lauantai 19. marraskuuta 2016

Gobbackan koulukilpailut ja kisakauden päätös

Aiemmin tänään oltiin Grandin ja Ismon kanssa Gobbackan kisasarjan kauden päätös -koulukilpailuissa, joissa mentiin Ismon kanssa raviohjelma 2012 ja Grandin kanssa HeC:1 ja HeB KN Special. Aivan naurettavan huono lopetus muutenkin säälittävälle kisakaudelle... :'D Jospa sitten ensi vuonna mekin oltaisiin palkintojenjaossa? Tai edes ei-viimeisiä... Aina voi toivoa ;)

Vaikka radat itsessään eivät olleet mitään hienoa katseltavaa, niin kyllä tuomarin kommentit saivat silti hymyilemään: "Siistiä ja eleetöntä ratsastusta" (raviluokka) ja "Istut ryhdikkäästi ja ratsastat rauhallisin avuin" (HeB), ja aina ihana: "Tsemppiä" (HeC). :)  Eli iiihan ihan pieleen ei ole mennyt, mutta kuitenkin.. ;)

Kuvia ei päivällä tullut otettua, joten alla throwback-kuva mun ja Grandin ekaan HeB:iin, joka oli sattumoisin myös KN Special! Tosin ihan samalta näytettiin tänäänkin - paitsi, että mulla oli tänään valkoiset housut ja pidempi ohja. :'D


Aamu ei muutenkaan alkanut ihanteellisesti, sillä heräsin jo kolmelta aamuyöstä, enkä saanut enää unta. Kuudelta lähdin tallille, että sain Ismon ja Grandin ruokittua ajoissa - ja jaoinpa siinä samalla aamutallinkin puolesta heinät kaikille, kun hepat eivät arvostaneet, että kaveri sai heinää ensin..  Sen jälkeen Ismon liikuttaja tuli ja hoidettiin ponit ja 20 yli kahdeksan lähdettiin laahustamaan kohti naapuritallia ja kisapaikkaa.

Perillä kävin ilmoittautumassa ja rupesin verkkaamaan Grandia kentällä. Kauaa ei ehditty, ennen kuin sai mennä maneesiin, jossa verryttelyaika oli 20min. Se ei ihan riitä Grandin verryttelyyn, joten ensimmäisenä ollut rata HeB meni pyllylleen. Tuloksena 53,60% ja viimeinen sija (5./5), pisteskaalalla 4,0--6,5... Ei siinä kerennyt harmitella, kun piti hypätä suoraan Ismon selkään ja mennä sitä verkkailemaan seuraavaa luokkaa, eli raviluokkaa varten.


Valitettavasti sain videota vain kahdesta ensimmäisestä luokasta. Ja kännykkälaatuisia vielä.. :P


Ismo oli reipas, ja pienet shetlanninponit vähän jänskätti, mutta suht rauhallisesti selvittiin verkasta. Sen jälkeen odoteltiin maneesin ulkopuolella meidän vuoroa; oltiin viimeinen ratsukko ko luokassa. Kun meidän vuoro oli, pyysin, että edellinen ratsukkokin poistuisi maneesista, että Ismo saisi keskittyä ihan omaan tekemiseensä. Saatiin sitten maneesi "itsellemme" ja aloitettiin rata.

Käyntiosuudet meni mielestäni hyvin ja rennosti. Raviosuudet oli yllättävän onnistuneita, sillä Ismon ravissa ei niin vain istutakkaan. Pisteskaala oli 4,0--7,0. Oikeastaan tuomarin mielestä harjoitusravi- ja käyntiosuudet olivat onnistuneimpia (7,0). Lopputuloksena 60,20% ja sija 5./7. Ismo oli reipas ja haki ajoittain ravin tahtia, mutta se taitaapi johtua pienestä kisajännityksestä. Ismon kanssa ollaan kys. tallilla käyty vain hyppäämässä aiemmin, kuten Ismo varmasti muistikin. :)Päivän onnistunein - ja viimeinen - rata oli Grandin kanssa HeC:1 2000. Vaihdoinkin heti Ismon radan jälkeen taas heppaa ja kiirehdin verkkaamaan maneesiin. Grandi oli reippaampi kuin B:ssä. Oltiin ensimmäinen ratsukko, joten saimme jäädä suoraan verryttelystä radalle odottamaan lähtölupaa.

Grandi meinasi useaan otteeseen siirtyä itsekseen käyntiin, ja oikealle kulmaa laukatessa sillä meni sitten jalat ristiin ja tuli rikko raville. Korjasin asian nopeasti, eikä ravia tullut kuin pari askelta. Alku oli hyvä, loppua kohden Grandi taas sammui ja hidastui, mutta selvittiin maaliin asti pisteskaalalla 4,0--7,0 (suurin osa 6,0--7,0, mutta myös pari 5,0--5,5 sekä yksi 4,0 liian isosta voltista). Mutta rata oli huomattavasti parempi kuin aiempi. Tulos 62,50%, vaikka sillä nyt ei yltänytkään kuin sijalle 17./26, mutta olen muutoin tyytyväinen.


Olen kuulemma aina positiivinen pienistä plussista ja positiivisista kommenteista, vaikka useimmat olisivat niistä ehkä harmissaan. En vain jaksa harmitella huonosti menneitä ratoja, sillä odotukset ei koskaan ole korkealla. Tavoite on aina vain päästä radasta läpi. :)  Ehkä joskus osaan vielä ratsastaa, jos en Grandia, niin edes jotain hevosta oikein. ;)

Toinen throwbacki viime kevääseen. Meno muuten samaa, mutta sentään istunta on parantunut! :D


Meidän kisakausi siis päättyi tähän, ja ensi vuonna jatketaan taas uusilla kuvioilla. Saa nähdä, mitä uusi vuosi tuo tullessaan. :D  Jatketaan nyt siis Ismon kanssa treenailuja, sekä menen Grandilla varmaan sen kerran viikossa. Pitäisi maneesillekin päästä hyppäämään Igorin kanssa joku päivä! Jospa sitä ensi viikolla tai seuraavalla jo!?


Onko sinun kisakautesi jo ohitse? Mitkä fiilikset jäi?
Odotatko ensi vuoden kisoja? :)

8 kommenttia:

 1. Ismo meni mielestäni tosi hienosti, kuten sanoit, niin raviin löytyi ajoittain tosi hienoa liikettä, tahtia ja mielestäni poljenta oli miltei koko ajan tosi hyvä (ei laahaa takajalat maata niinku tolla mun ratsulla.... varsinki nyt ku se laahaa vasenta takasta vielä viis kertaa enemmän), joten kyllä mun mielestä voit olla Ismottimesta ylpeä! :)
  Harmi, ettei Grandin toisesta radasta ole videota, oli varmasti huima parannus tuohon aiempaan :) Hyvin se Grandi kuitenkin lähtee lisäyksiin mun mielestä, vaikka tuntuikin selkään vähän laiskalle! Sillä on kyllä tasainen tahti, eikä se turhia kiihdyttele (köhköh taas Pilleri) :D Kyllä sä voit mun mielestä olla tyytyväinen! :)

  Ensi vuodelle tsemppiä jo tässä vaiheessa, ootte kaikki ihania <3!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ismosta oon erittäin ylpeä! :)<3
   Niimpä, olisin sen radan mielummin blogiin laittanut kuin heb :'D Mutta ei voi mitään. Kuvaaja vaan jäi kotiin nukkumaan tällä kertaa. ;)
   Grandilla tosiaan tasaisuus on helppo saavuttaa, mikä on C:ssä ok. Mutta haluaisin sen peräänannon sinne B:hen, että saataisiin se 60% raja rikki... :D
   Kiitos paljon, ja samooin <3

   Poista
  2. Ja vaikka sä tiiätkin varmaan tästä meidän kisakaudesta niin kerronpa tässä vielä silti vastauksena tuohon kysymykseen että kisakausi on tosiaan ohi ja saldona tältä vuodelta kolmista kisoista yksi ruusuke (kolmas sija, Pilleri 60-80cm erikoisesteet syyskuussa), mutta monta opettavaista elämystä! Tän päivän sijoituksista en 60-70cm luokassa vielä tiedä, mutta 80cm toinen sija mutta ei ruusuketta, kun oli niin vähän osallistujia. Mulle jäi hyvä mieli kuluneesta kaudesta, mutta odotan ensi vuotta kyllä tosi kovasti- jos päästäisiin Pillerin kanssa osallistumaan kaikkiin vuoden kisoihin ja treenaamaan säännöllisesti, niin olisi kyllä huippua ja yllettäisiin varmasti useamminkin ruusukkeille!! :)<3

   Poista
  3. Ensi vuotta odotellessa :D mulla mahdollisesti kuviot muuttumassa, ja toistaiseksi vielä kaikki auki. Saas nähdä miten tää juttu selkiää :)

   Poista
  4. Eiköhän se selviä ihan hyvin, toivottavasti sulle parhain päin! :) Itsellänikin kyllä ensi vuosi ihan auki, kun en edes tiedä mihin haluaisin eniten opiskelemaan.... Kuopiossa haluaisin pysyä, niin saisi harrastaa noiden kopsukoiden kanssa, mutta tietty nyt ensin ehkä se itselle sopivin ala ja koulu, eikä niin että no mitäs tästä kaupungista löytyy :D Tsemppiä sulle tulevaan, mitä se tuokaan tullessaan! :)

   Poista
 2. Tosi hyvin nuo näytti menevän, nyt vaan lisää treeniä ens kauteen! ;) Itsellä vikat kisat oli jo syyskuussa kun on ollut nyt treenihepasta puutetta, mutta jospa ens kausi ois sit ihan kisatäytteinen! ;) Ja tosi kiva muuten että on nää koostevideot!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Ja ehdottomasti lisää treeniä. Onneksi nyt on aikaa, ja kelit kun pysyisi tällaisena, ei tarttisi edes maneesille asti lähteä. :) Toivottavasti löydät treenikaverin!

   Poista

Luethan nämä ennen kuin kommentoit! :)

♥ Rakentava kritiikki ja muut positiiviset kommentit on aina tervetulleita!
♥ En tarvitse negatiivista kommenttia ratsastuksestani, käyn valvovan silmän alla ratsastamassa ja korjaamassa virheeni, sinun ei niitä tarvitse minulle kertoa. Asiallisia vinkkejä saa kuitenkin antaa!
♥ Tarkistan jokaisen kommentin ennen julkaisua; ilkeydet ja asiattomat kommentit jäävät julkaisematta.
♥ Postausehdotuksia ja haasteita otetaan vastaan!
♥ Jos jotain jäi mietityttämään, kysy pois! Lupaan vastata parhaani mukaan. :)

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.