maanantai 26. syyskuuta 2016

"Keep him active" // Stijn Bruistenin kouluvalmennus & kisat

Varoitus: kuvatulva!

Lauantaina 24.9. oli kauan odottamani hollantilaisen Stijn Bruistenin pitämä kouluvalmennus. En aiemmin ole päässyt tunnille erinäisistä syistä, mutta vihdoin ilmoittauduin tunnille ja samaten myös sunnuntain kisoihin, joissa tuomarina Stijn. Molemmat oli naapuritallilla.

Oltiin Grandin kanssa ajoissa paikalla ja verkattiin parisenkymmentä minuttia kentällä, kun odoteltiin, että edellinen valmennettava olisi saanut tunnin loppuun. Kolmelta päästiin maneesiin, ja meillä oli yksityistunti. Ajattelin, että samaan konkurssiin menee, ja onhan se kiva, kun on vain yksin, jolloin valmentajakin ehtii keskittyä meihin paremmin.

Aloitettiin verryttelemällä Grandia kaikissa askellajeissa, ja Grandi oli tuttuun tapaan hidas ja vastahakoinen. Vasta välikäyntien jälkeen alettiin vaatimaan Grandilta pyöreyttä, mistä Grandi olikin täysin eri mieltä. Stijn pari kertaa sanoikin, että "se pistää vähän vastaan, enemmän painetta ja aktiivisuutta" eli keep him active. Yllättävän helppoa oli pitää Grandi aktiivisena, mutta tosiaan pyöreydestä ei ollut tietoakaan. Grandi pisti vastaan minkä kerkesi ja alkoi jo tuntumaan, että se tekee sen ihan tahallaan, että näytetään joltain muuliratsukolta... :( :D

Kuvat© Heidi Tanttu

Alkuverkkailua kentällä itseksemmeTehtiin sen tunnin aikana paljon ympyröitä, kulmia, tempon vaihteluita, sekä kolmikaarista. Ja koko ajan vain piti olla aktiivinen ravi ja saada myöhemmin myös päätä laskettua alemmas.

Loppua kohden Grandi alkoi antamaan enemmän periksi ja laski päätään, mikä ei silti riittänyt valkulle, vaan vaadittiin päätä vielä alemmaksi. Siitähän Grandi otti nokkiinsa ja kun millisekunniksikaan käsi antoi periksi, nousi ponin pää kohti taivasta. Grandi polki kyllä hyvin ja liikkui eteen, mutta ei antanut millään edestä sitten periksi.

Saatiin kuitenkin muutama hyvä pätkä, ja loppuverryttelyiden jälkeen jäi vain fiilis, että oltaisiin hyvin voitu jatkaa siitä vielä toinen tunti perään... Aloin juuri saada Grandia antamaan periksi, sekä Grandikin oli vertynyt juuri sopivasti. Motivaatio onnistua sunnuntain kisoissa oli kuitenkin korkealla, ja toivoinkin, että sama fiilis jatkuisi myös sitten sunnuntaina radalla.

Sunnuntaina 25.9. oli sitten Stijnin tuomaroimat koulukilpailut, joissa mentiin HeB:3 2009. Aamulla ehdittiin Minnin kanssa käydä Tuomarinkylässä kirpparilla, josta mukaan tarttuikin pari huopaa, loimi ja suitset. Voisinkin tehdä jonkun mun/ismon varustepostauksen jossain vaiheessa! :)

Oltiin kahdentoista jälkeen Puniksessa ja harjasin Grandin, sekä laitoin kisakamat kuntoon. Puoli kahden maissa lähdettiin kävelemään kohti naapuritallia. Perillä verkattiin puolisen tuntia, ja Grandi tuntui todella kivalta ratsastaa, vaikka ajoittain se yritti luistaa työnteosta ja siirtyä käyntiin. Mutta muuten Grandi oli todella kiva ja jopa suht reipas. Oltiin lähtövuorossa viimeisiä.

Radalle kun sitten päästiin, niin Grandi jälleen liimautui kenttään. Se ei meinannut millään liikkua eteen - eikä asiaa auttanut se, että edellinen ratsukko seisoi koko meidän suorituksen ajan portilla. Grandiahan ei tietenkään huvittanut sitten yksin mennä toiseen päähän kenttää, pois kavereiden luota.

Tyytyväinen en tuohon rataan ole, mutta en voi sanoa olevani pettynytkään. Meillä oli oikeat askellajit ja oikeat tiet, vaikkakin aktiivisuutta olisi jo munkin mielestä saanut olla paaaljon paljon enemmän, mutta ei auttanut kannus. Raippa olisi ollut kiva saada pitää radalla! Jouduin maiskuttamaan pariin otteeseen ravissa, kun tuntui, että Grandi vain hiipui, mutta onneksi ainakaan tuomari ei kuullut! ;)

Valmentaja sentään sanoi, että mun istunta on rauhoittunut paljon, ja etenkin laukassa istun nykyään paremmin ja rauhallisemmin kuin ennen. Ehkä Ismolla laukkailu on auttanut muakin, kun sillä jos heiluu, ei laukkakaan rullaa.

Mutta hei, tästä sitten suunta ylös päin! Ensi kerralla verkassa täytyy vain herätellä Grandia niin paljon, että pieni pohkeen hipaisukin riittää. :D


Saatiin radasta 54,00%, jolla mentiin sijalle 11/15.
Aika koulupainoitteinen viikonloppu esteratsastajalle. :D


Oletteko te käyneet kouluvalmennuksissa? Kenen, ja miten meni? :)

3 kommenttia:

 1. Teillähän meni toi valkku ihan superhyvin! Varsinkin laukka näyttää tositositosi hyvälle, puhumattakaan noista pätkistä, kun G myötää ravissa! :) Superia!
  Voi Grandi, tekisit niinkuin Pilleri tekee, eli treeneissä ollaan ihan hirveitä mutta kisapaikalla näytetään sitten parasta, ei sinne kenttään saa liimautua tai muutenkaan kiukutella!! Voivoi ;)

  No, mutta jospa ensi kerralla sitten paremmin! :) Tsemppiä hurjana, jatka treenejä leuka pystyssä! :)<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ittekkin yllätyin, miten hyviä kuvia tuli, kun tuntu ettei millään toi Grandin myötäys riittäny Stijnille... :D Mutta niimpä! Ja mä kun vielä lahjoin... ;) Ehkä ensi kerralla! Kiitos<3

   Poista
  2. Voi noita ruunaherroja kun ei lahjatkaan auta- tammoihin auttaa ;) Ensi kerralla ihan varmasti paremmin! :)

   Poista

Luethan nämä ennen kuin kommentoit! :)

♥ Rakentava kritiikki ja muut positiiviset kommentit on aina tervetulleita!
♥ En tarvitse negatiivista kommenttia ratsastuksestani, käyn valvovan silmän alla ratsastamassa ja korjaamassa virheeni, sinun ei niitä tarvitse minulle kertoa. Asiallisia vinkkejä saa kuitenkin antaa!
♥ Tarkistan jokaisen kommentin ennen julkaisua; ilkeydet ja asiattomat kommentit jäävät julkaisematta.
♥ Postausehdotuksia ja haasteita otetaan vastaan!
♥ Jos jotain jäi mietityttämään, kysy pois! Lupaan vastata parhaani mukaan. :)

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.