perjantai 6. toukokuuta 2016

Helatorstain koulukilpailut


Keskiviikkona oli vielä kevyet ratatreenit, kun käytiin torstain koulukilpailujen rataa, eli HeC tutustumisluokan koulurataa 2016 (rata b) läpi valmentajan kanssa. Grandi oli alkuun tahmea, mutta todella kiva loppua kohden. Saatiin kaikki radan pätkät tehtyä ihan onnistuneesti. Hyvillä mielin siis torstain kisoihin! :)


Torstaina menin tallille ennen yhdeksää, jotta ehdin hoitaa Grandin ja laittaa omat kamat. Olin kaiken pistänyt keskiviikkoiltana valmiiksi, ettei sen aiemmin tarvinnut mennä tallille.

Puoli kymmenen aikaan laitoin Grandin kuntoon ja lähdettiin kohti naapuritallia. Grandi oli hyyyvin hidas tallustellessaan - ja hidasti vauhtia, kun ohitettiin lapsiperhe. Ei mitenkään jännittynyt ollut, vaan ehkä halusi vain huomiota? :D

Noin kymmeneltä päästiin perille ja Heidi kävi maksamassa lähtömaksun. Päästiin miltein heti maneesiin verkkaamaan, mikä oli oikein hyvä, sillä Grandi vaatii vähän enemmän verkka-aikaa, kuin sen 15 minuuttia. Ravailtiin ensin rennosti ja laukattiin sitten vielä molempiin suuntiin. Grandi oli aika hidas, mutta ei näyttänyt nukahtavan pystyyn. Ulkona oli noin 20'C lämmintä, mutta maneesissa oli mukavan viileää, joten Grandi liikkui sitten verkassa ihan kivasti, kun tehtiin siirtymisiä vähän herätelläkseni Grandia.
Alla yksi pätkä verkasta.Kun päästiin kentän päätyyn odottelemaan vuoroa, tein muutamia käynti-ravisiirtymisiä ja ravissa temponlisäyksiä pätkittäin. Grandi oli aivan liimautunut kenttään. 

Radalla Grandi liikkui paljon paremmin, kuin odotin! Ulkona oli todella kuuma, ja yleensä silloin kun Grandi ei jaksa tai sitä ei huvita, me emme liiku mihinkään. Saatiin kuitenkin tsempattua rata läpi, vaikka vähän alkoi naurattamaan. :D Mutta ainakin oli hauskaa!

Oikeastaan ainoa varsinaiset virheet meillä oli se, ettei saatu nostettua oikeaa laukkaa oikeassa kohdassa. Mutta ainakin laukka pysyi loppuun asti. Ja sitten radan viimeinen tehtävä oli keskikäyntiä, niin jostain kumman syystä Grandi otti pariin otteeseen ravia?? Siis Grandi ravasi vapaaehtoisesti... :D  Mielestäni se on tavallaan positiivinen ongelma.

Radan jälkeen oli hyvät fiilikset! Toivoin saavani, eli tavoitteena oli tulos 60%. Saatiin kaikesta huolimatta 61,67%, ja olen todella iloinen! :D Seuraavaksi siis startataan HeB-luokissa, mutta peräänantoa täytyy sinne vielä treenata... Jännää, miten alle vuodessa ollaan Grandin kanssa päästy kehittymään ratsukkona näinkin paljon. :)♥Satunnaisista koulukisoista huolimatta me ollaan vielä esteratsukko! Ainakin mun mielestäni. ;)


Onko teillä tulossa kisoja vielä ennen kesää? :)
Mitä luokkia ajattelitte mennä? Tsemppiä niihin!

8 kommenttia:

 1. Voi hitsi mikä hinku olisi kisaamaan! Jossain kohtaa kesää olisi tarkoitus ne yhdet startata, joko helppoa Ceetä tai helppoa Beetä. Riippuen mitä on tarjolla :). Älyttömän hyvät prosentit saitte!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Laita sitten kisapostausta! :) Toivottavasti olis molempia tarjolla ;) Ja kiitos, oon ite tosi tyytyväinen! Siihen nähden, miten laiska Grandi yleensä on, niin noinkin kuumalla säällä liikkui tosi kivasti.

   Poista
 2. Näyttää tosi hienolta, hyvä te! :) Grandikin näyttää helteestä huolimatta ylläpitävän oman liikkeensä ihan itse eikä laiskottele, wau :)!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meistä on kehkeytynyt selvästi kouluratsukko... Hups :D Mutta niimpä! Ajoittain sain kyllä ihan kaikkeni tehdä, että liikkui eteen, mutta hyvin myös G tsemppas radan loppuun asti. :) kiitos!

   Poista
 3. Wau, tosi hyvin meet Grandin kanssa, ootte kehittyneet yhdessä ihan todella paljon! Tosi hyvä, tasainen suoritus, voit olla kyllä ylpeä :3

  Mulla on tulossa vähintään yhdet kisat, joissa meen HeC- luokan kahdella ponilla, toisen todella kokemattomalla pienellä shetlanninponilla, jolla on ikää vasta 7vuotta, ja toisen sitten kokeneella, vanhalla risteytysponiruunalla. Saas sitten nähdä, miten menee!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! <3
   Ja tsemppiä kisoihin! Odotan kisapostauksia. ;)

   Poista
 4. hyvä tiia, sähän oot tsempannu ihan huolella! Sun eleetön istunta on niin kaunista katseltavaa, olispa mullakin sellanen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hui, kiitos! Et tiiäkkään, miten paljon toi merkkaa mulle, et sanot noin! <3

   Poista

Luethan nämä ennen kuin kommentoit! :)

♥ Rakentava kritiikki ja muut positiiviset kommentit on aina tervetulleita!
♥ En tarvitse negatiivista kommenttia ratsastuksestani, käyn valvovan silmän alla ratsastamassa ja korjaamassa virheeni, sinun ei niitä tarvitse minulle kertoa. Asiallisia vinkkejä saa kuitenkin antaa!
♥ Tarkistan jokaisen kommentin ennen julkaisua; ilkeydet ja asiattomat kommentit jäävät julkaisematta.
♥ Postausehdotuksia ja haasteita otetaan vastaan!
♥ Jos jotain jäi mietityttämään, kysy pois! Lupaan vastata parhaani mukaan. :)

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.