja.

Itseäni jännitti lähes koko tunnin todella paljon, minkä Grandikin huomasi jo heti alussa. Sitä ei oikein huvittanut laukata kunnolla, kun en yhtään pyytänyt omalta jännittämiseltäni. Viimeinen rata kuitenkin meni älyttömän hyvin, sillä laukka rullasi koko ajan; hypyt tulivat hyviin paikkoihin ja muutenkin koko rata onnistui sujuvasti ja hyvällä temmolla. Onnistumiseen oli hyvä lopettaa, kun kaikille jäi hyvä fiilis ja maneesiin oli tulossa muita. Nyt ei ehkä enää ne sarjatkaan pelota ihan niin paljoa.. ;)


Valitettavasti tunnista en saanut mitään materiaalia, kun olimme vain valmentajan kanssa maneesilla. Jospa ensi kerralla!  Ilmeeni olivat kyllä varmasti niin mahtavia, että selviän hyvin ilman kuvatodisteita... ;)


8 kommenttia:

 1. Voi että, ihanaa, että pääsit edes vähän yli sun sarjapelosta!:)

  pollenkirjakarsina.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo saa nähdä seuraavalla kerralla, kun mennään sarjoja, että millaiset fiilikset :D

   Poista
 2. Näin kokemattoman hyppelijän silmin tuo tehtävä vaikuttaa hirveän vaikealta!:D Joten ihan huippua, että se sujui hyvin :). Meille pelkät maapuomit on tarpeeksi hurjia ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teoriassa helppoa, käytännössä (kun hirveä jännitys päällä) ei niinkään :D Mutta jep! Haha :D

   Poista
 3. Hyvä, että sarjaongelma sitten vähän hellitti ! :) Kiva lukea postausta hyppelöistä, tekis itelki mieli päästä hyppää pitkästä aikaa! Teillon niin hyvä ku maneesi vieressä.. Ja sika kiva ku nina sua valmentaa! ( vai valmentaaks nina viel suaxD) Ite oon päässy hyppää kerran joulukuun alus ja sitä ennen lokakuussa viimeks.. kenttä siin kunnos ettei toivookaan hyppäämisestä..Mä voisin ehkä joku päivä tulla kuvaa sua :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänään valkussa löytyi sitten toinen ongelma: suhteutettu suora väli. :D Mutta ainakaan se sarja ei ollut enää paha! Helposti selvittiin. Onneks on maneesi ihan naapurissa, kun ei tossa meidän kentällä voi nyt hyvä kun ravailla... :/ Ja juu, Nina valmentanu alusta asti Eetun kanssa ja Grandin vuokrauksen alusta asti myös Grandin kanssa. Se tuntee mut, tietää missä mulla on ongelmat ja mitä ei tarvitse enää kuin hioa. :) Ei mene aina tunnin alku siihen, että valkku kattelee ja kyselee mitä osaan. Ja tärkein: tuntee sen hevosen! Mene ihmeessä hyppäämään jos vaan mahollista, mä oon nykyään ihan vannoutunut esteratsastaja :D Ens perjantaina (19.2.) on estekisat arlalla, tuu toki kuvaamaan. Me tullaan Grandin kanssa 70-80cm. ;)

   Poista
  2. Mulla on perjantainakarsinoiden siivous ja iltatalli niin ei pysty ei kykene:( sääli, joku toinenpäivä?

   Poista
  3. No höh :( Tuleehan niitä kisoja tässä onneksi vielä ;)

   Poista

Luethan nämä ennen kuin kommentoit! :)

♥ Rakentava kritiikki ja muut positiiviset kommentit on aina tervetulleita!
♥ En tarvitse negatiivista kommenttia ratsastuksestani, käyn valvovan silmän alla ratsastamassa ja korjaamassa virheeni, sinun ei niitä tarvitse minulle kertoa. Asiallisia vinkkejä saa kuitenkin antaa!
♥ Tarkistan jokaisen kommentin ennen julkaisua; ilkeydet ja asiattomat kommentit jäävät julkaisematta.
♥ Postausehdotuksia ja haasteita otetaan vastaan!
♥ Jos jotain jäi mietityttämään, kysy pois! Lupaan vastata parhaani mukaan. :)

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.