keskiviikko 26. lokakuuta 2016

HIHS 2016

Pääsin tänä vuonna uudelleen Helsinki International Porsche Horse Show:hun toimihenkilöksi. Muutama tunti päivästä meni aina verryttelyalueella kuulutuslistoja kirjoitellen, esteitä kooten ja paskaa keräten. Työvuoron ulkopuolella saatiin vapaasti kulkea Helsingin jäähallissa ja katsoa toinen toistaan upeampia suorituksia.

Löydettiin tällanen ihana kultsu, 
joka kulki vapaana kansainvälisten tallien alueella. :3


Itse seurasin mieluiten esteratsastusta. Kouluosiosta seurasin vain Dressage Knock-Outia, jossa siis kaksi kouluratsastajaa ratsastivat rataa samaan aikaan peilikuvana, ja voittaja pääsi jatkoon. Kouluratsukoista suosikkini oli Stella Hagelstam, mutta Knock-Outin voitti Henri Ruoste. Knock-Outissa ratsukot oli pukeutuneet kukin tyylillään, joista mieleen jäi parhaiten yhden ratsastajan tiara, sekä toisen ratsukon kultaiset suojat, buutsit ja ratsastajan saappaat! Tosi mahtavaa, että kaikki osallistuvat pukeutumalla myös, kun edustavat omaa maataan! :D


Esteluokista kiinnostavimmat olivat tietenkin 140-160cm luokat, sekä Six Bar -luokka, jossa korkeimman esteen puhtaasti ylittänyt ratsukko voitti. Kävi tuuri, että sunnuntaina viimeinen työvuoro päättyi tuntia ennen Longines World Cup 160cm luokkaa, joten kerettiin käydä syömässä ja shoppailemassa Expossa ennen tuon viimeisen luokan alkua, joka oli ihan pakko nähdä!

Mieleenpainuvin suoritus oli ehdottomasti sunnuntain viimeisen luokan uusinnan rata, jossa kesken radan luokan voittajaratsukolta lensi kenkä yhdellä valtavalla okserilla! Ratsukko kuitenkin jatkoi radan loppuun ja voitti koko luokan. Mielestäni ihmeellinen hevonen, sillä noin suurien esteiden hyppääminen ei varmasti ole mukavaa ilman yhtä kenkää - varsinkin jos on tottunut aina olemaan kengässä. Romain Duguet on todella onnekas, kun saa ratsastaa sellaista tammaa, kuin Quorida de Treho!

Kansainvälisistä esteratsukoista suosikkejani ovat Johan-Sebastian Gulliksen, Geir Gulliksen, Steve Guerdat, Romain Duguet, Leopold van Asten ja Scott Brash!


Kuvasin lauantailta mydayta, mutta siitä tuli jotenkin tylsä. Mutta kun se on kerran kuvattu, niin saatte sen nähdä. :DOnko teillä jotain suosikkiratsukkoa HIHS:stä? :)
Mikä luokka teitä kiinnostaa/kiinnosti eniten?

2 kommenttia:

  1. Suosikki ratsukko oli ehdottomasti Henri Ruoste hevosineen! Se oli kouluratsastusta parhaimmillaan ja sai ihan ihokarvat pystyyn lauantai aamun kür luokassa <3 Ei voi kuin ihailla :)

    VastaaPoista

Luethan nämä ennen kuin kommentoit! :)

♥ Rakentava kritiikki ja muut positiiviset kommentit on aina tervetulleita!
♥ En tarvitse negatiivista kommenttia ratsastuksestani, käyn valvovan silmän alla ratsastamassa ja korjaamassa virheeni, sinun ei niitä tarvitse minulle kertoa. Asiallisia vinkkejä saa kuitenkin antaa!
♥ Tarkistan jokaisen kommentin ennen julkaisua; ilkeydet ja asiattomat kommentit jäävät julkaisematta.
♥ Postausehdotuksia ja haasteita otetaan vastaan!
♥ Jos jotain jäi mietityttämään, kysy pois! Lupaan vastata parhaani mukaan. :)

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.