torstai 4. elokuuta 2016

Gumbölen keskiviikkokisat 3.8.

Eilen käytiin Ismon kanssa Gumbölen ratsastuskoululla keskiviikkokisoissa. Osallistuttiin 60cm luokkaan (arv. 367.1 (A2/A2)), ja olimme lähtövuorossa 25. ratsukko.  Mun oli tarkoitus tehdä myday kisapäivästä, mutta se vain jotenkin unohtui. Mistä lie johtunee.. ;)

Kisathan oli siis Ismon toiset, ja kuolaimet oli suussa vasta kolmatta kertaa parin vuoden tauon jälkeen! Mukaan meillä lähti Ismon omistaja, mun kisahoitaja, rakas luottokuvaajani Heidi, sekä iskä lupautui meille kuskiksi.

Kuitenkin lyhyesti kisapäivästä:

Kävin puolenpäivän aikaan Horzessa, josta mukaan tarttui uusi kisapaita. Sen jälkeen suuntasin tallille Ismoa hoitamaan. Arvatkaa vaan, oliko herra aamulla käynyt sitten piehtaroimassa? No tietenkin. Hirveän mutakuorrutuksen alta kuitenkin löytyi hieno kisaponi. Onneksi mulla oli kisahoitaja auttamassa, joten harjaamiseen ei mennyt kuin puolisen tuntia.  Sitten katsottiin, että kisakamat ovat valmiina, ja kävin maksamassa kanslian avautuessa lähtömaksun. Mentiin Ismon kanssa vasta ennen luokan alkua paikalle, kun kuski ehti vasta siiheksi.

Sain ihanan Erikan vielä laittamaan mulle letit, jonka jälkeen pakattiin kamat autoon ja talutettiin Ismo traikkuun. Matka kohti Gumböleä alkoi.Itse jännitin kovasti, sillä en ole koskaan aiemmin käynyt naapuritallia kauempana itse kisaamassa. Oli jännää ja kuitenkin samalla hauskaa lähteä muualle, hieman tuntemattomampaan paikkaan, kisaamaan ja ratsastamaan. Onneksi Ismo oli järkevä, helppo lastata ja helppo käsitellä myös kisapaikalla, joten se vähän helpotti jännittämistäni. ♥

Gumbölessä traikut ajettiin kentän viereen. En ehtinyt radan kävelyyn mukaan, mutta se ei haitannut. Opettelin rataa ratapiirroksesta ja seuraamalla muiden ratsukoiden suorituksia ennen omaa verkkaa. Laitettiin Ismo sitten siinä samalla kuntoon, ja taluttelin sitä hetken pihassa. Nousin sitten selkään ja käveltiin vielä hetki ympäri pihaa, kunnes saatiin lupa mennä maneesiin verryttelemään.

Ismo ei ennen ole ollut maneesissa, mutta se vain korvat hörössä asteli suoraan kapeahkosta oviaukosta sisään. Käveltiin maneesissa vielä hetki, ennen kuin mentiin ravailemaan. Otettiin verkaksi vain pari hyppyä pystylle ja pari okserille, jonka jälkeen oli meidän vuoro mennä kentän laidalle odottamaan.

Tää on jotenkin hauska kuva :D


Kun päästiin kentälle odottamaan edellisen ratsukon suorituksen ajaksi, Ismo vaan steppaili paikoillaan eikä millään meinannut seistä paikoillaan. Käveltiin vähän ympyrää siten, etten olisi suorittavan ratsukon tiellä. Kun oma vuoro tuli, ja saatiin lähtövihellys, Ismo melkeinpä lähti käsistä. Aloitettiin sitten ravissa, mutta eihän Ismoa oikein hidastelu kiinnostanut. :'D

Rata oli hetkessä ohi. Tehtiin suurimmaksi osaksi hyvät tiet eikä yhtään kieltoa tai pudotusta tullut. Jopa kapeampi 9.-este mentiin yli ilman mitään ihmeempiä, vaikka tultiin huonolla tiellä ratsastajan unohdettua rata siitä kohtaa... :D

Tuloksena siis puhdas 0-rata, ja toisesta vaiheesta aika oli jotain 33 sekunnin paikkeilla. Ensi kerralla kokeillaan mitä käy, jos en pidättele yhtä paljon. Voi olla, että puomeja tulee mukana, mutta sen perusteella voidaan sitten jatkossa korjata ja parantaa suoritusta!

Toivottavasti tässä postauksessa oli jotain järkevääkin! Edelleen olen niin iloinen eilisestä, mikä voi vaikuttaa postauksen mahdollisiin epäselkeyksiin. ;)6 kommenttia:

 1. Pakko taas kehua että ratsastat tosi hyvin! :) Rata meni ihan super hyvin, vaikka Ismo olisi selkeästi halunnut mennä vaan täysillä eteenpäin :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) <3 Hahah joo, Ismo olisi varmasti mielellään mennyt vähän reippaammin ja vähän isompiakin esteitä... :D

   Poista
 2. ..kuin puolituntia... :DD Haaha:DD. Se, että Ismo oli helppo lastaa ja hoitaa siellä voi johtaa jälkensä siitä, kun se on juossut raveissa. Monelle ravihevoselle matkustelu ja vieraassa paikassa hoito on aika tuttua puuhaa ja siksne onkin varmaan aika mukavia just tollasissa kisoissa :) Hyvin sä pääset noihin Ismon loikkiin mukaan, ei ollenkaan hullumman näköstä menoa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei puoli tuntia ei oo mitään! ;) (nimim. meitä on ollu parhaimmilaan 4 harjaamassa yhtä eikä tunti riittäny... xD) mutta totta! On ravureissa paljon hyviäkin puolia, joista kisaamisessa juurikin se rentous kisapaikalla ja lastauksessa. :) Ja Ismolla on tosi kivat hypyt, joihin pääsee mukaan helposti. Ainakaan vielä *koputan puuta* en oo jäänyt niin jälkeen, että oisin ollu lähelläkään tippumista. :) Kiitos!

   Poista
 3. Sijoituitteko? Hienosti menitte! En edes tajunnut että Ismo on ex ravuri ennenkuin katoin videon :D Hienosti se hyppää ja tuutte varmasti vielä kehittymään paljon yhessä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei sijoituttu, oltiin 25/35 suunnilleen. Mutta kiitos! :) Ismo on todella miellyttämishaluinen, ja varmasti pääsee kehittymään vielä enemmän. :)

   Poista

Luethan nämä ennen kuin kommentoit! :)

♥ Rakentava kritiikki ja muut positiiviset kommentit on aina tervetulleita!
♥ En tarvitse negatiivista kommenttia ratsastuksestani, käyn valvovan silmän alla ratsastamassa ja korjaamassa virheeni, sinun ei niitä tarvitse minulle kertoa. Asiallisia vinkkejä saa kuitenkin antaa!
♥ Tarkistan jokaisen kommentin ennen julkaisua; ilkeydet ja asiattomat kommentit jäävät julkaisematta.
♥ Postausehdotuksia ja haasteita otetaan vastaan!
♥ Jos jotain jäi mietityttämään, kysy pois! Lupaan vastata parhaani mukaan. :)

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.