keskiviikko 28. joulukuuta 2016

Tavoitteita Ismon kanssa vuodelle 2017

Heips! Vuosi on vierähtänyt todella nopeasti, ja on aika taas miettiä tulevaa ja suunnitella vähän ensi vuotta.  Tein aikoja sitten postauksen omista tavoitteistani ratsastuksessa, josta sainkin idean toteuttaa tämän postauksen tavoitteistani Ismon kanssa. Eetun kanssa kun ei ole oikein enää tavoitteita, ja Grandin kanssa tavoitteet ovat lähinnä HeB-tason onnistumisia sekä mahdollinen startti HeA-luokassa.

Ismon toisen omistajan kanssa ollaan juteltu vähän asiasta, ja aika paljon tavoitteita ollaan asetettu - niin hänelle kuin myös itselleni Ismon kanssa. Niihin kuitenkin pyritään hevosen ehdoilla ja rauhallisesti edeten. Tähän mennessä ollaankin edistytty aivan huimaa vauhtia! :)

Kollaasin kuvat otettu 11.5.2016


Tavoitteita vuodelle 2017:

✸ 70-80cm ratoja puhtaasti alle; oli se sitten rataharjoituksissa tai seurakilpailuissa, tai kenties jopa 2-tasolla?!
✸ 90cm startti. Vaatii laukan paremmaksi ensin...
✸ Hyvät laukannostot, tasaisesti suoritetut laukkatehtävät
✸ Saada Ismo kulkemaan myös harjoitusravissa pysähtelemättä. Vaikean ravin takia aiemmin vain kevennelty, vasta viime kesänä alettiin treenaamaan enemmän myös harjoitusravissa. Pikku hiljaa ravi paranee ja istuminen harjoitusravissa tuntuu helpommalta miltei jokaisella ratsastuskerralla!
✸ Treenataan Ismon hyppytyyliä ja -tekniikkaa paremmaksi, sekä yritetään saada Ismo lyhentämään ja pidentämään itsenäisestikin askelia esteiden välillä.
✸ HeC-ratoja yli 50% tuloksin. Ensi keväänä olisi tarkoitus startata pari raviluokkaa ja mahdollisesti jokunen helppo C myös!
✸ Maastoestekilpailuissa startti. Tänä vuonna olisi EVR:llä järjestetty 4.9. maastoestekilpailut (50-70cm korkeuksilla) jotka peruuntuivat kelien takia, mutta harjoittelun puutteessa ei oltaisi edes pystytty niihin valitettavasti osallistumaan. Mutta ehkäpä ensi vuonna sitten, jos sellaiset järjestetään!

6.7.

31.8. (este n. 70-80cm)

7.9. (este 80cm)


Haaveita ja toiveita tuleville vuosille:

✸ Mahdollisesti startti jossain amatöörien kenttäkilpailuissa! Eli eikös se olisi sitten harraste- tai tutustumisluokka? :D
✸ JOS (iso jos!) saadaan laukka kuntoon ja esteet muutenkin hallitummiksi, haluaisin hypätä 90-100cm luokkia. Ismolta löytyy ainakin ponnua ja motivaatiota, mutta saa nähdä, tuleeko Ismosta koskaan muuta, kuin pikkuluokkien kilpahevosta. Mutta aina saa haaveilla, eikös? ;D


23 kommenttia:

 1. Teillä on hyviä tavoitteita. Laukka vaan tasapainoon ja hallintaan, niin kuka tietää mihin asti te vielä pääsette! Olisipa itselläkin joku (vuokra)hevonen, jolla treenailla ja ehkä kisata. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Laukkaa harjoitellaan mahdollisuuksien mukaan! Mm. aina maneesilla. :) Valitettavasti tosiaan kenttä on nyt talven yli mitä on, mutta onneksi on maneesi kävelymatkan päässä! Kiitos kommentista <3 Etköhän säkin löydä vielä jonkun vuokrahepan, jonka kanssa pääsisit treenaamaan paremmin, ettei aina vaihtuisi se ratsastettava. :) Mut hei onnea etsintään!!

   Poista
 2. Ja vielä sellainen toive, että voitko tehdä postauksen Ismon ja mahdollisesti muiden blogin heppojen saamista joululahjoista?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä ei hepat oikeastaan saaneet joululahjoja :D Jotain nameja vaan. Ne varusteet on ennemminkin ratsastajille. ;)

   Poista
 3. Suosittelen Ismon kanssa menemään kevyttä ravia, jotta saat ravin tahdin kuntoon ja rennoksi. Sitten kun se asia on kunnossa, niin harjoitusravia.

  Laukannostoissa paljon työstettävää ja samoin laukasta raviin siirtymisissä.
  Kunhan tulisi pehmeää lunta, niin voisit työstää laukkaa lumessa laukkaamalla ympyrällä, vaatii tosin hyvän pohjan.

  Paljon olette kehittyneet, mutta tuossa muutama vinkki.

  Oletko kokeillut hypätä ilman raippaa, kannuksia, koska heppahan on kuuma? Martingaalit voisivat auttaa myös. Juoksutus sivuohjilla liinassa ennen ratsastusta voisi myös tehdä hyvää.

  Laita pieniä kavaletteja ympyrälle perä perän jälkeen, ravaat niiden yli. Hyvää harjoittelua hevosellesi.Aloita ensin vaikka ravipuomit ympyrällä. Pyydä vaikka Arlaa laittamaan sinulle em.tehtäviä. Arla on huippuope ja hyvä ratsastaja, joka voisi myös kokeilla heppaasi.
  Paljon taivuttelua, väistöjä ja peruskoulua, vasta sitten hyppäämään niihin isompiin luokkiin, kun pienemmissä luokissa alkaa laukka pyörimään hyvin ja hallitusti sekä hypyt lähtemään oikeista kohdin.

  Paljon olette edistyneet, mutta hiljaa hyvä tulee. Onnea ja menestystä ensi vuoteen ja ennen kaikkea malttia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä se kevyt ravi ei tuota ongelmaa, vaan juurikin kevyessä ravissa Ismo on helppo saada rennoksi ja tahdikkaaksi. Harjoitusravissa ei näin todellakaan ole. Tosin, jos sen esteen kentälle laittaa, on kevyessäkin ravissa haastavaa saada Ismoa kuuntelemaan ja rentoutumaan. Mutta sitäkin harjoitellaan jokaisella kerralla, kun mennään puomeja tai hypätään!
   Laukasta raviin menee vielä suht töksähdellen, mutta ajoittain ollaan saatu älyttömän rentoja siirtymisiäkin, ne vain vaativat Ismolta huomattavasti enemmän keskittymistä, kuin esimerkiksi pelkkä ravi. Ismohan on entinen ravuri ja ravi on sille se luonnollisempi ja tutumpi askellaji, kuin laukka, vaikka laukka onkin suht hyvää ja kivan kolmitahtista! Ja tosiaan kunnon hankia oon jo toivonut tässä jonkun aikaa, että pääsisi juurikin sitä laukkaa treenaamaan! Mutta kenttä nyt on mitä on, että siinä ei juuri käyntiä ja pikkuisia ravipätkiä lukuunottamatta voi mitään oikeastaan tehdä... Onneksi maneesille pääsee, mutta en minä sinnekään ihan joka päivä kuitenkaan voi enkä viitsi mennä.
   Laukkaa onneksi voi treenata myös kavaleteilla/puomeilla, mitä ollaan tehty nyt joka kerralla, kun on hypätty.
   Yksin en mitään hyppyjä ympyrällä viitsi ottaa, sillä en ole täysin varma väleistä tai muista. Joten valkun kanssa tehdään niitä. :) Ravissa oon mennyt, mutta silloinkin suht pitkät välit... Pikkuluokissa ongelmana on Ismon vauhti, kun isommilla se kuuntelee paremmin. Mutta tosiaan martingaaleja olen ajatellut että voisi alkaa käyttämään! Raippa mukana vain tottumuksesta oikeastaan.. Täytyypä ensi kerralla kokeilla hypätä ilman raippaa! Kannuksillahan en hyppää, kun Ismolla on tarpeeksi sitä eteen päin pyrkimystä... :D

   Kiitos kommentistasi, on hyvin perusteltu ja selitetty! Ja kiitos myös vinkeistä! :)

   Poista
  2. Ja oon samaa mieltä sun kanssa, että Arla on huippuope ja todella hyvä ratsastaja, mutta en usko, että Arla haluaisi Ismolla edes mennä... :'D Tosin vähän houkuttaisi kysellä jotain kokeneempaa esteratsastajaa sieltä tallilta hyppäämään Ismolla, jos hän osaisi antaa sitten vinkkejä! :D Vähän tosin epäilen, että ketään heistä kiinnostaisi Ismolla mennä, kun tarjolla on siellä "hieeeeman" laadukkaampiakin ratsuja... ;)

   Poista
  3. Kysy pois Arlalta tai joltain kokeneemmalta esteratsastajalta, että menisivätkö he Ismolla koulua tai esteitä.
   Arlalla on huippuheppoja.
   Ismohan on entinen ravuri, mutta hiljaa hyvä tulee. Harjoita sitä molempiin suuntiin, koska ravurithan ovat yleensä toispuolisia. Malttia ja treeniä valvovan silmän alla.

   Voit kysyä esim. Arlalta millä väleille hän laittaa kavaletit tai puomit ympyrälle ja sitten vaan kun oma kenttä on hyvä, niin laittamaan ne mittanauhan kera omalle kentälle.

   Poista
  4. Me harjoitellaan, ja omakin valkku onneksi lähellä. :) Tänään itteasiassa juuri kysyinkin yhtä, jos haluaisi Ismolla vähän mennä koulua ja hypätä, jos osaisi sitten antaa vinkkejä!

   Poista
 4. Grandin kanssa menisin kyllä sitä helppo b:tä koulussa, sillä helppo a vaatii jo paljon eteenpäin menoa teiltä molemmilta. Hyvä rata helppo b:stä on jo voitto.
  Tsemppiä ja onnea kisoihin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Helppo A onkin vain haaveissa, ei todellakaan mikään pakkomennäheti :D Haluan todellakin ensin saavuttaa B:stä niitä hyviä ratoja ja onnistumisia. Nykyään kuitenkin meillä menee jo sen verran hyvin useimmiten, että uskallan jo toivoa, että ehkä voitaisiin tuota A:ta kokeilla. ;)

   Poista
 5. Hyviä tavoitteita ja kyllä Ismolla on ehdottomasti eväät näihin! :) Meidän tallin vauhdikasta ravuria hallitsi laukassa piuhat n. viikon kuureina, jonka jälkeen se laukkasi hyvin hallitusti ja puhtaammin, kuin ennen kuuria. Tuli vaan mieleen tuosta laukan parantamisesta, niin piti kertoa omia kokemuksia tästä :D mutta tietenkin eka täytyi saavuttaa hyvä tasapaino yms. ennen kuin tällekään hepalle laitettiin mitään ylimääräistä päähän, että niistä oli enemmän hyötyä kuin haittaa :) Toivottavasti myös teille löytyy hyvät ja tehokkaat työkalut laukan työstämiseen :) Mutta te kyllä oikeasti voitte saavuttaa kaikki nämä, olette huippupari! :) Ja joskos nuo viimeisetkin siitä toteutuisivat tosiaan parin vuoden kuluessa, niin hurjaa vauhtia te kyllä todella kehitytte ettei ole ollenkaan mahdotonta! :) Tsemppiä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaikka ei toteutuisi, niin aina saa haaveilla! ;) Tosiaan olen martingaalia miettinyt, jospa se auttaisi. Jotenkin välillä tulee fiilis, että kaikki on eri mieltä siitä, miten ja miksi Ismoa pitää ratsastaa ja millä varusteilla jne jne. Kun en jaksaisi kaikille erikseen selittää, että Ismo ei ole mikään tavallinen ratsu, jonka ongelma korjataan heittämällä kannukset jalkaan ja gramaanit päähän ja menemällä jotain pikku ristikkoluokkia. Kun se ei meillä toimi :D Mutta martingaali on toiminut monilla, joten uskoisin sen olevan meillekin hyvä - ainakin kokeilun arvoinen! Ismo on hankala, ja tavallaan täysin sen unelmaratsun vastakohta, mutta itse tykkään kun siinä on haastetta. :D Mutta kiitos ihanasta kommentista <3 Oot aina niin positiivinen, arvostan kovasti! :')

   Poista
  2. Martsari ainakin hallitsee sitä, jos Ismotin päätä nostamalla pakoilee pidätettä tai kiihdyttelee hyväksikäyttäen ohjastuntuman menetystä- mutta kokeilemallahan sitä tosiaan löytyy varmasti se sopivin, ei me täällä netin välityksellä osata kyllä yksikään neuvoa sitä yhtä ja oikeaa tapaa. Tsemppiä, osa näistä kommenteista on kyllä ihan pelkästään ilkeitä, mutta anna mennä toisesta korvasta sisään ja toisesta ulos <3

   Poista
  3. Juurikin ennen esteitä se joskus nostaa pään ylös ja lähtee kiemurtelemaan, kun tuntuma katoaa. Tällä hetkellä kokeilussa on toisen laiset kuolaimet suitsineen, mitkä ainakin tänään toimi todella hyvin! Mennään näillä toistaiseksi ja katsotaan, miten lähtee sujumaan. :) Mutta luulen, että martsari voisi meillä toimia juurikin tuon pään nostelun takia. Valmentajan kanssa kuitenkin ensin aina jutellaan, enkä ole oikeastaan mitään "treenipäätöstä" tai vastaavaa tehnyt konsultoimatta valkkua ensin. :D
   Ja niimpä, samaa mieltä! Otan mielelläni toki vinkkejä vastaan, mutta toivoisin, että ne tulisivat nimellä. Myöskin siksi, että voisin palata asiaan vaikka kuukauden kuluttua ja jutella kys. kommentoijan kanssa miten on edistytty vinkin jälkeen! :)
   Kiitos Siiri, osaat aina olla niin ihanan positiivinen ja piristää päivää <3

   Poista
 6. Ihana toi vika kuva<3

  VastaaPoista
 7. Gramaanitkin voisi olla käytössä silloin, kun menet koulua ja sitten kun Ismo on rento, niin gramaanit pois ja vain kevyttä työskentelyä lopuksi.

  Onko Ismolla istuva satula? Jos ravin tahti on hyvä kevyessä ravissa, niin harjoitusravissa oma istuntasi voi aiheuttaa sen, että Ismo jännittyy. Enkä tarkoita tätä pahalla.

  Kokeile Collieria, auttaa parantamaan omaa istuntaa sekä käsiä.

  Kokeile joskus juoksuttaa sitä sivuohjien kanssa pelkästään ja sitten ratsastaa.

  Onko Ismoa koskaan hierottu? Jumiutuneet lihakset voivat saada myös sen jännittymään.

  Erilaiset kuolaimetkin voivat joskus tuottaa tulosta. Kumikuolain?

  Paljon olette menneet eteenpäin, mutta paljon on vielä tehtävää. Onnea ja menestystä teille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Gramaaneja en itse "osaa" käyttää, joten niistä ei olisi hyötyä tai haittaa. Enkä mielellään lisää turhia piuhoja. :) Ollaan katseltu Ismolle uutta satulaa, sillä nykyinen näyttäisi liian pitkältä, ja muutenkin se topattiin Ismolle silloin ennen saikkua sopivaksi. Hankinnassa on juoksutusapu, mutta näillä keleillä ei pysty juoksuttamaan meidän kentällä.. Ismolla käytetään vaan kumikuolaimia, en laita rautaa sille suuhun. Käytössä on kolmipalaa ja suoraakumia.

   Mutta kiitos paljon kommentistasi! Me vielä treenaillaan, eihän ismosta mitään huippuratsua saa, kun kuitenkin entinen ravuri ja ikää ensi vuonna 16.. mutta mennään sinne minne päästään. :)

   Poista
 8. Ihana blogi sinulla. Grandi on todella sievä ja keveä. 😊 Voitte edetä vaikka mihin vielä, ja tottakai tavoitteita ja unelmia täytyy olla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! :) Taidat olla ainoa, jonka mielestä Grandi on sievä ja keveä :D mutta välitän terveiset. ;)
   Kiitos kommentistasi<3

   Poista
 9. Ton hevosen kanssa en kehtsis edes poistua tallipihasta :DDDDD

  VastaaPoista

Luethan nämä ennen kuin kommentoit! :)

♥ Rakentava kritiikki ja muut positiiviset kommentit on aina tervetulleita!
♥ En tarvitse negatiivista kommenttia ratsastuksestani, käyn valvovan silmän alla ratsastamassa ja korjaamassa virheeni, sinun ei niitä tarvitse minulle kertoa. Asiallisia vinkkejä saa kuitenkin antaa!
♥ Tarkistan jokaisen kommentin ennen julkaisua; ilkeydet ja asiattomat kommentit jäävät julkaisematta.
♥ Postausehdotuksia ja haasteita otetaan vastaan!
♥ Jos jotain jäi mietityttämään, kysy pois! Lupaan vastata parhaani mukaan. :)

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.