sunnuntai 8. tammikuuta 2017

Cinnan estevalmennus Ismolla

Kuten otsikosta näkee, osallistuttiin Ismon kanssa Cinnan estevalmennukseen ensimmäistä kertaa! Olin aiemmin kuullut paljon hyvää Cinnan tunneista, joten rohkaistuin itsekin osallistumaan, jopa Ismolla. Vähän jännitti mennä, kun koskaan ei tiedä etukäteen, onko valmentajalla jotain lämppäreitä ja/tai ravureita vastaan - Ismo kun on kuitenkin molempia... Joillakin kun on standardit hieman korkeammalla esteratsujen suhteen. ;)  Mutta mentiin nyt kuitenkin!

Maneesilaatu... Mutta hei, sarjapelosta ei ole enää tietoakaan! :D


Ismolla oli tosiaan ollut keskiviikko ja torstai todella kevyttä pakkasten takia, joten hieman ylivirittynythän se oli. Jo alkukäynneillä, eli matkalla maneesille, Ismo oli jo hyppimässä pitkin tietä ja pörisi ihan ihmeellisesti ja tuijotteli ympärille - ei yhtään sen tapaista. Maneesissa se katseli kaikkia muita ihan innoissaan ja rupesi hötkyilemään. Olin tässä vaiheessa jo aivan jäässä itse.

Muut aloittivat tunnin laukassa, me yllätys yllätys ravissa. Tehtiin alkuun isoa pääty-ympyrää oikealle, jonka jälkeen pitkällä sivulla ensin suoralla linjalla puomeja ja sitten kaarevalla linjalla. Me tulimme sen myös ravissa, ja Ismo oli lähdössä lentoon jokaiselta puomilta. Mutta onneksi saatiin muutama hyvä, rauhallinen suoritus. Sitten sama vasempaan, mikä meni jo rauhallisemmin, sillä vasemmalle mentiin pois päin maneesin ovilta.

Sitten alettiin tulemaan sellaista jumppista, missä oli yhden laukan väleillä muutama pysty. Eli: puomi-pysty-1 laukka-pysty-1 laukka-pysty-1 laukka-pysty-puomi (= puomit molemmissa päissä + neljä pystyä yhden laukan väleillä). Tultiin tehtävään sisälle ravissa, mistä jatkettiin laukalla tietenkin tehtävä loppuun. Cinna korjasi asentoani ekan kerran jälkeen, jolloin Ismokin pomppasi paljon paremmin jokaisen esteen!Viimeinen tehtävä oli sitten sarja, jossa oli ristikko - 1 laukka - ristikko - 2 laukkaa - pysty, jonka viimeinen pysty nostettin loppuun vielä okseriksi. Tähän tultiin ensin laukalla sisälle, mutta pystyn noustessa okseriksi tultiin hallitummin ravissa sisälle tehtävään, mistä jatkettiin taas laukalla loppuun viimeisenkin yli. Tämä onnistui meiltä aivan älyttömän hyvin! Ismo tuli reippaasti sisälle tehtävään, jolloin loputkin esteet meni kuin vettä vaan!

Viimeisen okserin korkeudeksi arvoisin ehkä 70-80cm? Mikä sekään ei tuntunut yhtään miltään. :D Olin niin tyytyväinen siihen hyppyyn, ja saatiin jopa pienet hyväksyvät kehut Cinnalta, joten päätettiin, että meidän on hyvä jättää tunti tähän. Eipä muutkaan siinä kauaa enää hyppineet, joten päästiin lähtemään kotia kohti.

Yksi erittäin positiivinen asia, mihin kiinnitin Cinnassa huomiota, oli, että Cinna vaati ratsastajalta paljon, mutta kuitenkin tehtävät tehtiin hevosen ehdoilla (kuten meidän ravilähestymiset). Kaikki ratsastajat tunnilla myös tuli jokaisen tehtävän aina niin monta kertaa, kunnes Cinna oli tyytyväinen suoritukseen, ja vasta sen jälkeen muutettiin tehtävää tai siirryttiin seuraavaan tehtävään! Tunnista jäi itselleni älyttömän hyvä fiilis, vaikka Ismo onkin huonompi kuin muut tunnilla olleet. Mutta Ismon tasoon nähden me suoriuduimme jokaisesta tehtävästä oikein mallikkaasti - viimeistään sitten, kun Cinna korjasi virheen (tai pari)! :D
6 kommenttia:

 1. Kyllä se Ismo vaan on näppärä! :) Hienosti menitte, ja ei Ismo nyt ihan pöhelö minun silmään ollut, hienosti malttoi ja tosi tahdikasta ravia! :) Hurjan hyvin tuo kyllä tulee tuo kavalettitehtäväkin, ei menny ihan tuohon malliin minulla ja Pillerillä silloin 27.12 :'D Seuraavalla kerralla sitten kypäräkamerakin menoon mukaan, eiks jeah! ;)
  Tää postaus ei mulla muuten näy bloggerin listauksessa? :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yllättävää kyllä, Ismo malttoi tehtävän aikana olla nätisti, mutta alku oli kyllä turhan reipasta :D
   Tarkoitus olisi päästä hyppäämään maneesille ittekseen tai oman valkun kanssa, että saisi kypäräkameran testiin! ;)
   Ja höh, en kyllä tiiä miksi :o Onneks täällä blogissa sentään näkyy!

   Poista
 2. siis ei vitsi teillä näytti menevän mun silmään niin hyvin toi, tosi rauhallisestiki hyppäsitte! ;)Tsemppiä tulevalle kaudelle, tuutte vamasti pärjäämään hyvi!

  VastaaPoista
 3. Ootte tosi hyvin kehittyny Igorin kanssa tässä viimesen (vuoden)? aikana,
  kuitenkin oot todella hyvin kouluttanut Ismon isommillekkin esteillä ja
  oikeesti ihailen sua ku oot noin hyvä ratsastaja....
  Saat kyllä tulla mun koutsiks täst lähtie <3

  Tsemppii jatkoo, ja onnea tulevaisuuden koitoksiin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ismo on ihmeellinen otus :') Kiitos Iida :* <3

   Poista

Luethan nämä ennen kuin kommentoit! :)

♥ Rakentava kritiikki ja muut positiiviset kommentit on aina tervetulleita!
♥ En tarvitse negatiivista kommenttia ratsastuksestani, käyn valvovan silmän alla ratsastamassa ja korjaamassa virheeni, sinun ei niitä tarvitse minulle kertoa. Asiallisia vinkkejä saa kuitenkin antaa!
♥ Tarkistan jokaisen kommentin ennen julkaisua; ilkeydet ja asiattomat kommentit jäävät julkaisematta.
♥ Postausehdotuksia ja haasteita otetaan vastaan!
♥ Jos jotain jäi mietityttämään, kysy pois! Lupaan vastata parhaani mukaan. :)

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.