tiistai 20. syyskuuta 2016

Punametsän talli, osa 2: tallin hevoset

Tässä postauksessa, postaussarjan toisessa osassa, esittelen Puniksen hevoset - pois lukien yksityisomistuksessa olevat. Jokaisen hevosen nimeä klikkaamalla pääsette hevosen omalle esittelysivulle Puniksen nettisivuille. :)  Jokaisen "tietopakkauksen" alla on kuva kyseisestä hevosesta. Kaikki kuvat (paitsi viimeinen) on otettu 4.9.2016.


EETUn kaikki tätä blogia seuranneet tietävätkin jo. Eli Eetu on rodultaan suomenhevonen ja sukupuoleltaan ruuna. Se on entinen ravuri, ja tuli Punikseen vuonna 2010. Aloitin sen hoitamisen alkuvuodesta 2013. Luonteeltaan se on välillä huomionkipeä, välillä taas kaipaa yksityisyyttä. Se on omasta mielestäni kuitenkin vain yhden ihmisen hevonen. Kaikista kiltein se on silloin, kun se on juuri syönyt. ;)  Eetu on myös meillä vammaisratsastuksessa, eikä mun tarvitse edes taluttaa, vaan he pärjäävät ratsastaessa sen kanssa mainiosti. Eetun luotan täysin!

Rakkain♥


PATI entiseltä nimeltään Kusti (kutsun itse kyllä Kustiksi tai Kustipateksi :D!) muutti Punikseen tänä syksynä. Pate on reipas, vähän ponimainen ja omaan silmään pienikokoinen, mutta suloinen 11-vuotias lämppäriruuna. Sain itse olla mukana koeratsastamassa Patin, ja olenkin sen jälkeen mennyt sillä pari kertaa, jopa kerran ilman satulaa. Patilla on ponimaiset liikkeet, reipas ravi ja todella reipas laukka. Laukka vaatii vielä treeniä, mutta käynnissä ja ravissa Pate liikkuu erittäin kivasti! Aivan ihana otus!

Hankala kuvattava :D


LUCKY on lämminverinen tamma, joka oli alkuun yksityisomistuksessa meidän tallilla, mutta siitä tuli virallisesti tuntiponi viime talvena. Silloin alkuun itsekin ratsastin Luckya paljon. Nykyään Lucky on todella ihana ratsastaa, se tekee sileällä mielellään töitä ja on eteenpäinpyrkivä. Maastossa erittäin reipas - omasta mielestäni siis aivan ihana maastoponi! Todella kiltti hoitaa ja rakastaa rapsuttelua. Lucky saattaa vähän hermostua, jos joku muu kaviokas tulee liian lähelle, mutta koskaan Lucky ei ole kellekkään tehnyt mitään pahaa. :) Aivan ihana tamma!MALLA on yksi leidilauman tammoista, ja rodultaan suomenhevonen. Se osaa jos minkälaisia koulukiemuroita, mutta esteiden ylittyminen riippuu planeettojen asemista. Eli joskus Malla hyppää mitä tahansa eteen laitetaankaan, joskus taas se vain juoksee esteistä ohi. Puomeja Malla kuitenkin menee mielellään. Mistä lie johtuu tämä. :D Mutta todella maastovarma tamma, ja oikea luottoratsu. Tällä hetkellä Malla on sairaslomalla.

Mallalla käytetään kesäihottuman takia keväästä syksyyn ihottumaloimea.


FAILA on taitava puoliverinen tamma, joka ei kesäisin turhasta hötkyile. Lämpimillä keleillä saa ratsastaja olla hyvinkin vaativa, tai tammaa ei välttämättä huvita tehdä töitä. Kirpeillä pakkasilla Fafa on useimmiten hyvinkin pirtsakka ja tällöin moottori rullaa kivasti. Olen huomannut, että mitä haastavampi tehtävä, sen paremmin Faila myös suorittaa - ihan perustehtävät ei ole tamman mielestä ilmeisesti tarpeeksi kiinnostavia. Faila onkin todella taitava kouluhevonen, ja taitaa vähintäänkin HeA-asiat. Kun tamman saa hereille, voi siltä vaatia vaikka mitä!DONNA on 25-vuotias lämminverinen tamma, joka on Puniksessa ylläpidossa tuntikäytössä. Donna on kiltti hoitaa ja ratsastaa, ja se tekee enää vain kevyitä tunteja. Donna osaa olla tammamainen, mutta yhteisen sävelen löydettyä toimii erittäin kivasti (me emme ole kuitenkaan sitä yhteistä säveltä löytäneet...). Este- ja puomitunneilla Donna näyttää taitonsa, ja onhan se ollut ennen taitava estehevonen. Nykyään iän ja kunnon takia sillä ei hypätä enää korkeita, mutta edelleen pienilläkin esteillä Donna innostuu ja saattaa tehdä omia ratkaisujaan esimerkiksi hyppypaikoista ja teistä. Todella hyvä opettamaan pienemmillekkin ratsastajille esteistä..

Iästään huolimatta Donna on todella nuorekas leidi!


VILLE on tänä vuonna 18-vuotiaaksi kääntynyt suomenhevosruuna, joka omaa orimaisia piirteitä. Ville on aina kovasti etenkin Donnan perään, ja tarhaakin vain tammojen kanssa luonteensa takia. Todella kiva ratsastaa, innostuu esteillä joskus vähän enemmänkin. Villen kanssa on helppoa treenata niin koulu- kuin estejuttujakin, sillä Ville on oikea työmyyrä. Maastossa ville toimii useimmiten vetäjän ratsuna, koska se on varma, sekä kuuntelee ratsastajan ohjeita.KAPU saapui meille viime kesänä. Kapu on lämminverinen ruuna, ja aivan superkiltti! Hieman raaka ratsastaa, mutta todella halukas ja innokas oppimaan ja tekemään. Maastossa Kapu toimii kivasti, sekä vasta aloitetut estetunnit ovat menneet todella hyvin. Vaikka laukka ei ihan aina nouse ensi yrittämällä, niin kun sen kerran saa nostettua, tarjoaa Kapu laukkaa mielellään uudelleen ja uudelleen.UNSKI on 23-vuotias ja rodultaan suomenhevonen. Töitä Unto tekee enää vain erkassa. Muuten se saakin vain nauttia eläkeläispapan elämästään isossa ruunalaumassa. Unskilla on ilmeikkäin naama, mitä olen hevosella ikinä nähnyt!


TWIST  "Pirkko" on todella kaunis 25-vuotias lämppäri tamma, ja jo jäänyt eläkkeelle. Pirkko tekee enää vain lasten alkeiskursseja, ja se saa viettää eläkepäiviä leidilauman kanssa ulkoillessa, sekä käyden satunnaisesti vähän kuntoa ylläpitämässä kentällä. Todella kiltti, mutta herkkä tamma.Sekä tallin kaksi tänä vuonna vihreämmille laitumille lähtenyttä ihanaa hevosta:

LAMATAR "Alma" oli leidilauman pomo, ja ainakin omasta mielestään tallin kuningatar. Aivan mahtavan työmoraalin omaava suomenhevonen, joka kunnioitettavasta 23 vuoden iästään huolimatta kulki kuin mikäkin höyryjuna. Alma kävi pääasiassa vain alkeistunneilla, sekä erkassa. Sillä oli älyttömän tasainen ravi, jossa pienimmätkin pystyivät istumaan. Suuresta koostaan huolimatta myös pienetkin pystyivät ratsastamaan sillä sen mahtavan luonteen ansiosta. Alma lopetettiin 28.7. ja mummo pääsi vihreämmille laitumille vanhojen tuttujen luokse.

JEPPE oli omalaatuinen ja vähän höpsö otus. Sen kanssa ei koskaan tullut tylsää, ja yhä ikävä on kova. Toista Jeppeä ei maailmassa varmasti ole! Jeppe lopetettiin 28.3. murtuneen jalan seurauksena.

Ikävä on kova, mutta nyt teillä ei enää ole kipuja. Levätkää rauhassa Alma ja Jeppe ♥


Linkki postaussarjan ensimmäiseen osaan:
Punametsän talli, osa 1: talli ja ympäristö


Onko teillä kenties joku suosikki Puniksesta? Jos ette ole käyneet, niin mikä heppa tämän postauksen perusteella olisi sellainen, jota haluaisitte ehkä kokeilla? :)

12 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Poneista tuleekin oma postauksensa myöhemmin! :)

   Poista
 2. Ratsastin punametsässä vuodesta 2010 tämän vuoden alkuun, mutta joudun harmikseni lopettamaan muuttaessani toiselle paikkakunnalle Muistan kuinka ensimmäisen tunnin menin Villellä ja tiesin heti että punis oli se "oikea paikka". Alkuaikoina ehdottomasti ville ja faila oli ne omat suosikit, mutta mitä enemmän kehittyi vaihtui myös hevossuosikit. Loppuaikoina olisin tahtonut mennä ainoastaan eetulla, sen kanssa tuli aina opittua jotain uutta. Muistan kuinka odotin eetun palaamista takaisin tunneille saikultaan, mutta se tapahtuikin vasta sen jälkeen kun olin lopettanut. Punametsä on ihana ja kodikas talli, mihin voisin aina palata uudestaan. Paljon ihania muistoja <3

  Riina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, ne suosikit vaihtuu sitä mukaa kun löytyy jostain "uudesta" joku mikä vaan toimii ja sopii! :) Mutta ihana kuulla, että Eetusta on joillain hyviä kokemuksia! Erkkikin on kasvanut vähän lempeämmäksikin nykyään.. :') Mutta kiitos kommentista! <3

   Poista
 3. Itse ratsastan puniksessa. Suosikkini ovat: Malla❤ Kapu,Ville,Osku: Olen liiankin pieni sille joten Rodin Sopii:D ja Alma. Mä ratsastin paljon alkeistunneilla Almalla. Mutta olen nyt jatkotunneilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi olla näiden karvakasojen väliltä vaikea valita sitä ehdotonta suosikkia, kun jokainen on täysin erilainen ja omalla tavallaan niin ihana! :) ja Almaa jää kaipaamaan kyllä moni<3

   Poista
 4. Faila ja Kapu iski itseeni parhaiten! Ihania kauraturpia, hurjan suloisia :3 Teillä on näköjään tammapainotteinen talli, meillä kun on pelkkiä ruunia- rouvat tosin järjestää välillä melkoisia kohtauksia, joten ehkä meille sopiikin paremmin ruunanrupsukat :D
  Olisi ihana nähdä videoita näistä kaikista liikkeessä, jos joskus voit sellaisia julkaista! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Poneista vaan yksi onkin sitten tamma ja loput on ruunia. Mutta aika jätkämäisiä tammoja noista osa on.. :D
   Olisi kyllä ihan hauskaa laittaa ratsastusvideota kaikista, mutta ne kun on tuntikäytössä, niin ei ole sellaista mahdollisuutta.. :/

   Poista
 5. Ei ole ketään lempparia, olen alkeiskurssilla ja pelkään hevosia ja aina kun tuleb tunnille niin pelkään ja kaiki puniksen hepatkin on pelottavia ja isoja, lopetan varmaan kokonaan koko harrastuksen, ainakin vaihdan tallia luultavasti

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun mielestä ne on kaikki omalla tavallaan ihania, eikä yksikään ole pelottava. :) Toivottavasti löydät sitten sulle sopivan tallin, jossa on vähemmän "pelottavia" heppoja! :)

   Poista
 6. Kuvausten perusteella Faila tai Malla💗🤗 Tapahtuuko normaaleilla tunneilla paljon tippumisia?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne onkin molemmat yllättävän tasasia luonteiltaan. Todella harvoin 'tammapäiviä'. :) Ei tapahdu. Viimeaikoina olisiko pari tippunut yhteensä, kun poni on päättänyt mennä syömään kesken maastoreissun. Itte oon tippunut vähän "tavallista" useammin, kun meen eri hepoilla. Tuntihepoilta en oo kun pari kertaa omien mokien takia. :D

   Poista

Luethan nämä ennen kuin kommentoit! :)

♥ Rakentava kritiikki ja muut positiiviset kommentit on aina tervetulleita!
♥ En tarvitse negatiivista kommenttia ratsastuksestani, käyn valvovan silmän alla ratsastamassa ja korjaamassa virheeni, sinun ei niitä tarvitse minulle kertoa. Asiallisia vinkkejä saa kuitenkin antaa!
♥ Tarkistan jokaisen kommentin ennen julkaisua; ilkeydet ja asiattomat kommentit jäävät julkaisematta.
♥ Postausehdotuksia ja haasteita otetaan vastaan!
♥ Jos jotain jäi mietityttämään, kysy pois! Lupaan vastata parhaani mukaan. :)

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.