lauantai 31. joulukuuta 2016

Mieti, ennen kuin kirjoitat.

Postaus kaikille kommentoijilleni! :)

Arvostan kommentteja, niin asiallisia vinkkejä kuin positiivisia ajatuksia! Mutta yhtä asiaa en ymmärrä, nimittäin sitä, että miksi täytyy jonkun blogiin mennä anonyyminä laittamaan jotakin tyhmää - mitä ei varmasti kehtaisi tai uskaltaisi kasvotusten/nimellä mennä sanomaan? :D

Bloggaamisen tarkoitus on jakaa omia ajatuksia ja kokemuksia muiden kanssa ja mahdollisesti herättää sitä kautta keskustelua ja kuulla muiden ajatuksia asioista. Kommentoijien kanssa juttelu kommenttibokseissa on yksi parhaimmista asioista bloggaamisessa. Ainakin itseäni kiinnostaa teidän lukijoiden ajatukset, mielipiteet ja omakohtaiset kokemukset blogissani käsitellyistä asioista.

Olen hyväksynyt anonyymin kommentoinnin blogissani aiemmin, koska halusin antaa kaikille lukijoilleni mahdollisuuden osallistua keskusteluun ja ilmaisemaan mielipiteensä. Minulle on tärkeää, että kommenttiboksissa tulee esille uudenlaisia näkökulmia ja kommentoijat voivat kertoa omia kokemuksiaan postauksen aiheeseen liittyen. Kommentoiminen on lukijoille helppoa, kun heidän ei tarvitse kirjautua sisään eikä antaa omaa nimeään tai sähköpostiosoitettaan. Moni ei edes halua jakaa ns yhteystietojaan internetissä julkisena, joten ymmärrän, miksi anonyyminä on kivempi (etenkin nuorempien) kommentoida. Valitettavasti anonyymiyttä on helppo käyttää hyväkseen muiden haukkumisessa.

Aiempi postaukseni Tavoitteita Ismon kanssa vuodelle 2017 herätti paljon keskustelua kommenttiboksin puolella. Jotkut olivat todella asiallisia ja hyvin perusteltuja, mutta etenkin yksi kommentti oli selvästi tarkoitettu loukkaavaksi:

Rakas anonyymi, älä huoli, sillä onneksi sun ei koskaan tarvitse edes Ismon selkään nousta! :)


Vaikka minä en ota (etenkään anonyymien) kommentteja itseeni, niin se ei tarkoita, ettei joku muu ottaisi. Joku voi oikeasti pahoittaa mielensä sellaisista kommenteista, jolloin voi motivaatio bloggaamiseen kadota, tai jopa into koko harrastukseen, kun "on vain liian huono" anonyymien mielestä. Miettikää jooko ihmiset, ennen kuin kommentoitte: kehtaisitteko sanoa ne samat asiat nimellä ja kasvotusten, mitä olette laittamassa anonyyminä? :)

Hassua tässä on se, että vaikka seuraava julkaistu postaus käsitteli omaa kehittymistäni ratsastajana, ei näille anonyymeille tullut mieleenkään laittaa sinne omaa mielipidettään. Mutta kun kyseessä oli lämminverinen exravuri, jonka kanssa vasta treenaillaan ja katsotaan mihin tulevaisuus meidät vie (tai on viemättä :D), niin arvostelevia kommentteja sateli monta..!?

Olen nyt kuitenkin päättänyt sulkea anonyymien kommentointimahdollisuuden pois päältä, ainakin toistaiseksi. Katsotaan, jos sen laitan myöhemmin takaisin. :)

Ja onneksi siellä ruudun toisella puolella on myös teitä ihania, positiivisia kommentoijia, jotka osaatte olla asiallisia ja jaksatte kertoa omia kokemuksianne ja mielipiteitänne! ♥

Sen halusin vain pikaisesti käydä vielä sanomassa! Mieti, ennen kuin kirjoitat.


"Ennen kuin sanot mitään, pysähdy ja mieti, miltä itsestäsi tuntuisi, jos joku sanoisi sen sinulle."


Haluan vielä toivottaa teille kaikille 
ONNELLISTA JA MENESTYKSEKÄSTÄ UUTTA VUOTTA 2017!!! 
Toivottavasti palaatte ensi vuodenkin puolella blogiani lukemaan! :) Kiitos ja kumarrus!


4 kommenttia:

 1. Tämä oli tosi hyvä postaus. :) hyvää uutta vuotta sullekkin :)

  VastaaPoista
 2. Hyvä postaus! :)
  En ymmärrä ihmisiä jotka kirjoittaa noin ilkeästi,
  kyllä mä ainakin kehtaisin poistua tallipihasta semmosen hepan kaa
  joka olisi vähän ruma/iäkäs tms. se vaan vähän ottaa aivoon että joku edes kehtaa
  sanoa jotain tuollaista!
  Mutta toi anonyymi joka kirjoitti tollein niin vaan on kateellinen sulle kun sulla on noi upea ja komea sekä lupaava herrasmies. Mutta ei se siltikään oikeuta mitää tuollaista sanomaan !

  p.s Sun blogi on nykyään mun lemppariblogi, ja se on myös mun suosikeissa ruudulla<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :)♥!
   Ja niimpä.. Katotaan, jos joskus laitan anokommentoinnin takaisin, mutta toistaiseksi mennään näin. Jos vaikka laittaisivat omilla nimillään jatkossa kommenttinsa. :)

   Ja apua, ihana Iida<3

   Poista

Luethan nämä ennen kuin kommentoit! :)

♥ Rakentava kritiikki ja muut positiiviset kommentit on aina tervetulleita!
♥ En tarvitse negatiivista kommenttia ratsastuksestani, käyn valvovan silmän alla ratsastamassa ja korjaamassa virheeni, sinun ei niitä tarvitse minulle kertoa. Asiallisia vinkkejä saa kuitenkin antaa!
♥ Tarkistan jokaisen kommentin ennen julkaisua; ilkeydet ja asiattomat kommentit jäävät julkaisematta.
♥ Postausehdotuksia ja haasteita otetaan vastaan!
♥ Jos jotain jäi mietityttämään, kysy pois! Lupaan vastata parhaani mukaan. :)

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.