lauantai 3. joulukuuta 2016

Pitkästä aikaa taas estevalmennuksessa!

Toivottavasti tämä postaus ei huku kaikkien joulukalenteripostausten ja muiden sekaan, että edes joku kerkeää tämänkin lukemaan. ;)


Torstaina mentiin siis pienellä Punis-porukalla hyppäämään naapuritallin maneesille. Ennen meitä oli joku ryhmä jo ollut hyppäämässä, joten esteet olivat valmiina kentällä. Valkku laski esteitä meille ensin puomeiksi ja kavalleteiksi, sillä Ismolla oli pitkä tauko hyppäämisestä, sekä muut meidän porukasta olivat hypänneet vain vähän. Aloitettiin siis ihan iisisti.

Alkuverkattiin ensin ympyrällä; tehden käynti-ravi-siirtymisiä mahdollisimman pienin ja kevein avuin. Ismo teki juuri niin kuin pyysin, eikä ollut mitään ongelmaa missään siirtymisissä. Kun sitten alettiin tulemaan isommalla ympyrällä kahta laukkapuomia vasempaan kierrokseen, innostui Ismo niin kovasti, että sai jotain ihme pomppukohtauksia... :'D  Laukka rullasi älyttömän kivasti, mutta vauhtia olisi saanut olla hieeman vähemmän.


"Mentäskö väähän kovempaa, jooko?"

Ei vaan voitu näyttää normaaleilta :D


Tultiin sitten oikealla laukalla ensin ne laukkapuomit suoralla uralla ja siitä suoraan pääty-ympyrällä oleva puomi-kavaletti. Laukka ei millään meinannut säilyä puomien jälkeen, mutta saatiin siihenkin pari hyvää yritystä. Sitten tultiin vielä laukkapuomit, pari laukkaa kaarteessa ja perään puolikkaiden ristikoiden innari (eli kavaletti-innari niin, että vain toinen pää molemmista puomeista oli nostettu).  Sen jälkeen tultiin linjalla innari - 3 laukkaa (12m) - puomi - ristikko, sekä toiseen suuntaan sama. Se ei enää onnistunutkaan miten halusin, vaan Ismo veti kahdella laukalla sen välin innostuessaan... Jarrut löytyi aina vasta tehtävän jälkeen, eikä tehtävän aikana. Lievästi sanottuna taas hävetti se meidän meno, kun maneesiin oli alkanut tulla seuraavia ratsastajia verkkaamaan....

Pari onnistunuttakin yritystä saatiin. Tultiin loppuun vielä oikeassa laukassa suorahko lähestyminen ehkä 60-70cm okserille, jolta jatkettiin vasemmalla laukalla vielä puomi-pysty. Ensimmäinen yritys meni pyllylleen, kun tuntui, että Ismo lähti totaalisesti okserin jälkeen käsistä ja en saanut sitä kiinni. Toisella yrityksellä annoinkin enemmän tilaa, ja lähestyminen ja hyppy pystylle sujui täydellisesti. Tultiin vielä kerran se okseri, ja vaikka paikka ei osunut, Ismo korjasi tilanteen laukassa eikä rikkomalla raville, joten päätettiin lopettaa tunti onnistumiseen. Tästä jatketaan siis ensi kerralla!

Miten teillä on viimeisimmät estetreenit sujuneet?
Perjantaina oli sitten PunRan pikkujoulut, jossa saatiin hyvän ruoan lisäksi nauttia hyvästä ohjelmasta! Oli tietokilpailuja ja musavisaa, sekä palkittiin seuran ahkeria toimihenkilöitä ynnä muita.

Itse sain PunRan este B-mestaruudesta hopeamitalin, sekä meidän pöytäjoukkue voitti yhden tietovisan. Sain myös toimihenkilönä olosta pienen kiitoksen, sekä hallituksessa olemisesta ihanan termarin ja neulepannan - nyt kelpaa olla tallilla kylmilläkin ilmoilla (pipoa en osaa käyttää). ;)

Aiemmin en ole osallistunut seuran pikkujouluihin, mutta täytyy ehdottomasti ensi vuonna mennä taas! :)

Oletteko te käyneet jo pikkujouluissa? :D

6 kommenttia:

 1. Kiva postaus ja näitä koostevideoita tykkään itse ainaki katsoa tosi paljon!Teillä näytti muuten hyvin menevän tuo valkka, nyt vaan lisää treeniä ootte ihana parivaljakko! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos<3 Suunnitelmissa tosiaan olisi käydä kerran kaksi viikossa maneesilla, kun meidän kenttä on nyt jäässä. Toivottavasti kuvaaja lähtee mukaan ;)

   Poista
 2. En kestä noita Ismon jalkoja, kun ne on nii nopeet :D! Tai siis että vaikka se tulee kovaa sisään esim.innarille, niin silti se nostaa ne jalat ihan tositositosi nopeesti! Ihan ihmeellistä, miksei Pillerillä vois olla tommosta nopeutta jaloissa :D
  Ismo oli selkeesti kyllä ihan innoissaan, mut sen ymmärtää kyllä niin eihän sille osaa olla mitenkään vihainen vauhdista! :) Olette hienoja, toivottavasti höyryt pikkuhiljaa purkautuu ja Ismokin sitten tasoittuu vähän vähemmän formulaksi ;) tsemppiää <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No näimpä! En tajua miten se kerkiää nostelemaan jalkansa, vaikka vauhtia on jo reippaasti :D Ei sille vihainen voi olla, vähän nauratti vaan koko homma. ;) Toivotaan todella, että Ismo tästä vähän rauhoittuisi, kunhan esteistä tulee taas vain "arkinen" ja tavallinen juttu. *peukut pystyyn*

   Poista
  2. Kyllä se Ismo siitä tasoittuu! :) Voihan se olla, että myös pakkaset vähän pörisyttää nyt heppoja, ainakin meillä on keksitty konnankoukkua jos jonkinlaista, mm. Eetu ei suostu menemään ovipäätyyn ja Leevi pelkää olevinaan lunta :'D en kestä noita poneja!
   Innostuuko Ismo muuten myös puomeista noin paljon, vai pelkästään esteistä? :)

   Poista
  3. Jep, pakkaset ja tuuli saa usein ponit hyvin hereille :'D Mutta Ismo on ollut tällanen siitä asti, kun se alkoi saada lihasta tossa kesän aikana... se vaan kehittelee ittelleen lisää virtaa, vaikka ruoka on vähäsokerista :D
   Innostuu! Riittää jopa, että kentällä vain lojuu jonkun jäljiltä puomi, niin Ismo on koko ajan kaartamassa sille ja vetää herneen nenään kun ohjaan ohi... :'D

   Poista

Luethan nämä ennen kuin kommentoit! :)

♥ Rakentava kritiikki ja muut positiiviset kommentit on aina tervetulleita!
♥ En tarvitse negatiivista kommenttia ratsastuksestani, käyn valvovan silmän alla ratsastamassa ja korjaamassa virheeni, sinun ei niitä tarvitse minulle kertoa. Asiallisia vinkkejä saa kuitenkin antaa!
♥ Tarkistan jokaisen kommentin ennen julkaisua; ilkeydet ja asiattomat kommentit jäävät julkaisematta.
♥ Postausehdotuksia ja haasteita otetaan vastaan!
♥ Jos jotain jäi mietityttämään, kysy pois! Lupaan vastata parhaani mukaan. :)

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.