lauantai 10. joulukuuta 2016

Tulevaisuuden haaveet ja suunnitelmat

Löysin tällaisen "postauspohjan" joskus aikoja sitten, ja halusin siitä nyt kirjoittaa. Toivottavasti tällainen ei-hevosaiheinen postaus kiinnostaa edes joitain. :D


O P I S K E L U  &  T Y Ö T

Oon elämäni aikana haaveillu vaikka mistä. Olen halunnut olla futari, opettaja, lääkäri, eläintenhoitaja, eläinlääkäri, ratsastaja ja monta muuta. Joskus ala-asteen loppupuolella, ehkä kutosluokalla, päätin, että musta tulee eläinlääkäri! Nyt pitäisi vain päättää, haluanko erikoistua pieneläin- (koirat, kissat, kanit, muut lemmikit) vai hevospuolelle.

Peruskoulun jälkeen suuntasin lukioon, ja pianhan tämäkin on ohitse. Jouluna (toivottavasti!) valmistun ylioppilaaksi, minkä jälkeen on aika lukea kevään pääsykokeisiin. En ole edes päättänyt vielä, minne haen. Tai tavallaan olen, mutta en kuitenkaan. :)  Mistä tiedän, että päätös on oikea? En niin mistään.

Vaihtoehtoja on monia. On esimerkiksi Helsingin yliopiston eläinlääketieteellinen tiedekuntaCambridge Veterinary School, University of Glasgow - School of Veterinary Medicine ja Eesti Maülikool - veterinary medicine. Näistä vain ensimmäisessä, eli Helsingin yliopistossa, voi opiskella suomeksi. Muissa paikoissa opiskelu tapahtuisi englanniksi - mikä ei välttämättä olisi edes huono asia! Mutta jos en opiskele Helsingissä, joudun jättämään kaiken tänne Suomeen.

Toinen vaihtoehto, jota olen vasta lähiaikoina ruvennut miettimään, olisi erityispedagogiikan opiskelu.

"Älä anna unelmiesi olla vain unelmia" kuva: we♥it


H A R R A S T U K S E T

Toivon sydämeni pohjasta voivani jatkaa ratsastusta eläkepäiville asti - ja jopa silloinkin! Mahdollisesti oman hevosen kanssa, jonka kanssa valmentautuisin ja kisaisin. Ei välttämättä edes missään sen kummemmissa kisoissa. :)  Ratsastus on se mun laji, enkä siitä hevillä luovu. Vaikka välillä tuntuu, etten osaa mitään, niin seuraava pienikin onnistuminen saa taas ymmärtämään, miksi rakastan tätä lajia!

Ratsastuksen lisäksi olisi kiva harrastaa esimerkiksi joogaa tai pilatesta. Pilateksen aloittaminen onkin ollut suunnitelmissa, mutta en vain ole löytänyt aikaa sen aloittamiselle.
B L O G I

Blogin kirjoittamista aion jatkaa niin kauan, kun on jotain mistä kirjoittaa, sekä tietysti jos motivaatio ja aika riittävät. Aloitin blogin kun aloitin ratsastuksen, eli syksyllä 2012. Sen jälkeen olen kirjoittanut satoja postauksia, joista ensimmäiset pari sataa poistin, kun uudistin blogia joku aika sitten.

Minusta on kiva, kun pystyn palaamaan takaisin vaikka vuoden takaisiin kilpailuihin, ja näen miten silloin meni. Kun ne on blogiin laittanut, niitä voi aina palata katsomaan - ja tietenkin jos haluaa myös hyvät naurut. ;)I H M I S S U H T E E T

Tulevaisuudessa toivon pitäväni nykyiset läheiset kaverini ja muut rakkaat elämässäni.


A S U M I N E N

Oma koti, oma asunto olisi sellainen, minkä haluaisin. Ehkä sitten, kun lähden opiskelemaan? Mutta ensin täytyisi päättää, minne haluan opiskelemaan. Asun siis ainakin vielä kotona, sillä onhan se kannattavampaa, kuin muuttaa omaan kämppään ilman varsinaisia tuloja. En malta kuitenkaan odottaa, että pääsen itse sisustamaan oman kodin, laittamaan haluamani tavarat haluamilleni paikoilleen. Tosin sitä siivoamista en kyllä odota. ;)


2 kommenttia:

 1. Voih, mä niin samaistun! :D Silleen tietää, mitä haluaa opiskella, mutta silleen ei. Tietää mihin haluaa, mutta liekö sittenkään.. :D On se elämä hankalaa! Onneksi sulla on kuitenkin vielä paaaljon aikaa, ja välivuosikin on ihan ok viettää, jos ei vielä pääsykokeissa paikka aukea- vaikka tallityötä tehden, kuten minä! Kannattaa aina käyttää hyväksi mahdollisuudet tutustua mahdollisen tulevaisuuden ammatin osuuksiin, minäkin Tahkolla ymmärsin, että ei, minä en halua olla hevostenhoitaja edes 10 hevosen pienessä tallissa, vaikka se olikin ihan mukavaa- ei vain minua varten. Löysin myös itsestäni hyvin mystisen "asiakaspalvelupuolen", sillä yleensä olen tosi suorasanainen, mutta siellä sitä vaan hymyili nätisti ja otti kaiken vastaan, mitä oli tullakseen :'D
  Tsemppiä, kyllä se siitä vielä selkiytyy, eikä kaikkea pidä tietää just tässä heti ja nyt! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahhah, huomasin muuten, että kun aloitin tämän postauksen jo joskus kuukausi takaperin, niin tuo opiskelukohdan unohdin vaihtaa nykyhetkeen :'D Ei se varmaan haittaa. ;)
   Mutta voin niin samaistua... On tää aikuistuminen hankalaa :D
   Ja kiitos, toivottavasti selkiytyy ;)

   Poista

Luethan nämä ennen kuin kommentoit! :)

♥ Rakentava kritiikki ja muut positiiviset kommentit on aina tervetulleita!
♥ En tarvitse negatiivista kommenttia ratsastuksestani, käyn valvovan silmän alla ratsastamassa ja korjaamassa virheeni, sinun ei niitä tarvitse minulle kertoa. Asiallisia vinkkejä saa kuitenkin antaa!
♥ Tarkistan jokaisen kommentin ennen julkaisua; ilkeydet ja asiattomat kommentit jäävät julkaisematta.
♥ Postausehdotuksia ja haasteita otetaan vastaan!
♥ Jos jotain jäi mietityttämään, kysy pois! Lupaan vastata parhaani mukaan. :)

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.