tiistai 11. lokakuuta 2016

Missä jarrut? // kuvatulva kisoista

Viime postauksesta onkin jo aikaa. Ehdin postailemaan enään kerran-kaksi viikossa, kun oikeastaan lukion loputtua sama meno on vain jatkunut. Ei ole vapaapäivää ollut sitten lukion alkamisen.. Mutta tallilla on kivaa, ja nyt on aika isot suunnitelmat Ismon kanssa treenailuun.

Kuitenkin, postauksen aiheeseen: viime viikonlopun kisat! Perjantaina oltiin siis Ratsastuskeskus Ainossa hyppäämässä 70-80cm (arv. A.0.0). Menin tallille jo aamusta, ja ratsastin Ismon naapuritallille, sillä lähdettiin kisapaikalle heidän kyydillä. Ismo sai ensimmäistä kertaa ties miten pitkään aikaan matkakaverin traikkuun, ja poju vaikuttikin kovin tyytyväiseltä (ettei meinannut sunnuntaina mennä yksin traikkuun...). :)

Perillä käytiin ensin kävelemässä rataa, minkä jälkeen otettiin ponit traikusta ja laitettiin kuntoon. Olin lähtövuorossa 26. ja maneesissa sai verkkaamassa olla vain 10 ratsukkoa kerrallaan, joten verkkailtiin ensin ulkokentällä - mikä ei todellakaan mennyt ihan putkeen. Ismo otti heti alkuun ravurimoodin päälle ja yritti kuskailla mua pitkin kenttää. Kerran se juoksi jopa ulos kentän portista.. Eipä mennyt maneesissa verkkaaminen ja verkkahypyt myöskään ihan suunnitellusti. Ismo oli lahna hypyissä ja muuten kuin mikäkin ohjus.

Rata ei ollut mitenkään ihmeellinen, mutta silti vain alle puolet 70-80cm luokan ratsukoista sai puhtaan radan! Ja muutama jopa hylättiin. 

Kuvat © Heidi TanttuHerranjestas ollaan kyllä vakuuttava ratsukko... :'D

Kaiken tuon sekoilun lisäksi melkein missasin oman hyppyvuoroni! Menin nimittäin kentälle ja ihmettelin, miksei siellä ollut ratsukko jo aloittanut vuoroaan. Sitten kuuluikin jo kuuluttajalta "lähtömerkki on annettu", ja kysyin kentällä olleelta, miksei hän mennyt hyppäämään. Sitten tajusin, että ei hitto, sehän oli mun vuoro hypätä! Aikaa oli mennyt jo noin kymmenisen sekuntia, ennen kuin pääsin aloittamaan koko radan! Vähänkö noloa :D  Sen lisäksi, etten ymmärtänyt ilmeisesti milloin saa aloittaa, niin Ismo kuskasi mua 1. esteen jälkeen koko radan läpi. Jarruja ei ollut yhtään, eikä ohjauksessakaan ollut kehumista. Ismo painoi pienet kaarteet ihan täysillä, minkä takia se yksi puomi sitten tulikin alas.  Tuloksena siis 4vp ajassa 44,48s (mukaanlukien siis se 10 sekunnin seisoskelu.. Hupsista!). Nopein muiden ajoista oli vajaa 42 sekuntia, joten Ismo siis kaahasi aika reippaasti. Loppusijoitus siis jaettu 23./47.Tältä esteeltä tulikin sitten se puomi mukana.


Loppuverkkailtiin sitten kentällä ja Ismo oli ihan ylikierroksilla. Loppukäynnit hoidettiin suosiolla maastakäsin. Kun meidän traikkukaveri oli valmis, pakattiin ponit traikkuun ja lähdettiin kotia kohti.

Ainoa normaali kuva meidän loppuverkoista!


Lauantaina kävin kävelemässä Ismolla maastossa, minkä jälkeen jumppailtiin hetki kentällä, sillä Ismo tuntui käyvän ylikierroksilla, vaikka perjantaina olikin ollut erittäin reipas.

Sunnuntaina lähdettiin jo 11 aikaan kohti Nurmijärveä ja ImRan kisoja, Provincia-tallille. Talli ja tilat oli mielestäni todella kivat ja kotoisat! Ismokin oli oikein rentona perille päästessä, vaikka lähtiessä oli vain pokkana kävellyt traikusta ohi - varmaan kun ei ollutkaan kaveria mukana. :D

Perillä katsoin meidän ratapiirroksen, joka alkuun oli sekava mutta ymmärrettiin se nopeasti. Luokkina oli siis 70cm ja 80cm, joissa molemmissa arv. AM5.2, eli uusintaan pääsi puhtaan radan jälkeen, mutta piti odottaa uutta lähtömerkkiä.70cm luokassa olin vasta kolmannessa verkkaryhmässä, joten katsoin ekan verkkaryhmän suoritukset, minkä jälkeen hyppäsin Ismon selkään ja taivuttelin sitä käynnissä ulkona, kunnes päästiin maneesiin verryttelemään. Verkassa Ismo oli reipas ja samalla lailla menossa, kuin perjantaina, joten vähän jännitti. Rupesi naurattamaan siinä vaiheessa, kun yksi ratsastaja tippui (en sen takia kuitenkaan nauranut!) jolloin Ismo rupesi hurjana hyppimään pystyyn ja pyörimään kuin hyrrä.

70cm verkkahyppy

Ennen 70cm luokan lähtölupaa

Perusradan viimeinen, eli 8. este.

Uusinnan aloitus....
Rata kuitenkin meni hyvin. Saatiin puhdas nollarata, ja muistin jopa uusinnan radan oikein! 80cm verkka meni kutakuinkin samalla lailla kuin 70cm verkka, mutta hypyissä Ismo oli lahna. Radalta tulikin 4vp heti ensimmäiseltä esteeltä, kun Ismo vain rysäytti siitä läpi. Saatiin kuitenkin loput 7 perusradan estettä ylitettyä onnistuneesti. Mutta rata loppui siihen.

70cm radalta siis 0-0vp uusinnan ajalla 42,18s, millä päästiin sijalle 10./24.
80cm radalta 4vp ja perusradan aika 47,73s, millä mentiin sijalle 14./17.

Ihan pettynyt en ole, radat oli kuitenkin molemmat paljon rauhallisempia, kuin perjantaina, sekä saatiinhan me se puhdas rata sieltä!

80cm eka este, josta tuli takapuomi mukana.
Perusradan viimeinen, eli meidäm 80cm radan vika este. :)

Meidän starttien välillä oli sunnuntaina melkein tunti, joten en yhtään ihmettele, että Ismo oli parempi ekassa luokassa. Se joutui kuitenkin kävelemään ja seisoskelemaan lähes tunnin loimi päällä ulkona starttien välillä. Ei pystytty edes verkkailemaan kunnolla missään, kun ei löydetty kenttää ja pihan pohja oli sopiva vain käyntityöskentelyyn.

Lähdettiin sitten kävelemisen jälkeen kotia kohti, missä Ismo pääsi vielä hetkeksi ulkoilemaan ennen iltaruokia.

Nyt siis jatkossa estetreeneissä mm. laukkalähestymisiä ja kontrolliharjoituksia!

Ratavideot vielä sunnuntailta:
8 kommenttia:

 1. En kestä tuota 70cm ekaa hyppyä, rupesin tässä itsekseni hihittelemään kun Ismo näyttää sisäisen ravurinsa.. :D Ihana Ismo, niin hömppä! :) Hirveän hyvin se kyllä ravistakin ponnistaa, jotenkin säännöllisesti ja tasapainoisesti!
  Erityismaininta kyllä noista kommenttiraidoista, naureskelin täällä ääneen "Ismohan hyppää vaikka perse edellä!". :D I love it!
  Hyvä te, harmittava pudotus tuolla 80cm radalla, mutta ensi kerralla sitten puhtaasti! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, Ismo on viimeiakoina taas väläytellyt ravurin liikkeitään.. Välillä ei niin ihanasti. ;) Mutta totta, vaikka Ismo ponnistaakin ravista usein yhdellä takajalalla, niin hyppyihin on helppo päästä mukaan ja hypyissä on helppo olla selässä. :)
   Joo, kuuntelin videot ja päätin, että meidän tiimin kommentit saavat jäädä videoon. :D Kommentoijina siis ihana kuvaaja Heidi sekä hevosen omistaja! :) Hauskaa oli katsoa nuo videot ihan kommenttiraidan kanssa!
   Ja jep, vähän harmitti se eka, kun itse jäin vielä kaiken kukkuraksi ihan jälkeen hypyssä. Mutta onneksi loppu rata meni hyvin. :)

   Poista
 2. Parhaat kommentit ei vissiin tullukaan videolle xD mut joo, oli mulla ihan asiaakin: ihankoo Ismo hyppäis nyt kahella jalalla!

  VastaaPoista
 3. En tiä onko huono asia vai ei xD Mut kiitos kommenteista<3 :D
  Ja kyllähän se laukasta ponnistaa usein kahella jalalla, ravista yhellä!

  VastaaPoista
 4. haha näyttää hevosella kyllä olevan virtaa1 :D Ihanan näköinen kumminkin ja näytät hallitsevan tosi hyvin! Tsemppiä jatkoon!
  http://jessicannblogi.blogspot.fi/2016_10_01_archive.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ismo on nyt kunnon ja lihasten kasvaessa alkanut kuskailemaan, vaikka ruokintaa ei ole lisätty - sattuneesta syystä. :D Mutta kiitos paljon!

   Poista
 5. Kommentoimpa nyt vähän lisää.. :D Mutta vitsit että Ismolta löytyis halua mennä! Vieläkun malttais keskittyä tehtäviin, siitä kuoriutuu kyllä koko ajan parempi ratsu :3 Ja ratsastat sitä super hyvin ja kärsivällisesti vaikka toinen hömppä vähän säheltääkin välillä :D
  Ja huikeat kommentit videon taustalla! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, totta! Se on pikkunen adhd, kun sille päälle sattuu. Turha siinä on hermostua. :D Kiitos<3
   Ja jep, oli pakko jättää ne, kun sain itsekin hyvät naurut. ;) Kommentoijina siis hevosen omistaja sekä paras kaverini. :D

   Poista

Luethan nämä ennen kuin kommentoit! :)

♥ Rakentava kritiikki ja muut positiiviset kommentit on aina tervetulleita!
♥ En tarvitse negatiivista kommenttia ratsastuksestani, käyn valvovan silmän alla ratsastamassa ja korjaamassa virheeni, sinun ei niitä tarvitse minulle kertoa. Asiallisia vinkkejä saa kuitenkin antaa!
♥ Tarkistan jokaisen kommentin ennen julkaisua; ilkeydet ja asiattomat kommentit jäävät julkaisematta.
♥ Postausehdotuksia ja haasteita otetaan vastaan!
♥ Jos jotain jäi mietityttämään, kysy pois! Lupaan vastata parhaani mukaan. :)

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.