perjantai 22. huhtikuuta 2016

Torstain esterataharjoitukset | 21.4.

Tällä kertaa kaikki muu onnistui kuten piti, paitsi minä... :D  Antakaas kun selitän hieman.. ;)

Oh, the irony... Tuo oikeanpuoleinen kuva siis uusimman Hippos-lehden kannesta... :D

Torstaina 21.4. oli naapuritallilla jälleen esterataharjoitukset. Koska edellisenä lauantaina 70-80cm luokka meni ihan pyllylleen, oltaisiin nyt menty 60cm. Luokkia oli kuitenkin vain 40-50cm ja 70cm, joten mentiin se 70cm. Grandin kanssa on ihan turhaa mennä 40-50cm, kun ei se niille viitsi edes jalkojaan nostella - turhia ne sellaiset pikkuiset risukasat.. ;) 

Kun pääsin Punikseen, Grandi oli nukkumassa karsinassaan... Ei siis mitenkään pirteänä. :D Mutta onneksi sekin heräsi kun harjailin ja vein vähän heinää mutusteltavaksi. Kun oltiin valmiita, lähdettiin Puniksesta viiden maissa, että oltiin ajoissa kisapaikalla. Maksettiin sitten lähtö ja käytiin kävelemässä 40-50cm-luokan radankävelijöiden kanssa rataa, kun meillä oli sama rata. Sen jälkeen mentiin maneesiin verkkaamaan 40-50cm esteillä. Käytiin sitten vielä katsomassa meidän oman luokan radankävely vielä, että muistettaisiin rata. Sen jälkeen palattiin maneesiin verkkaamaan vielä meidän estekorkeuksilla.


Pääsin maneesista suoraan kentälle, missä Grandi steppasi paikallaan, kun odotettiin vuoroa. Tehtiin peruutuksia ja käveltiin, ja hyvä että poni pysyi housuissaan! :D Hyvillä fiiliksillä lähdettiin siis radalle.

Tervehdittiin tuomaria ja saatiin lupa aloittaa. Otin pitkän pätkän laukkaa ennen ensimmäistä estettä ja yllätyksekseni Grandi laukkasi (lähes kokonaan omalla moottorilla) hyvin eteen. 1.-3. esteet oli ihan tavallisia esteitä. Nelonen oli sarja, mutta se ei jostain syystä ollut mikään ongelma, eikä sarjan perään tullut trippelikään ollut este eikä mikään! Kunnon laukalla kun on helppo hypätä millaisia esteitä tahansa.

Nämä kuvat pysäytetty ratavideolta.5. esteen jälkeen melkein unohdin loput radasta, mutta oli onneksi pitkä tie ennen 6. estettä. En tajunnut pyytää eteen sitten kulman jälkeen ennen sitä estettä (kun Grandi yleensä ottaa siitä nokkiinsa), joten kielto tuli. Otettiin sitten uusi lähestyminen hieman reippaammin niin, että pyysin eteen ihan ponnistukseen asti. Enpäs sitten enää ehtinytkään Grandin hyppyyn mukaan ja sain esteen jälkeen maistella hiekkaa... :D Miten meni noin omasta mielestä? Aivan sairaan hyvin......... siihen asti. ;)

Tia, ei näin...! Tarkoitus on pysyä selässä, ei ottaa taukoa hiekassa makaillen... XD


Sen yhden kerran, kun Grandi viimein laukkaa eteen ja saadaan älyttömän hyvä suoritus ja hyviä hyppyjä, niin minä tohelo en enää pysykkään kyydissä...! :'D  Hylättyhän sen tippumisen seurauksena tuli; ja mulle kipeä takapuoli ja kyynärpää auki.. Mutta muuten hyvinkin onnistunut fiilis!

Eikun sitten itseni keräily kentältä, poni kiinni ja ulos kentältä. Mentiin sitten vielä maneesiin ottamaan vähän laukkaa ja parit hypyt, jotka onnistuivat sitten todella kivasti. Otettiin ensin ravissa lähestyminen 70cm pystylle ja Grandi loikkasi yli kuin mikäkin nuorukainen. Sitten tultiin kunnon laukassa ja taas kiva hyppy! Otettiin vielä lyhyt loppuverkka ravissa ja lähdettiin kävelemään kotia kohti. Tuolla naapuritallilla käynnissä on se hyvä puoli, että aina tulee noin 20 minuutin alku- ja loppukäynnit.

Mulla on muutama teoria tästä, että miksi tällä kertaa meni paremmin, kuin viime lauantaina:

1) Olin itse kokoajan menossa, pyysin eteen ja en pidättänyt juuri ollenkaan. Olihan mulla kannuksetkin, mutta niiden käyttöä välttelin (kuten aina) niin hyvin kuin pystyin.
2) Otettiin martsarit pois ihan kokeilumielessä. Oon miettinyt, että mitä jos Grandin on hankalaa hypätä, jos jään vähänkään istumaan ja martsarithan vetää sitten päätä alas? G:n kanssa kun ei kuitenkaan ole ongelmaa sen pään nostelun kanssa... :D
3) Meillä oli Grandin tyttöystävä Hilja mukana, niin verkassa kuin radallakin. Hiljan vuoro oli hypätä heti meidän jälkeen, joten se sai meidän radan ajan olla kentällä.


Miten teillä on estetreenit tai kisat menneet? :D

8 kommenttia:

 1. No, pääasia on kuitenkin se hyvä fiilis, jonka sä löysit 👌
  Heh, mä en ees muista viimesintä hyppykertaa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep! Tästä on hyvä jatkaa. :) Harmi.. Entäs tippumistaa? ;)

   Poista
 2. Kiva postaus, mutta harmi toi putoaminen. :/ Tsemppiä ensi kertaan. ^ ^

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jenny! Jep, onneksi ei käynyt kuinkaan. Vähän vaan lihakset otti osumaa. Kiitos!

   Poista
 3. Hyvä ettet pahemmin tippunut! Ensi kerralla sitten pysyt kyydissä koko matkan ;)

  VastaaPoista
 4. Näytti kyllä paljon aktiivisemmalta Grandi nyt tällä kertaa, hieno juttu! Tuo tippuminen oli kyllä varmasti juuri sellainen hetki, jossa kerkesi ajatella vaikka mitä ja itseään vielä vähän sättimäänkin "ET TIPU ET TIPU ET TIPU!"- fiiliksellä :D Mulle kävi samalla tavalla viime estetunnilla, mutta kampesin itseni vielä kaulalta takaisin selkään kun en kertakaikkiaan suostunut tulemaan alas :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niimpä! Toivottavasti jatkossa on samanlaista laukkaa :) Kieltämättä kerkesi ajatella vaikka ja mitä. Mm juurikin että "ET TIPU" ja maassa sitten "nonni. Me sitten aina näytetään meidän taidot ku käydään kisoissa.... Wait a second, minnes se heppa katos" :D Mä en päässyt edes kaulalle asti... :'D

   Poista

Luethan nämä ennen kuin kommentoit! :)

♥ Rakentava kritiikki ja muut positiiviset kommentit on aina tervetulleita!
♥ En tarvitse negatiivista kommenttia ratsastuksestani, käyn valvovan silmän alla ratsastamassa ja korjaamassa virheeni, sinun ei niitä tarvitse minulle kertoa. Asiallisia vinkkejä saa kuitenkin antaa!
♥ Tarkistan jokaisen kommentin ennen julkaisua; ilkeydet ja asiattomat kommentit jäävät julkaisematta.
♥ Postausehdotuksia ja haasteita otetaan vastaan!
♥ Jos jotain jäi mietityttämään, kysy pois! Lupaan vastata parhaani mukaan. :)

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.