tiistai 24. toukokuuta 2016

Puniksen harjoitusestekilpailut 22.5.

Viikko koulukisojen jälkeen, sunnuntaina 22.5. järjestettiin Puniksessa estekilpailut, jotka oli myös tuntilaisille ja muille kisatilanteen harjoittelua varten. Puomi/ristikko- sekä 50-60cm-luokassa oli ehkä pari ulkopuolista yhteensä kisaamassa, joten kivasti saivat Puniksen tuntilaiset itse kisata rennolla meiningillä. :)  Meille osui aurinkoinen ja kesäinen päivä, joka vain nostatti jo muutenkin positiivista ja kannustavaa ilmapiiriä! Kiitos siis kaikille osallistuneille; kilpailijoille, toimihenkilöille, yleisölle. Saatiin kaksi todella onnistunutta kisaa aikaiseksi! :)

© Unna Saastamoinen

© Unna Saastamoinen

© Unna Saastamoinen

//edit! Oli pakko lisätä vielä tämä, kun oli niin makee kuva :D  © Julia Läspä


Osallistuin Luckylla puomi/ristikko-luokkaan. Verkassa oli Luckylla aluksi kamalaa, kun oli niin paljon hevosia ympärillä, ettei pikkuinen voinut millään keskittyä. Otettiin vain rentoa verkkaa ja pari pikkuista hyppyä puomille ja ristikolle.

Radalle kun päästiin, niin Lucky jännittyi aikalailla. Ei ihan sulavasti mentykään rataa, vaan kiellettiin lähes jokaiselle ristikolle, ja sarjasta juostiin a-osan jälkeen b-osan ohi. Eikä Lucky ollut koskaan niin kirkkaanvärisiä puomeja hypännyt, joten oli sekin tammalle vähän jännä tilanne. Mutta selvittiin kuitenkin loppujen lopuksi jokaisesta radan esteestä puhtaasti ylitse! Oon todella ylpeä Luckysta♥! Lucky meni onneksi vielä toisen kerran saman ristikkoradan, ja vaikkei siitäkään ilman kieltoja selvinnyt, niin meni jo paljon paremmin kuin meidän rata! On se hieno tamma! Saatiin tsempparipalkintokin. :)
Grandin kanssa mentiin sitten 70-80cm rata. Tähän mennessä on tullut niin paljon epäonnistumisia, etten asettanut hirveän korkeita tavoitteita. Salaa toivoin tietenkin puhdasta rataa, mutta asetin tavoitteeksi sen laukan, ja että pysyn itse tällä kertaa mukana! Kaikki sille radalle asettamani tavoitteet onnistuivat, ja saatiin (Grandille reippaassa laukassa) suoritettua rata puhtaasti läpi! Ja muistin jopa oikeat tiet ja esteet. ;) En voisi olla ylpeämpi!  Ei meidän nopeus kuitenkaan riittänyt sijoille, vaan sijoitukset menivät vieraileville, naapuritallin "oikeille" estekilpailijoille. Ehkä vielä joskus me ollaan niitä nopeampia ja edes sen yhden radan ajan parempia! ;D Päästiin kuitenkin sijalle 4/9. Sijoittuneita oli vain 3, joten ei saatu ruusuketta mukaan. Grandin vauhti ei vaan riittänyt, mutta ensi kerralla tsempataan sen asian suhteen! Kuitenkin puhdas rata on mielestäni jo itsessään hyvä suoritus. :)

Huomatkaa kuvista ohjien pituus; vaikka jännitti, niin ohjat pysyi silti käsissä! Ja hieno jalan asento... :'D

© Unna Saastamoinen

© Unna Saastamoinen

© Unna Saastamoinen

© Unna Saastamoinen  // Mikä sukellus tässäkin on? :D

© Unna Saastamoinen

//edit! Oli pakko lisätä vielä tääkin. :)  © Julia Läspä


Verkka meni ihan pyllylleen, vaikka viime keskiviikkona estevalkku oli mennyt ihan nappiin. Jännitin taas itse jostain syystä, ja vaikka pyysin (lue: luulin pyytäväni) Grandia eteen, niin todellisuudessa vain jarrutin. Otettiin muutama hyppy n. 70cm okserille ja n. 80cm pystylle. Sitten olikin jo meidän vuoro.

Pakko myöntää, että ihan jännittyneenä lähdin radalle. Mutta Grandi yllätti mut positiivisesti laukatessaan eteen kun pyysin, ja saatiin älyttömän hyvä rata! Ja Grandin tavalliseen "ratatempoon" verrattuna mentiin todella lujaa. :D  Ehkä se on hidasta muiden mielestä, mutta Grandin kanssa kun ei ihan noin vain mennäkkään niin reippaasti... Mutta tästä on hyvä jatkaa seuraaviin ratoihin!

Oli kyllä hymy herkässä radan jälkeen! ...tai no, oikeastaan koko loppu illan. ;)6 kommenttia:

 1. Voi toista, värikkäät puomit osaa olla jännittäviä! Ristikkoluokan esteet oli sen kokoisia että jopa minä saattaisin uskaltaa niitä ylitää :3.
  Ja hyvin meni tuo jälkimmäinen luokka! Kuinka korkea Grandi oikein on? Se näyttää jotenki todella korkealta tuossa videolla! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo yllättävän hyvin meni myös Luckyn kanssa! :3 Ja öö en osaa tarkkaan sanoa, mutta olisiko noin 165cm? :D

   Poista
 2. Onnittelut todella hyvin menneistä radoista :D

  VastaaPoista
 3. Hyvä te! Voi pikkuista, onneksi kuitenkin pääsitte suorittamaan radan loppuun, hevoselle varmasti tosi tärkeä kokemus :)
  Me voidaan Pillerin kanssa vähän lainata teille sitä laukkaa jos tuntuu että jää joskus uupumaan... :Dd

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta. :) Näiden kisojen tarkoituksena olikin saada kokemusta, minkä takia kaikki saivat aina suorittaa radan/perusradan loppuun! Ja on se Luckyllekin tärkeää, että pääsee kuitenkin yrittämään!
   Ja tänne vaan sitä laukkaa! ;D

   Poista

Luethan nämä ennen kuin kommentoit! :)

♥ Rakentava kritiikki ja muut positiiviset kommentit on aina tervetulleita!
♥ En tarvitse negatiivista kommenttia ratsastuksestani, käyn valvovan silmän alla ratsastamassa ja korjaamassa virheeni, sinun ei niitä tarvitse minulle kertoa. Asiallisia vinkkejä saa kuitenkin antaa!
♥ Tarkistan jokaisen kommentin ennen julkaisua; ilkeydet ja asiattomat kommentit jäävät julkaisematta.
♥ Postausehdotuksia ja haasteita otetaan vastaan!
♥ Jos jotain jäi mietityttämään, kysy pois! Lupaan vastata parhaani mukaan. :)

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.