maanantai 29. elokuuta 2016

Gobbackan erikoisesteet ja puomiluokka + PunRan koulukilpailut

Moips!

Viimeiset pari viikkoa ovat menneet todella nopeasti, ja ollaan ehditty Ismon kanssa käymään kisoissakin muutaman kerran. Vielä ensi viikon lauantaina on yhdet kisat, jonka jälkeen ei ole mitään vielä varmaa. Ehkä mahdollisesti yhdet-kahdet kisat vielä ennen talvea. ;)

Lauantaina 27.8. käytiin Ismon kanssa Gobbackassa, erikoisestekilpailuissa. Mentiin puomiluokka sekä 50-60cm luokka. Jäi todella harmittamaan, ettei menty puomin tilalla 80-90cm; rata oli vain parilta kohtaa 80cm korkea, ja muuten samaa tasoa kuin tuo edellinen luokka.... Mutta ensi vuonna, jos kisat järkätään ja kaikki menee suunnitellusti, mennään ehdottomasti se 80-90cm!

Puomiluokassa oli arvosteluna clearround, ja tietenkin Ismo selvisi puomeista puhtaasti. ;) Saatiin mukaan liila Gobbackan ruusuke, sekä karkkia! Ismo oli ihan menossa koko ajan, vaikka vaikuttikin vähän pettyneeltä, kun "esteet" olivatkin vain maapuomeja.. En tiedä sitten, oliko lähes koko radan ajan jatkuva piereskely Ismon tapa osoittaa pettymyksensä... :''D

Omasta mielestäni tuo puomiluokka oli kuitenkin hyvää kontrolliharjoitusta myös Ismolle! Vaikka korkeudessa ei ollutkaan mitään haastetta. :)

Lauantain 27.8. kuvat © S. Laajava, videot © Minni.

Ekan puomin jälkeen... Ratsastajaa vähän huvitti Ismon takapään päästelyt :'D
Ainakin perämoottori toimi...


Voisi sanoa, että kuskia ehkä lievästi hävetti Ismon tyyli radalla... :D
50-60cm luokan verryttelyssä hypättiin pari pystyä ja okseri kerran, ennen luokan alkua. Oltiin lähtövuorossa ensimmäisinä, joten päästiin heti kentälle. Harjoitteluesteeksi sai hypätä jonkun seuraavista esteistä: 1. (puun oksat), 3. (heinäpaalit) tai 7. (autonrenkaat). Hypättiin 1. este, sillä se näytti erikoisimmalta näistä vaihtoehdoista. Harkkahypyssä ei ollut mitään ongelmaa, eikä Ismo oikeastaan kyttäillyt yhtäkään estettä.

Rata oli vauhdikas, mutta en oikein usko, että Ismo ymmärsi 2. esteen (kuusenoksat) olevan oikeasti este, kun se vain juoksi siitä läpi... :'D  Edes 4. esteenä ollut vesimatto ei ollut mikään ongelma, ja Ismo suorastaan imi sille. Esteelle nro 5 (ämpärit) tultiin huono tie, kun käänsin ehkä vähän liian aikaisin, joten Ismo meni esteestä ohi. En myöskään usko, että Ismo ymmärsi senkään olevan este, sillä se katsoi sitä vähän hassusti kun ohjasin sen toisella kerralla sille. Muuten päästiin hienosti rata loppuun, ja tuloksena oli 8 virhepistettä ajassa 75,31s, ja oltiin lopulta sijalla 8/13.Sunnuntaina 28.8. oli sitten PunRan koulukilpailuiden vuoro. Osallistuin Grandin kanssa HeB-luokkaan, jossa ratana oli HeB:0 2009. Lähdin hyvillä mielin kisoihin, sillä viimeaikaiset treenit ovat menneet niin hyvin. Kisapaikalla kuitenkin kuulin, että tuomari oli ollut tiukka HeC-luokkaa arvostellessa. Joten vähän jänskätti, mikä tulos sieltä tulee. :)  Kisoissa ratkaistiin myös seuran B- ja A-mestaruudet. Ehkä mäkin oon joskus PunRan B-mestaruuksissa sijoilla? Aina voi toivoa...

Menin tallille suoraan töistä puoli kahden aikaan, ja jo kahden jälkeen lähdettiin kohti naapuritallia. Verkkasin Grandia ensin puolisen tuntia, kunnes oli Erikan & Romeon vuoro startata sekä heti niiden perään Vilmiksen & Oskun vuoro. Katsoin molempien radat, jonka jälkeen oli puolen tunnin tauko ennen B-luokkaa, jossa olin ensimmäisenä lähtövuorossa.

Verkattiin vielä hetki maneesissa ja käveltiin sitten ennen kentälle pääsyä.  Radasta en jaksa sen enempää selitää, kun näettehän te sen tuosta videolta. :) Omasta mielestäni meidän paras rata tähän mennessä! Saatiin jokaisesta kohdasta 5 - 6,5 pistettä, mutta oikeiden teiden seuraamisesta saatiin 7p. :D Lopputulos radasta oli 58,6% jolla päästiin jaetulle sijalle 7/14; kun kahdella muullakin ratsukolla oli samat prosentit. Mutta itselläni ainakin hyvä fiilis ja tästä on hyvä jatkaa treenejä! :)

Sunnuntain 28.8. kuvat © S. Laajava, video © Aada Aitola

Ensi lauantaina onkin sitten PunRan estekilpailuiden vuoro, jossa hypätään Ismon kanssa 60cm luokka, sekä Ismon ensimmäinen 70-80cm luokka! Grandin kanssa ei olla hypätty niin pitkään aikaan, ettei viitsitä lähteä hyppäämään kisoihin. Meitä ei todennäköisesti enää edes jatkossa nähdä estekilpailuissa, vaan pelkästään koulukilpailuissa. Mahdollisesti ensi vuonna jopa jossain HeA-luokassa! Innolla odotan, mitä ensi vuosi tuo tullessaan. :)

Onko teillä tulossa / ollut lähaikoina kilpailuja? 
Miten on mennyt, tai mitä odotatte seuraavilta kisoilta? :)

13 kommenttia:

 1. Hei vitsit miten hyvän näköistä menoa teillä, vau! Kummankin hepan kanssa ootte edistyny ihan hirmuisesti :3

  Mulla oli perjantaina 26.8 koulukisat, joissa menin itselleni aika uudella ratsulla c-merkin kouluohjelman. Vielä ei ihan merkkisuoritusta tuosta radasta saatu, mutta ei se ollut tavoitekaan! Tavoite oli päästä rata läpi, ja läpi päästiin ihan kivoin prosentein 58.333! :)
  Jatkossa sitten vähän ulkopuolisia kisoja tuon ponin kanssa, treeniä vaan alle;)

  Pörheää Menoa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! <3

   58% on mun mielestä jo paljon! :D Mutta tsemppiä teille jatkoon!

   Poista
 2. Kiva postaus, hauska noi ismon ilmavaivat. :D Mun seuraavst kisat, on Harjun mestaruudet 1.-2.10 :) Ja ne oikeastaan avaa mun kisakauden. :) Koska lähden torstaina, muutamaksi viikoksi lappiin, ja palaan kaksi viikkoa ennen harjun kisoja, joten treeni kausi alkaa, varmaan jo tänään, tai sitten 20 päivä. koska palaan 19 takas. :) Voisin tehdä kuvapostauksen, lapin matkasta. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ja jep, Ismo taisi vähän osoittaa mieltään, kun mentiin vain maapuomeja.. :D

   Onnea ja tsemppiä sulle Harjun mestaruuksiin! Ja odotan kuvapostausta! Lapissa on kuulemma kauniit maisemat. :)

   Poista
 3. Huippua työtä taas, molempien heppojen kanssa! :) Ja mitäs sitä nyt turhaan Ismo mitään herrastelemaan, saahan sitä pitää ääntä jos tarvetta on ;) Haha, höperö Ismo! :D
  Jännittää kyllä kieltämättä jo nyt tuleva koulukisadebyytti, vaikken tiedä vielä milloin kisat pidetään. Tiedän Pillerin tekevän kyllä tehtävät täsmällisesti, mutta muistanko itse radan tai saanko Pilleriä ollenkaan rennoksi uudessa tilanteessa jännittää! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos♥! Jep, Ismo on omalaatuinen otus :D

   Mua jännittää myös koulukilpailut useimmiten enemmän kuin esteet, joten tiedän tunteen! Tsemppiä teille, kyllä te Pillerin kanssa ootte ihan mahtava pari! :*

   Poista
 4. Wau Tia, sähän oot oikeen kunnostautunu! Kyllä näki selvästi, että oot selvästi tajunnut jotain Grandin ratsastamisesta! Mä oon kyl niin ilonen sun puolesta :)!! Itsellä ei kyllä ole kisoja tulossa aikoihin ja nyt taistelen että saisin ratsastaa sen väh 4 kertaa viikossa ettei taso pääsisi laskemaan etten masennu vain lisää..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Joo nykyään tuntuukin, että oon jotain alkanut tajuumaan sen ratsastamisesta. Myös viime torstain Omppu Saarisen yksityistunti oli todella valaiseva! :D
   Mutta mä luulin, että Ypäjällä ratsastettaisiin enemmänkin? :o

   Poista
 5. Kuvasiko S. Laajava koko kisoja, vai oliko sinun personal kuvaaja?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koko kisoja kuvasi! Kävi tuuri, että myös meistä oli ottanut kuvia. :)

   Poista
  2. Noniin kävi! Onneksi kisoihin välillä eksyy kuvaajia, jotka kuvaa kaikkia!

   Onko hänellä kuvagalleriaa/vastaavaa mistä voisi käydä katsomassa kuvia?

   Poista
  3. Jep, tosi mahtavaa! :) Ei ole tietääkseni kuvagalleriaa, johonkin omaan google(?)kansioon oli ladannut, mistä sai sitten ladata omat kuvat itselle. :)

   Poista
  4. Aijaa, mä oon varmaan ihan sokea kun en löydä. :D Onneksi teillä kuitenkin kuvat löysivät oikeaan osoitteeseen. :)

   Poista

Luethan nämä ennen kuin kommentoit! :)

♥ Rakentava kritiikki ja muut positiiviset kommentit on aina tervetulleita!
♥ En tarvitse negatiivista kommenttia ratsastuksestani, käyn valvovan silmän alla ratsastamassa ja korjaamassa virheeni, sinun ei niitä tarvitse minulle kertoa. Asiallisia vinkkejä saa kuitenkin antaa!
♥ Tarkistan jokaisen kommentin ennen julkaisua; ilkeydet ja asiattomat kommentit jäävät julkaisematta.
♥ Postausehdotuksia ja haasteita otetaan vastaan!
♥ Jos jotain jäi mietityttämään, kysy pois! Lupaan vastata parhaani mukaan. :)

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.