sunnuntai 17. huhtikuuta 2016

Punran seuraestekilpailut 16.4.

Kuvat ratavideolta pysäytettyjä.

Sopivasti edellisenä iltana, perjantaina, oli naapuritallilla Anna Andersénin (https://tietoisestitaitavaratsastaja.com/) pitämä ratsastajan psyykkinen valmennus -luento. Luennosta jäi hyvin mieleen vinkit kisajännityksen ja muunkin jännityksen kanssa elämiseen, sekä vinkit, miten kisojen jälkeen kannattaa tehdä; menivät kisat sitten hyvin tai huonosti. Anna myös sanoi, että on hyvä olla tavoitteita pitkällä tähtäimellä, kuten esim. "ensi vuonna hyppään 90cm ratoja" tai "ensi vuonna menen HeB ratoja koulukisoissa". Mutta on hyvä myös pitää pieniä tavoitteita matkan varrella. Jokaiseen kilpailuun tai valmennukseen/treenikertaan on hyvä asettaa jokin tavoite. Kuten katse, hengittäminen, rauhallisuus, istunta, ja niin edelleen. Jokin avainsana on myös hyvä keksiä, jota voi toistaa itselleen koko suorituksen ajan. Joten otin sitten itselleni näihin Punran seuraestekilpailuihin tavoitteet: katse, laukka eteen ja hengitä! Yksinkertaisia asioita, mutta silti niin vaikeita... :D  Muistin katseen ja hengityksen, mutta laukka ei mennyt tarpeeksi eteen. 


Lauantaina kisat alkoivat jo kahdeksalta, ja nekin järjestettiin naapuritallilla. Eli matkaan täytyi varata se 15-20 min, sekä piti olla vielä puoli tuntia ennen luokan alkua paikalla. Meidän luokka (70-80cm) oli määrä alkaa klo 8:45, joten paikalla oltiin 8:15. Tämä tarkoitti sitä, että täytyi olla aamulla tallilla jo puoli seitsemän, että Grandi ehti syödä aamuheinät ja -ruuat rauhassa. Grandi oli onneksi puhdas, joten ei tarvinnut kuin harjata se läpi ja laittaa heppa kuntoon.

Kun päästiin perille kisapaikalle, Heidi kävi maksamassa lähdön ja käveltiin hetki maneesiissa, kunnes oli rataan tutustuminen. Rata oli Powercup seuraesterata, jossa arvosteluna 367.1 A2/A2. Meidän lähtövuoro oli vasta 13., joten saatiin rauhassa verrytellä.


Verkassa ensin ravailtiin ja laukattiin oikeaan kierrokseen, sekä tultiin pari kertaa pientä kavalettia. Grandi oli todella eteenpäin menossa, kunnes otettiin yksi hyppy pystylle, jolta tuli puomi mukana. Toisella yrityksellä tuli vain huono hyppy, mutta ainakin Grandi nosti jalkoja. Sitten vaihdettiin suuntaa ja ravattiin ja laukattiin vasemmalle, sekä otettiin yksi hyppy pystylle, joka oli todella hyvä ja ilmava.  Sen jälkeen käveltiin hetki ja mentiin ulos odottelemaan kentän laidalle vuoroa.

Rata ei todellakaan mennyt suunnitelmien mukaan. Alku oli ihan hyvä, vaikkakin hidas. Ensimmäiselle esteelle tuli ihan ok hyppy, mutta Grandi ei edes viitsinyt laukata tokalle, vaan saatiin joku ihme valumishyppy. Kolmosellekin oli ihan ok. Neloseste oli sarja, ja kuten varmaan arvaattekin, kiellettiin sille sitten ulos. Ei ollut, ettenkö olisi pyytänyt eteen, mutta Grandia vaan ei huvittanut. Joten hylky tuli. Oltaisiin silti saatu ratsastaa rata loppuun, mitä yritettiinkin. Päästiin sarjasta yli ja vitosesta myös, mutta kutoselle Grandi teki taas stopin. Ihan turhaan, sillä se ei ollut mitenkään pelottava este tai mitään, ja itsekin olin jo menossa hyvää vauhtia yli. Päästiin siitä kuitenkin yli lopuksi, ja jätettiin "rata" siihen. Muuten oltaisiin oltu siinä vielä iltaan asti... Ja mielestäni on turhaa pysähdellä jokaiselle esteelle ja ottaa sitten aina uusi yritys.

Ei nyt kaunis istunta, mutta päästiinpä yli!

Radan jälkeen fiilis ei ollut mitenkään huono eikä pettynyt, enemmänkin olin vähän ihmeissäni. Juteltiin sitten Grandin omistajan ja valmentajani kanssa jatkosta, ja mietittiin, mikä voisi olla vikana. Mitään ei Grandin jaloista, selästä tai muuten koko hevosesta löydy, eikä se ollut yhtään väsyneen oloinen tai edes hikinen. Ehkä sitä ei vain kiinnosta? Mutta kuitenkin usein kun hypitään vain treenimielessä, niin se on ihan menossa - oli korkeus vaikka 80cm tai metri. Päätettiin sitten, että kokeillaan ensi torstain kisoissa pienempää luokkaa, ehkä 60cm. No just mun tuuriani, sillä torstain kisoissa on vain 40-50cm ja 70cm luokat, eikä 60cm. Joten mennään 70cm, kun eihän Grandi viitsi noin pienille edes nostella jalkojaan, saati sitten edes yrittää laukata mihinkään suuntaan.

En viitsi edes murehtia tuota suoritusta, sillä päästiin kuitenkin esteistä yli loppujen lopuksi! Ja tulin itsekin iloiseksi tallikaverin puolesta, kun heillä meni niin hyvin! Ensi kerralla mekin ehkä onnistutaan. :) Mutta todella positiivista on, ettei nytkään ollut mitään kisajännitystä, eikä sarja ollut mulle ongelma. Joten parempaan suuntaan on kuitenkin menty.

Oltiin takaisin Puniksessa noin kymmenen aikoihin, mikä sopi hyvin, sillä puoli yhdeltätoista alkoi erkka. Erkan jälkeen nousin Eetun selkään, ja lähdettiin Heidin ja Kapun kanssa maastoon. Loppu ilta kuluikin sitten leffailtaa viettäen. :)

Eetu oli oikein hienosti erkassa. :)♥

6 kommenttia:

 1. Voi ei, harmi, ettei nyt onnistunut! No mutta ensi kerralla paremmin :) Ja kyllä teidän meno näyttää hyvältä♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, nyt vaan yritetään etsiä mikä on se ongelma. Ja toivotaan! :) Kiitos<3

   Poista
 2. Höh, voi Grandi minkä tempun keksit :/ parempaa onnea ensi kerralle! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Torstaina uusi yritys! Kiitos<3

   Poista
  2. Tsemppiä hei teille nyt, menee varmasti paremmin!! Ilmottele vaikka snäpissä mulle :*

   Poista
  3. Kiitos! Toivotaan :D Juu laittelen snäpissä :*

   Poista

Luethan nämä ennen kuin kommentoit! :)

♥ Rakentava kritiikki ja muut positiiviset kommentit on aina tervetulleita!
♥ En tarvitse negatiivista kommenttia ratsastuksestani, käyn valvovan silmän alla ratsastamassa ja korjaamassa virheeni, sinun ei niitä tarvitse minulle kertoa. Asiallisia vinkkejä saa kuitenkin antaa!
♥ Tarkistan jokaisen kommentin ennen julkaisua; ilkeydet ja asiattomat kommentit jäävät julkaisematta.
♥ Postausehdotuksia ja haasteita otetaan vastaan!
♥ Jos jotain jäi mietityttämään, kysy pois! Lupaan vastata parhaani mukaan. :)

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.