torstai 2. kesäkuuta 2016

Eetun kuntouttamista ja uusien kuolaimettomien suitsien testausta!


Vihdoin voidaan alkaa Eetun kuntouttaminen takaisin töihin. Sanoin noin kaksi kuukautta sitten, että Eetu ei ollut normaali eikä liikkunut normaalisti. Vajaa kuukausi sitten Erkki jäi sitten lomalle. Keskiviikkona kävin ensimmäisen kerran pitkästä aikaa Eetun selässä, ja kokeiltiin samalla Eetulle kuolaimettomia suitsia. Kokeiltiin cob-kokoisia, kun Hööksissä ei ollut kuin cob-kokoa, ja se vaikutti silmämääräisesti ihan ok:lta, mutta ei sopinutkaan Eetun päähän. Joten täytyy vaihtaa suitset full-kokoisiin. Jatkossa käytetään Eetun kanssa niitä, tai hackamoreja. Katsotaan, miten Eetu reagoi kumpaankin. Jos joskus pystyttäisiin vaikka maastoilemaan ilman kuolaimia? ♥


Käveltiin vain kentällä ilman satulaa. Eetu tuntui jäykältä. Jäykkyys ei kuitenkaan ole ollenkaan ihme, kun onhan Eetu ollut sairaslomalla, liikutuksetta, jo muutaman viikon. Pian tuli yksi yksäreistä sanomaan, että Eetu ei astu vasemmalla takajalalla kunnolla, vaan jäykkänä ja lyhyttä askelta. Epäilyn kohteena on nyt vasemman takajalan polvi sekä kinner.

Koska Eetun terveys ja hyvinvointi on mulle kaikki kaikessa, olen oikeasti vihainen tämän asian suhteen. Eikö syynä olisi voinut olla vaikka epäsopiva satula? Tai lihasjumi? Ei. Sen piti tietenkin olla jalka. On muuten huonosti suunniteltu nuo heppojen jalat........ En yhtään tykkää katsella sivusta, kun se ei liiku normaalisti, ja silti laitetaan töihin. En kuitenkaan sen enempää ala tästä kirjoittamaan. Voi muuten käydä niin, että ollessani huolissani Eetusta, tulee sanottua jotain, mitä en oikeasti edes tarkoita.

Täytyy vaihtaa nuo cob-kokoiset suitset fulleihin.

Saatiin kuitenkin yhdeltä yksäriltä hyviä keinoja auttaa Eetua, joten nyt alkaakin kuntoutuminen rauhassa. Hoidan jalat arnikalla, sekä paljon kävelyä, että saa aktivoitua takajalkoja ottamaan pidempää askelta. Myös venyttelyä ja hierontaa joutuu pikku-Eetu nyt sietämään. Ei tästä kyllä helpolla pääse. Jalkavaivat kun aiheuttaa myös jumeja, ainakin Eetun tapauksessa, mm. selkään ja takajalkojen tapauksessa myös takapuolen lihaksiin.

En tiedä mitä tekisin, jos Eetusta ei enää hevosta tulekaan. Eihän sitä kukaan tiedä, mitä elämä tuo tullessaan.5 kommenttia:

 1. Mä niin samaistun tuohon, muakin huolettaa aina kesät ja talvet Pillerin jalat- tallin toiminnasta vastaa hevostietokeskuksen johtaja, mutta silti en osaa päästä irti huolesta. Jokainen naksahdus saa sydämen kurkkuun asti, vaikka kyseessä olisikin ihan täysin normaali juttu- joskus tuntuu, etten haluaisi nousta selkäänkään, ettei vaan mitään satu.

  Toisaalta on hyvä asia, että harrastajat kantavat huolta ja tarkkailevat hevosia- hyvällä tavalla, ei mitenkään muille todistellakseen. Jokainen meistä voi pelastaa hevosen huomaamalla muutoksen ajoissa <3

  Tsemppiä, Tia! Oon hengessä hyvin vahvasti mukana!

  -Siiri
  siirixo.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näimpä... Harmittaa vaan, että ei sitten kuitenkaan kuunnella, kun yritän selittää, ettei Eetulla olekaan kaikki hyvin..

   Ja kiitos, nyt vaan kuntoutetaan ja toivotaan parasta! Ainakin saan viettää rauhassa aikaa ihan kahdestaan Eetun kanssa<3

   Poista
  2. Toivotaan tosiaan parasta! <3 Harmittaa sinun puolesta, ettei oteta tosissaan- nuoriahan me ollaan, mutta ihan yhtälailla meilläkin on silmät päässä ja tunnetaan nämä nelijalkaiset ystävät. Toivottavasti asiat järjestyy <3

   Poista
 2. Ymmärrän huolesi! Koko ajan on vähän huoli Wagnerin vasemmasta etusesta kun siinä on ollut niin monta vammaa :d Nytkin kylmäillään sitä aina kovan treenin jälkeen vaikka se onkin ihan ehjä (kopkop ainakin toistaiseksi).

  Toivottavasti Eetu tulee kuntoon! Kärsivällisyyttä vaan :3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan, ettei Waakulle enää tulee mitään! Kylmäys on hyvä tapa. Eetu vaan kun on ratsastuskoulun heppa, ei voi vaatia että kaikki käyttäisivät aikaa tallilla Eetun jaloissa pyörien, varsinkaan kun Eetu saattaa hyvinkin potkaista. Eikä mulla valitettavasti ole aikaa joka ilta käydä... :( Onneksi nyt on kesä, joten Eetu on periaatteessa vain mulla käytössä, eli pystyn seurailemaan ja hoitamaan sitä. :)<3
   Jep, kiitos!

   Poista

Luethan nämä ennen kuin kommentoit! :)

♥ Rakentava kritiikki ja muut positiiviset kommentit on aina tervetulleita!
♥ En tarvitse negatiivista kommenttia ratsastuksestani, käyn valvovan silmän alla ratsastamassa ja korjaamassa virheeni, sinun ei niitä tarvitse minulle kertoa. Asiallisia vinkkejä saa kuitenkin antaa!
♥ Tarkistan jokaisen kommentin ennen julkaisua; ilkeydet ja asiattomat kommentit jäävät julkaisematta.
♥ Postausehdotuksia ja haasteita otetaan vastaan!
♥ Jos jotain jäi mietityttämään, kysy pois! Lupaan vastata parhaani mukaan. :)

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.