torstai 9. kesäkuuta 2016

Ismon treenaamista

Ismo on kotiutunut Punikseen erittäin hyvin. Se saa tarhata muiden ruunapoikien kanssa isossa tarhassa. Myös naapuritarhan tamma (myös Ismon seinänaapuri!) on ollut kiva kaveri Ismolle. ;)

Jo viime perjantaina käytiin meidän ensimmäisessä valmennuksessa. Koska se oli vasta eka tunti, niin valkku lähinnä katsoi mitä Ismo osaa, niin koulu- kuin estepuolellakin. Tultiin yksittäistä pystyä ja pientä sarjaa, sekä tehtiin joitain koulutehtäviä. Ismo oli alkuun reipas ja kiireinen, mutta parani kokoajan. Lopuksi se oli jo avuilla hyvin ja kulki rauhallisesti ja rennosti. Hieno Ismo! :)

Postauksen kuvat ovat eiliseltä!

Ohjat vähän roikkuu, tiedetään! Mutta tästä kuvasta näkee hyvin, että Ismo ei ponnista takajaloilla tasaisesti. Uskon ja luulisin, että kun Ismo saa lisää lihasta, alkaa hypytkin paranemaan. :)

Valkun, sekä Ismon omistajan kanssa juteltuani laitoin kasaan pienen "treeniohjelman" Ismolle, mihin kuuluu maastoilua ja rauhallista treenaamista. Ensisijaisesti yritetään nyt saada Ismoa rauhalliseksi ja kuuntelemaan apuja, sekä saada turha kaahottaminen pois. Myös lihaksia treenataan, mm. takapuoli ja selkä vaativat reilusti lisää lihasmassaa.

Ismon kanssa tehdään paljon puomi- ja kavalettitreenejä, sekä harjoitellaan laukan kokoamisen alkeita. Ismon laukka on todella iso, eikä se meinaa mahtua normaaliin kuuden metrin sarjaväliin, joten sitä täytyy treenata.


Ismo sai itse katsoa jalkojensa paikat, joten olin vain kevyessä istunnassa häiritsemättä. 
Silloin menikin paljon paremmin, eikä puomeja tippunut. :)

Testattiin myös vähän "erikoisempia" esteitä, eikä Ismo ollut moksiskaan! 
Seuraavaksi sitten vesimatto ja muita pelottavia esineitä esteiden alle. ;)


18.6. ollaan menossa kokeilemaan pikkukisoihin 50-60cm luokkaa, jotta saataisiin Ismolle kokemusta. Mitään tuloksia ei siis olla hakemassa, ihan vain Ismolle kokemusta ja treeniä. :) Osallistun myös Grandilla samoihin kisoihin, mutta erona on se, että Grandin kanssa yritetään saada hyvä tulos. :)

12 kommenttia:

 1. Teidän meno näyttää kyllä tosi hyvältä♥ Onnea kilpailuihin :)

  VastaaPoista
 2. Hieno Ismo! :) Superia, että pääsette valmennuksiin!
  Tsemppiä kisoihin, toivottavasti kaikki sujuu hyvin! :)

  -Siiri

  VastaaPoista
 3. Kivalta näytti ainakin näissä kuvissa! Ihan mahtavaa jos saat noin paljon touhuilla Ismon kanssa, ei sulla taida hevoset loppua kesken :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Yritän videota saada joku päivä kans. Ainakin kisoista sitte ratavideota. :) Ja jeps, ainakin kesä kivan hevostäyteinen! :D

   Poista
 4. Hyvältä näyttää ja kuulostaa!:) Ja ihanaa, kisakokemus on aina plussaa, toivottavasti menee hyvin!

  VastaaPoista
 5. Kiva postaus, ja kivoja kuvia. Mä tykkään tosta ilmaravi kuvasta. :)

  VastaaPoista
 6. Ihana blogi ja kivoja kuvia!

  pikku-sieva.blogspot.fi

  VastaaPoista

Luethan nämä ennen kuin kommentoit! :)

♥ Rakentava kritiikki ja muut positiiviset kommentit on aina tervetulleita!
♥ En tarvitse negatiivista kommenttia ratsastuksestani, käyn valvovan silmän alla ratsastamassa ja korjaamassa virheeni, sinun ei niitä tarvitse minulle kertoa. Asiallisia vinkkejä saa kuitenkin antaa!
♥ Tarkistan jokaisen kommentin ennen julkaisua; ilkeydet ja asiattomat kommentit jäävät julkaisematta.
♥ Postausehdotuksia ja haasteita otetaan vastaan!
♥ Jos jotain jäi mietityttämään, kysy pois! Lupaan vastata parhaani mukaan. :)

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.