perjantai 23. joulukuuta 2016

Estevalmennus uuden valmentajan silmän alla

Kerkesin vielä ennen tallien joululomia varata itselleni estevalmennuksen! Koska oma vakkarivalkkuni on jo lähtenyt joulun viettoon, kysyin naapuritallilta Panttilan Arlaa pitämään meille yksityisen estetunnin - ja täytyy jatkossa käydä hänenkin valkuissaan oman valkun ohella! Todella saman tyyppisiä valmentajia, ja mulle sopivia. :)

Käytiin jo keskiviikkoaamuna Ismon kanssa maneesilla koulua vääntämässä (oma kenttä taas huono, vaikka oli välissä oikein hyvä..), ja Ismo oli todella kiva ratsastaa. Alkuun tietysti virtaa riitti ja se halusi vaan juosta, mutta tehtiin sitten paljon käynti- ja ravijuttuja, niin sain sen kivasti kuuntelemaan.

Maneesivalotus ja osaamaton kuvaaja... :D

Torstaiaamuna raahasin pikkusiskon mukaan tallille kuvaajaksi, kun lähdettiin Ismon kanssa sinne estevalmennukseen. Oltiin vähän ennen kymmentä tallilla, jolloin hoidin Ismon ja varustin, ja lähdettiin puolen jälkeen kävelemään maneesille. Oltiin maneesilla hyvin ajoissa, joten kerkesin vähän seuraamaan edellisen tunnin hyppääjiä - jotka näyttivät hyviltä ja onnistuivat tehtävissä. Silmään osui ihan ensimmäisenä kuitenkin se kolmen kavalletin jumppasarja, joten pieni jännitys tuli päälle.

Aloitin sitten ensin yksin ravaillen kenttää ympäri, sekä otettiin myös parit laukat. Ismo oli alkuraveissa hyvin kuulolla, mutta ekojen laukkojen jälkeen se keräsi kierroksia sen verran, että ensimmäiset tehtävät menivät pyllylleen (ei ihan kirjaimellisesti kuitenkaan onneksi :D!). Tultiin ensin ravissa molempiin suuntiin pääty-ympyrällä puomin ulkopuolelta ja puomia niin, että ravi pysyi tasaisena ja rauhallisena. Laukassa samaa, ja johan Ismo riehaantui.. :'D Ei se mitään.

Tunnin aikana tultiin suoraa- ja kaarevaa linjaa, ravilähestymisiä ja laukkalähestymisiä, pieniä radanpätkiä, sekä kolmen kavaletin innaria. Alkuun tultiin linjan esteet puomeina ja ristikoina, sitten ne ristikoiksi ja lopulta pystyiksi. Helpoimmaksi osoittui yksittäinen ristikko ympyrällä. Myös innari meni yllättävän hyvin, sillä itse kammoan niitä jostain syystä, eikä Ismo tullut kuin pari kertaa edes laukalla sisälle tehtävän. Mutta selvittiin!

Ihan loppuun hypättiin niitä radanpätkiä, sekä viimeisenä yksittäinen okseri oikeasta laukasta, jolloin esteelle tuli vaihto vasemmalle. Lopetettiin tähän, sillä lähestyminen onnistui todella kivasti laukassa. Sen jälkeen enää ravailtiin ja koitin vain saada ravia rauhalliseksi ja pyöreäksi.

Sain muutamia videoita tunnista VIHDOINKIN!. Toivottavasti joku jaksaa katsoa kokonaan, sillä vähän pitkäksi jäi editoinninkin jälkeen. :D   En laittanut musiikkia, vaan videolta kuuluu valkun kommentit, omiani ei valitettavasti kuule. Mutta toivottavasti saatte selvää! :)
Älyttömän hyvä fiilis jäi tunnista! Ope antoi paljon vinkkejä ja ohjeita, sekä osasi ottaa Ismon "vajavaisuudet" huomioon todella hyvin, vaikka onkin Ismoa vain kisoissa aiemmin nähnyt vilaukselta. Täytyy ehdottomasti käydä uudelleen hänen tunneilla, ainakin yksityistunneilla, mutta ehkä jopa ryhmätunnilla joskus. :)

Oletteko te käyneet jonkun uuden valmentajan/opettajan tunneilla? 
Millaista oli "vanhaan" verrattuna? :)

6 kommenttia:

 1. Vihdoinkin pääsin kattoon tän! Ismo on kyllä ihanan virtaisa tapaus, se kuitenkin näyttää tosi kuuliaiselta vaikka voikin mennä välillä vähän kovempaa. :) Ja tuo valmentaja oli kyllä ihana, ihanan positiivinen ja halusi korjata niitä asioita aktiivisesti vaikka kehuikin paljon! Ja ihana, kun hän ymmärsi myös Ismoa, ettei se vielä ole ihan mikään mestari :) Hienosti te kyllä todella menette ja sä olet itse tosi maltillinen vaikka Ismo touhottaisi! :) Ja ei video mun mieleen kyllä ollut liian pitkä, kun kaikissa pätkissä oli ihan oikeaa asiaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huomasin että videon teksti on vaihtanut paikkaa :( mutta näimpä! Ihme, että Ismo saa ne jalkansakin mukaan, vaikka pää menee selvästi edellä :'D Ja pidin valmentajasta todella paljon - myös hän osaai nauraa Ismok hössötykselle, eikä hermostunut kertaakaan! :)
   Ja kiitos, todella hyvä kuulla. Ajattelin jo, että 10min Ismon säheltämistä voi käydä tylsäksi.. mutta siksi jätinkinn valkun kommentit kuuluviin. :)

   Poista
  2. Kyllä, jos kommentit vaan kuuluu, niin kyllä ne on mun mielestä hyvä jättää kuuluville! :) Itsekin aina jätän, ja parhaimmillaan myös tekstitän- koska onhan se nyt ihan just niin tärkeää! ;) Videoista voi ulkopuolisetkin sitten oppia, jos omalla hepalla tai omassa ratsastuksessa on samoja ongelmakohtia :) Ja ei Ismo mitään sähellä, ihan hienostihan se menee, formulaa on kiva leikkiä ;)

   Poista
 2. Vastaukset
  1. HYVÄÄ JOULUA <3 ja jouluterkutherkut Pillerille ja muille!

   Poista
  2. Palleroinen ja muut jengiläiset kiittää! :)

   Poista

Luethan nämä ennen kuin kommentoit! :)

♥ Rakentava kritiikki ja muut positiiviset kommentit on aina tervetulleita!
♥ En tarvitse negatiivista kommenttia ratsastuksestani, käyn valvovan silmän alla ratsastamassa ja korjaamassa virheeni, sinun ei niitä tarvitse minulle kertoa. Asiallisia vinkkejä saa kuitenkin antaa!
♥ Tarkistan jokaisen kommentin ennen julkaisua; ilkeydet ja asiattomat kommentit jäävät julkaisematta.
♥ Postausehdotuksia ja haasteita otetaan vastaan!
♥ Jos jotain jäi mietityttämään, kysy pois! Lupaan vastata parhaani mukaan. :)

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.